MHP'lı Adaylar İnebolu'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

MHP'lı Adaylar İnebolu'yu Ziyaret Etti

MHP\'lı Adaylar İnebolu\'yu Ziyaret Etti

MHP İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, boş laflarla hiç kimsenin İnebolu halkını kandıramayacağını söyledi.

29.04.2015 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, boş laflarla hiç kimsenin İnebolu halkını kandıramayacağını söyledi.

MHP Kastamonu Milletvekili ve 25. Dönem Kastamonu Milletvekili Adayı Emin Çınar, beraberinde diğer milletvekili adayı Hayati Hamzaoğlu, MHP İl Başkanı İbrahim Maşalacı ve milletvekili aday adayı Metin Ateş ile birlikte İnebolu ilçesini ziyaret etti. İlk olarak İnebolu Belediyesi'ni ziyaret eden Emin Çınar ve Hayati Hamzaoğlu, burada İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner ile görüştü. Ziyarette İnebolu Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Uzuner, şikayetler nedeniyle yaklaşık 1 aydır denetlendiklerini belirtti.

Karadeniz Sahil Yolu'na ilişkin Hayati Hamzaoğlu, "2013 yılından bu yana İnebolu'dan Ankara'ya 1. sınıf devlet yolu DPT'den çıkmış yani Yüksek Planlama Kurulu'ndan çıkmış, ihale aşamasına gelmiştir. Sayın Gülşen, 2013 yılında verdikleri demeçlerde İnebolu-Kastamonu arasında yer alan tünel dahil yolu 2014 yılında açacağız dediler. Ama hala ortada bir şey yok" dedi.

"KÖYLERE CENAZE ARACI VERİNCE YARGILANDIK"

Köylere cenaze aracı gönderdiğini belirten İnebolu Belediye Başkanı Uzuner, "Tüm köylere hizmet götürmek için bakanlığa yazı yazdım. 81 köyümüz var. Bakanlık, köy muhtarlıklarının veya derneklerinin belediye ile protokol yapmasını şart koştu. Biz de muhtarlara dedik ki, gelin protokol yapın dedik. Bir tane köy muhtarı gelip de protokol yapmadı. Sabahleyin bir muhtar geldi cenaze arabası istedi. 4 tane AK Partili Belediye Meclisi'nin şikayetiyle uğraşıyorum ben dedim. Ne diyor yasa, mülki idare amiri kaymakamlık, köylere cenaze aracı temin eder diyor. Nerede siyasetçi, nerede il genel meclis üyeleri, nerede AK Parti teşkilatı. O, AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen nerede. Ondan sonra başkan cenaze arabası vermedi diyorlar. Veriyorum, ondan sonra yargılanıyorum" şeklinde konuştu.

İnebolu Belediyesi bünyesinde çalıştırılmak üzere 11 işçi aldığını ifade eden Başkan Uzuner, " Türkiye'nin her yerinde aynı şekilde işçi alınıyor. Kastamonu Belediyesi 380 kişi aldı, 80 tanesi büroda, 300'ü nerede, orada burada. Temizlik hizmetleri alımında istihdam edilen personelin yüzde 70'inin mevzuata aykırı şekilde bürolarda çalıştırılıyor. 11 kişi büroda çalışıyor. Çalışmasın mı, çöpçülük mü yapsın. Bunların hepsi üniversite mezunu adamlar" ifadelerini kullandı.

Kastamonu Belediyesi'nin İnebolu'ya köpek bıraktığını ileri süren Başkan Uzuner, "37 SA 180 plakalı Kastamonu Veterinerliğin arabasıdır. Gece saat 12.30'da İnebolu sınırlarına giriyor, dağıta dağıta geliyor. Ondan sonra İnebolu Belediyesi, köpek şikayetleriyle uğraşıyor. Köpek alsan suç, almasan suç" dedi.

İnebolu Belediye Başkanlığı'nın haksız şikayetler nedeniyle sürekli soruşturma geçirdiğini ve her defasında bir şey tespit edemediklerini söyleyen MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar ise, "7 Haziran'da ülke genelinde bir seçim yapılacak. Öncelikle bu seçimler hem İnebolu ilçemize hem de Kastamonu'muza hayırlara vesile olsun. Biz, bu kapsamda aday listelerimiz açıklandıktan sonra Kastamonu bölgesinde 3 aday arkadaşımızla birlikte seçim faaliyetlerine başladık. Tabi biz daha önce de geçmişinden bu güne kadar sadece bu seçim dönemi içerisinde değil, daha evvelden de yapılan çalışmaların hep takipçisi olduk" diye konuştu.

İnebolu başta olmak üzere hem ilçe merkezlerinde hem de kırsallara zaman zaman yaptıkları ziyaretlerde kendilerine iletilen sorunları gerekli mercilere ilettiklerini ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"İlçelerimizde hükümetin hangi adımları attıklarını inceleme fırsatına da sahip olduk. Ama gördüğümüz şu ana kadar yaptığımız çalışmalara baktığımızda 13 yılını tamamlayan AK Parti iktidarı döneminde maalesef Kastamonu'nun hem ilçelerinde hem de kırsalında birçok şeyin kaybolduğunu, geçmiş dönemde yapılan hizmetlerin üzerine çok fazla bir hizmetin gelmediğini, sadece ve sadece laftan öte bir hadisenin olmadığını gördük. Tabi vatandaşımızdan aldığımız intiba, AK Parti'nin artık son günlerini yaşadığı, bu son günleri yaşarken de birçok konuda, acaba karşımdaki siyasetçilere nasıl farklı adımları attırabilirim düşüncesi içerisinde olduğunu hissettik."

"HUKUKUN TEMELİ ARTIK KALMADI"

Çınar, şunları söyledi:

"Son zamanlarda hukukun temelinin kalmadığını İnebolu'da da görmekteyiz. Yarın bir gün bu hukuk, bu adalet kendilerine de lazım olacak. Mutlaka bilmeliler. Aslında bizim buraya ziyaretimizde bir platformda kendileriyle bir araya gelip İnebolu halkına verilen sözleri değerlendirmemiz çok daha önemli olurdu. Limanın durumunu değerlendirmek çok önemli olurdu. Hastanemizin geldiği noktanın ne olduğunu değerlendirebilseydik çok iyi olurdu. Yine Kastamonu-İnebolu arasındaki yol güzergahında hangi çalışmaların yapıldığını görebilmek çok önemli olurdu. İnebolu'nun köy yollarındaki durumun ne olduğunu görmemiz çok daha iyi olurdu. Artık ilçelerimizden birçok noktada artık devletin eli maalesef çekiliyor. İşte bu gördüğümüz hadiselerden bir tanesi de becerisiyle yerel yönetimlerde ilçemizi şenlendiren, daha da güzelleştiren buradaki halkın yaşam mücadelesine katkı sağlayan yerel hizmetlerle uğraşacakları yerde keşke yolsuzlukları affedeceklerine bu ilçelerimizin sorunlarıyla uğraşsalardı bence çok daha kaktı sağlanırdı. 7 Haziran'da inanıyorum ki Kastamonu halkı, İnebolu halkı bütün yapılanların kimin haklı kimin haksız olduğunun en güzel cevabını verecektir."

"AK PARTİ, YAPTIKLARININ CEVABINI 7 HAZİRAN'DA ALACAK"

AK Parti'nin yaptıklarının cevabını seçmenden en güzel şekilde 7 Haziran'da alacağını söyleyen MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Biz, Kastamonu'da milletvekili adaylarımız ve teşkilatımız olarak belediyemizin yanında olduğumuzu gür sesle ifade etmek için buraya geldik. Ardından da vatandaşımızı ziyaret etmeye geldik. İnebolu Belediyesi denetime her zaman açıktır."

Emin Çınar ve Hayati Hamzaoğlu, İnebolu Belediyesi'nin ardından ilçe pazar yerini, esnaf ve halkı ziyaret ettiler. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'lı Adaylar İnebolu'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement