MHP'li Ayhan Denizli'den Hükumete Yüklendi - Son Dakika
Güncel

MHP'li Ayhan Denizli'den Hükumete Yüklendi

MHP\'li Ayhan Denizli\'den Hükumete Yüklendi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, çözüm süreci üzerinden hükumeti eleştirdi.

29.12.2014 17:03  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, çözüm süreci üzerinden hükümeti eleştirdi. Hükümet içinde yer alan isimlerin açıklamalarında farklılıklar bulunduğunu söyleyen Ayhan, AK Parti'nin taşıyıcı kolonlarında çatlak olduğunu savundu.

Havuzlu Çarşı Toplantı Salonu'nda düzenlenen MHP Acıpayam İlçe Kongresi'ne MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, İl Başkanı Ferudun Ünal ve partililer katıldı. Kongrede Selahattin Sökmen ile Bahri Yılmaz yarıştı. Kongrede partililere seslenen Emin Haluk Ayhan, çözüm sürecine değindi. Ayhan şunları söyledi:

"İhanet süreci milletten gizlice ilerliyor. Teröristbaşının emir komutası altına girmiş, Öcalan tak diyor, AKP şak diye yapıyor. Kandil'deki teröristler, yıkım sürecinin başarıyla sonuçlanması durumunda Abdullah Öcalan'ın Nisan'da yapılması planlanan PKK'nın 12'inci Kongresi'ne katılacağını söyleyecek kadar pervasızlaşabiliyor. Hangi kanuna, yasaya dayanarak devletin bürokratları, bölücü örgüt ile müzakere masasına oturuyor. Bu işe bulaşan herkes işlediği suçun cezasını tarih önünde ve hukuk önünde çekmekten kurtulamayacaktır. Gerçekler millete ve milletin vekillerine açıkça anlatılmalıdır."  'AKP'NİN TAŞIYICI KOLONLARINDA ÇATLAK VAR'

Hükümeti eleştirmeyi sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, 'Yıkımdan sorumlu' dediği Başbakan Yardımcı Yalçın Akdoğan'ın, seçime kadar çözüm sürecinin tamamlanabileceğinden söz ettiğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı hükümetin bir başka Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise kendisini adeta alaya alarak, bu hedefin çok iyimser olduğunu ima ediyor. AKP'nin taşıyıcı kolonlarında çatlak var. AKP içindeki çatlak her geçen gün biraz daha su yüzüne çıkıyor. Yolsuzluklar, çözüm süreci ve ekonomi üzerindeki yaklaşım farkları, Türkiye'de bir değil birkaç paralel hükümet olduğu algısını yaratıyor. Yıkım süreci ve yolsuzluklar, AKP'yi her geçen gün biraz daha törpülüyor."

SELAHATTİN SÖKMEN KAZANDI

Konuşmanın ardından seçime gidildi. 352 delegeden 168'inin oy kullandığı seçimde 101 oy alan Selahattin Sökmen seçimden zaferle ayrıldı. Bahri Yılmaz 65 oyda kalırken, 2 oy geçersiz sayıldı. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Ayhan Denizli'den Hükumete Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement