MHP'li Alim Işık, Seyirömer Çalışanlarının İşten Çıkartılmalarını Meclise Taşıdı - Son Dakika
Yerel

MHP'li Alim Işık, Seyirömer Çalışanlarının İşten Çıkartılmalarını Meclise Taşıdı

MHP\'li Alim Işık, Seyirömer Çalışanlarının İşten Çıkartılmalarını Meclise Taşıdı

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Kütahya ili merkez ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren Seyitömer Linyit İşletmesi (SLİ) ve Termik Santrali çalışanlarının haksız ve usulsüz bir şekilde işten çıkartılması konusunu TBMM gündemine taşıdı.

13.06.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Kütahya ili merkez ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren Seyitömer Linyit İşletmesi (SLİ) ve Termik Santrali çalışanlarının haksız ve usulsüz bir şekilde işten çıkartılması konusunu TBMM gündemine taşıdı.

Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergelerinde Kütahya ili merkez ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren Seyitömer Linyit İşletmesi (SLİ) ve Termik Santralinin özelleştirilmesinin ardından çalışanların yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesine yönelik Bakanlık çalışmalarıyla ilgili olarak Bakanlara şu soruları yöneltti ve cevap istedi: "Anılan işletmelerin ülkemiz genelinde ilk kez uygulanan tartışmalı bir yöntemle birlikte bir bütün olarak hükümetinizce özelleştirildiği tarihten buyana çalışanların yaşadıkları sorunların çözümü konusunda Bakanlığınıza ulaşan talepler nasıl değerlendirilmiş ve ne gibi çalışmalar yapılmıştır? Anılan işletmelerin özelleştirilmesi sonucu taraflar arasında imzalanan sözleşmede çalışanların hangi hakları kaç yıl süreyle teminat altına alınmıştır? Halen Sözleşme hükümleri gereğince kaç işçi herhangi bir mağduriyete uğratılmadan anılan işletmelerde çalışmaya devam etmektedir?."

Özelleştirme tarihinden buyana anılan işletmelerde kaç kişinin iş akdinin sözleşme hükümlerine aykırı olarak feshedildiğini soran Alim Işık, "Anılan işletmelerde çalışan bazı işçilerin gerekçesiz ve haksız şekilde işten çıkartılmaları sonucunda son günlerde meydana gelen toplumsal olaylar nedeniyle ortaya çıkan yeni mağduriyetlerin giderilmesi ve işten çıkartmaların durdurulması için Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa çalışma ne aşamadadır ve nasıldır? Yoksa bu konuda bir çalışma yapılarak yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi sağlanabilir mi? Halen anılan işletmelerde devam eden işçi çıkartmalarının ve eylemlerinin durdurulması için Bakanlığınızca ne gibi önlemler alınmış ya da alınmaktadır? Anılan konuya ilişkin Bakanlığınız görüşü ve 2014 yılı planı nasıldır?" diye belirtti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Alim Işık, Seyirömer Çalışanlarının İşten Çıkartılmalarını Meclise Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kapital: Sürekli gündem yaratmaya çalışılıyor bu ülkede bırakında ülkemizi dahada geliştirelim yüceltelim. Prim yapmak uğruna gündemi meşgul etmeyelim lütfen 0 0 Yanıtla

Advertisement