MHP'li Çimen Çat, Yavi ve Yarmak Köyünü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

MHP'li Çimen Çat, Yavi ve Yarmak Köyünü Ziyaret Etti

MHP\'li Çimen Çat, Yavi ve Yarmak Köyünü Ziyaret Etti

MHP Erzurum Milletvekili adayı Ertürk Çimen ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

11.10.2015 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Erzurum Milletvekili adayı Ertürk Çimen ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

Çat, Yavi ve Yarmak Köyü'ne giden Çimen, burada çok sayıda seçmenle bir araya geldi. Yoğun bir ilgi ile karşılanan Çimen'e esnaf ve vatandaşlar sorunlarını aktardı.

MHP Milletvekili adayı Ertürk Çimen yaptığı açıklamada, 13 yıllık Ak Parti iktidarında ilçelerde bir gelişme olmadığını, vatandaşın ve esnafın her geçen gün geri gittiğini söyledi.

Terörün, yol güvenliğinin olmaması bu yörede ticareti ne yazık ki durma noktaya taşıdığını ifade eden Çimen, "Çat ilçesine ulaşımda güvenlik ve tedirginlikten dolayı ticaret son dönemde yarı yarıya düşmüştür. Bunu hem iş adamı olarak ben görüyorum, hem de esnafımız, vatandaşımız bunu açık dille ifade ediyor." dedi.

ERZURUM - ÇAT - BİNGÖL YOLU YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Yıllardır Erzurum, Çat, Çat Bingöl yolunun yapılamadığını, ulaşımda ciddi sorunlar yaşandığını dile getiren Çimen, "Vatandaşa yol yapıyoruz, ulaşım sağlıyoruz diyen iktidarı Erzurum Çat, Çat Bingöl yoluna davet ediyorum. Bu yolun yapımı adeta yılan hikayesine dönmüş durumda" şeklinde konuştu.

Vatandaş güvenlik endişesi yaşıyor

Bu bölgelerde vatandaşın güvenlik endişesi taşıdığını, vatandaşın evinde, iş yerinde tedirgin yaşadığına dikkat çeken Çimen, "Yavi ve Yarmak köy ahalisi güvenlik endişesi taşıyor" dedi.

Mahalli İdareler Yasası değişecek

Son çıkarılan Mahalli İdareler Yasası ile birçok beldeye darbe vurulduğunu, birçok beldenin köye, köy mahalleye dönüştürüldüğünü ifade eden MHP'li Çimen, şunları söyledi:

"Büyükşehir Yasası hiçbir altyapı düşünülmeden bir anda Türk Milleti'nin önüne konmuştur. Bu yasa ile özellikle Güneydoğu başta olmak üzere doğu bölgesinde de şehirler adeta PKK'nın eline terk edilmiştir. Bazı şehirlerimizdeki Belediyeler bu yasa sayesinde PKK'ya daha fazla yardım ve yataklık etmişlerdir. Bizler bunu defalarca dile getirmemize rağmen iktidar duymazlıktan gelmiştir. Çözüm süreci aldatmacasına kapılmıştır iktidar. Son birkaç aydır da çözüm süreci ile PKK dağdan şehirlere, ilçelere, köylere kadar gelip yerleşmiştir. Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum MHP'nin iktidar olması halinde Yavi ve diğer tüm köyler için geçerli olan Mahalli İdareler Yasasını değişerek yeniden Yavi'nin belediyesine kavuşacağı müjdesini veriyorum." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Çimen Çat, Yavi ve Yarmak Köyünü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement