MHP'li Başkan: "Tokat-niksar Yolu Adeta Ölüm Yoluna Döndü" - Son Dakika
Politika

MHP'li Başkan: "Tokat-niksar Yolu Adeta Ölüm Yoluna Döndü"

MHP\'li Başkan: "Tokat-niksar Yolu Adeta Ölüm Yoluna Döndü"

MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, “Tokat’ın çözülmeyecek sorunu yok ama önce inançlı politikacılara, bir de bilinçli seçmene ihtiyacı var. Seçmen eğer oyunun hesabını sandıkta sorarsa siyasetçi de buraya kayıtsız kalamaz” dedi.

24.10.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, "Tokat'ın çözülmeyecek sorunu yok ama önce inançlı politikacılara, bir de bilinçli seçmene ihtiyacı var. Seçmen eğer oyunun hesabını sandıkta sorarsa siyasetçi de buraya kayıtsız kalamaz" dedi.

MHP Tokat Milletvekili ve Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, Tokat'ın Niksar ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaflarını ziyaret eden MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, esnafının vatandaşın sorunlarını dinledi ve destek istedi. Bir kahvede bir süre vatandaşlarla sohbet eden Başkan burada vatandaşlarla birlikte simit peynir zeytin yedi.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Tokat'ın sorunlarını çok iyi bildiklerini ve çözümün de yine Milliyetçi Hareket Partisi'nde olduğunu kaydetti.

Başkan, "Bakıldığı zaman en az 300 bin dekar kadar arazi burada ekilmiyor, üstelik buralarda Kelkit Vadisinde organik tarım yapılabilir, su ihtiyacı da Kelkit'ten karşılanabilir. Kazova ile Niksar Ovası kavak ovası haline gelmiş, bu kavaktan mutlaka kurtulmalıyız toprağımızı değerlendirmeliyiz. Bu kadar verimli toprakla kavakla işgal etmek maalesef düzgün bir şey değil. Benim bir projem var, Allah nasip ederse bunu hayata geçireceğim. Projem İpek Yolu projesi, ipek yolu projesi Çorum Hattuşaş'tan başlayacak, Alaca'dan Zile'den devam edip, Niksar'dan buradan Sivas'a geçen bir proje. Niksar'da dünyanın ilk tıp fakültelerinden birisi buradadır. Yani şu anda Türkiye'nin ikinci büyük kalesi Niksar'dadır ama bunu şu anda bilen kimse yok. Bunu mutlaka tanıtmamız lazım. İnşallah bundan sonra Tokat'ımızı zengin kaynakların fakir bekçisi haline getirmeyeceğiz, geçmişte olduğu gibi Tokat'ımız inşallah yine varlıklı zengin iller içerisinde ilk sıralarda yerini alacaktır" diye konuştu.

"TOKAT ÜVEY EVLAT DEĞİL DE EVLATLIK MUAMELESİ BİLE GÖRMÜYOR"

Başkan son olarak Tokat-Niksar karayolunda meydana gelen ölümlü kazalara da değindi.

Tokat-Niksar Karayolu hakkında soru önergesi verdiğini belirten Milletvekili Abdurrahman Başkan, "Tokat'ın en ski ilçelerinden birisi Zile ve Niksar'dır. Aynen Zile'den gelirken Turhal yolu bizim Anadolu tabiri ile kürek sapı gibi yollar. Yani hem dar hem de riskli yollar. Aynısı Tokat ile Niksar arasındaki bu 45 km'lik yolumuz maalesef ölüm yolu haline gelmiştir. Yol hem çok virajlı hem dar birde yağış üstüne eklendiğinde orada kaza yapmamak tesadüf haline geliyor. Eğer Niksarlı 13 sene öncesinden daha zenginse daha varlıklıysa o zaman versinler oylarını. Ama geldiğimiz yol aynı yılan gibi kıvrılıyor, hem virajlı hem de çok tehlikeli. Artık böyle yol kalmadı. Doğuya bir gidinde yol görün, bu memleketin özbeöz Danişmendlilere başkentlik yapmış bir merkezi olan Niksar'a gelebilmek için bir sürü ölüm yollarından atlayarak geliyoruz. Maalesef Tokat üvey evlat değil de evlatlık muamelesi bile görmüyor. Tokat'ın çözülmeyecek sorunu yok ama önce inançlı politikacılara, bir de bilinçli seçmene ihtiyacı var. Seçmen eğer oyunun hesabını sandıkta sorarsa siyasetçi de buraya kayıtsız kalamaz" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Başkan: 'Tokat-niksar Yolu Adeta Ölüm Yoluna Döndü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement