MHP'li Erdoğan; "Koalisyon Kurmayacağız Demiyoruz" - Son Dakika
Yerel

MHP'li Erdoğan; "Koalisyon Kurmayacağız Demiyoruz"

MHP\'li Erdoğan; "Koalisyon Kurmayacağız Demiyoruz"

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Muğla’nın Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde partililerle bayramlaşma toplantılarına katıldı.

17.07.2015 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Muğla'nın Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde partililerle bayramlaşma toplantılarına katıldı.

MHP'nin bayramlaşma toplantılarına Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın yanı sıra MHP Ortaca İlçe Başkanı Sadık Gün, MHP Dalaman İlçe Başkanı Talat Topçuoğlu, MHP Muğla İl Başkan Yardımcısı Ramazan Malakçı ve partililer katıldı.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan partililer ile bayramlaşmasında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı ve koalisyon görüşmelerine dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan; "Halkımız bize % 16 oy verdi. Ama şimdi görüyoruz ki oy verende vermeyende niye koalisyon yapmıyorsunuz diye hesap soruyor. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli daha seçim gecesi yaptığı açıklamada halkımızın bize muhalefet görevi verdiğini, halkımızın bizden daha fazla teveccüh gösterdiği AKP ve CHP nin bir koalisyon kurması gerektiğini, ayrıca AKP ye çözüm sürecinde yol arkadaşlığı yapan HDP ile de AKP nin koalisyon yapabileceğini söyleyerek tüm bu yolların tüketilmesi gerektiğini, eğer bu yollar tükenirse MHP nin taşın altına her zaman olduğu gibi elini değil bedenini koyarak AKP ile kolisyonu belirli şartlar altında görüşebileceğini, bu da olmuyorsa tekrar seçime gidilebileceğini söylemiştir. Biz bu çizgimizi hiç değiştirmedik. O nedenle hiçbir zaman koalisyon kurmayız demiyoruz. Ama Milletimizin teveccühlerine de saygılıyız ve milletimiz bizden fazla hangi partilere teveccüh göstermiş ise öncelik onlarındır. Biz MHP olarak ülkemizi düşünüyoruz. Şahıslar ve parti önceliğimiz değildir" diye konuştu.

HDP ÖNCE MEŞRULAŞMALIDIR

HDP ile ilgili bir soruyu cevaplayan Erdoğan "HDP ile bizim masaya oturmamız mümkün değildir. Çünkü HDP önce İmralı ve Kandil' le ilişkisini tamamen bitirmelidir. Bu günkü şartlarda HDP ile masaya oturmak demek PKK ile masaya oturmakla eşdeğerdir. Yani bize göre HDP kendisini meşrulaştırmalıdır" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Erdoğan; 'Koalisyon Kurmayacağız Demiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement