MHP'li Alan Yemin Etti - Son Dakika
Politika

MHP'li Alan Yemin Etti

MHP\'li Alan Yemin Etti

AYM'nin Balyoz davasıyla ilgili kararının ardından tahliye olan MHP İstanbul Milletvekili Alan, TBMM Genel Kurulunda yemin ederek görevine başladı.

24.06.2014 15:42  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek yasama görevine başladı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu'nun başkanlığında toplandı.

Alan, Genel Kurul salonuna, açılıştan yaklaşık 10 dakika önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte girdi.

CHP Grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Muharrem İnce'nin yanı sıra bazı CHP milletvekilleri Alan ile tokalaştı.

Ergenekon Davası'nda yargılanan Mehmet Haberal, Alan ile kucaklaşırken Sinan Aygün ve Mustafa Balbay da tokalaştı.

Genel Kurul açılmadan önce AK Parti'den de İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya da Alan'ı kutladı.

Başkanvekili Mumcu, yoklamanın ardından Alan'ı ant içmesi için kürsüye davet etti. Alan'ın yemin edecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Mumcu, Alan'ın yemininin gecikmesinden dolayı da üzgün olduklarını söyledi.

Alan kürsüye gelerek yemin etti. Alan'ı CHP ve MHP'li milletvekilleriyle AK Parti sıralarından birkaç milletvekilinin alkışladığı görüldü.

Alan'ın ant içmesini eşi Nevin ve kızı Tülin ile yakınları da izledi.

Gündemdışı konuşmaların ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, geçmiş olsun dileklerini iletti. TBMM'nin 24. Dönem'de 3 yıl boyunca ayıplı, fireli ve defolu çalıştığını ifade eden Altay, Alan'ın yemin etmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Altay, "TBMM demokrasi dışı yollara tevessül edenlere karşı ne kadar dik durmalıysa yargının siyasallaşmasına karşı o kadar dik durmalıdır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de Alan'ın yemin etmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Tutuklu ve hükümlü milletvekillerinin sonuncusu olan Alan'ın yemin etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, " Silivri'de yaşanan hukuksuzlukların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da "Sayın Alan'ın aramıza katılmasından dolayı milletimize minnet ve şükran duygularımı iletmek istiyorum" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement