MHP'li Adaylardan Spora Destek - Son Dakika
Yerel

MHP'li Adaylardan Spora Destek

MHP\'li Adaylardan Spora Destek

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ve merkez ilçe belediye başkan adayları Adana’da sporu atağa geçirecek çalışmalar için söz verdi.

06.02.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ve merkez ilçe belediye başkan adayları Adana'da sporu atağa geçirecek çalışmalar için söz verdi.

Kısa adı "ASKF" olan Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, MHP belediye başkan adaylarını misafir ederek, adaylarla spora dair karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

ASKF'nin binasında gerçekleştirilen toplantıya MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, MHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram, MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş katıldı.

ASKF Genel Başkanı Ali Gülleri'nin yaptığı açış konuşmasında 30 Seyhan'da, 19 Yüreğir'de, 16 Çukurova'da, 5 Sarıçam'da ve 13 de diğer ilçelerde futbol takımları bulunan amatör spor kulübü olduğunu, ayrıca diğer branşlarda mücadele eden 353 daha takım bulunduğunu belirterek, bu takımlardan büyük bir çoğunun yerleri olmadığını, antrenman salonları bulunmadığını söyledi.

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, bir ülkenin kalkınmışlığı ile spor arasında bir bağ bulunduğunu ifade ederek, Türkiye'nin dünya milletleri arasında yer alabilmesi için sağlam altyapısı ve planlamanın olmasının şart olduğunu kaydetti.

Kendisinin de sporun içinde yer aldığını, Ceyhan Belediye Başkanı olarak amatör ve profesyonel takımlara sahip çıktığını, Türkiye Güreş Federasyonu'nda da yönetim kurulu üyesi olduğunu anlatan Sözlü, "Önümüzdeki dönemde de sporun içinde olacağız. Kısmet olursa Adana'da yapacağımız hizmetlerden birisi de spor tesisi sayısını artırmak olacaktır. Amatör sporda başarılı sporcular yetiştirilmesine vesile olacağız. Ekonomide, sosyal ve kültürel alanda ve sporda yeni bir dönemi, yeni bir sayfayı birlikte açacağız. Yönetime gelince ilk işlerimizden biri olarak ilk etapta 10 saha yapma sözü veriyorum. Tesislerin kenarına da kulüp yerleri de yapacağız" dedi. Başkan Hüseyin Sözlü'nün bu konuşması ASKF Yöneticileri ve üyeleri tarafından alkışlanırken, ASKF Genel Başkanı Ali Gülleri de, "Bu sözün üstüne artık kimse konuşmamalıdır" ifadesini kullandı.

MHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram ise, sporla iç içe olan biri olduğunu, kendileri kadar sporu ve sorunlarını bilen birilerinin olduğunu sanmadığını söyledi. Adana'nın ekonomik gelişmişlikte 4. sıradan 16. sıraya düştüğünü belirten Bayram, bu düşüşün spora da yansıdığını kaydetti ve "Amatör spora yılda bir kez malzeme yaparak destek olunmaz. Göreve gelince, Adana'da sporla ilgili her branşta ne yapılması gerekiyorsa yapılacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Sporun geri gitmesinin altında yatan şeyin sporun meta olarak görülmesinden kaynaklandığını açıklayan MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan da, şehirdeki sosyal barışı sağlamanın bir yolunun da her mahalleye amatör spor kulübü ve takımları kurmaktan geçtiğini söyledi. Çalışkan, "Adana'da ekonomide, kültürde, sanatta ve sporda dönüşüm sağlanmalıdır. Burada spora çok büyük görev düşüyor. Bu dönüşümleri yapamaz isek sosyal patlamalara yol açılabilir. Her mahalleye takım kuracağız. Eskiden olduğu gibi amatör bir anlayışla, biraz da nostalji olsun diye gazozuna maçlar yaptıracağız" şeklinde konuştu.

MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş da, Belediyede göreve başladığı andan itibaren Çukurova ilçesine "sporcu fabrikası gibi" çalışacak altyapılara sahip tesisler kuracaklarını, futbolun yanı sıra diğer dalları da destekleyerek eskiden olduğu gibi sporda büyük isimler, büyük devler çıkaracaklarını ifade etti ve "Çukurova, sporun cazibe merkezi olacaktır" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Adaylardan Spora Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement