MHP'li Halaçoğlu: Sayın Davutoğlu, 'Saray'dan Hükümet Kurmama Görevi Aldı - Son Dakika
Güncel

MHP'li Halaçoğlu: Sayın Davutoğlu, 'Saray'dan Hükümet Kurmama Görevi Aldı

MHP\'li Halaçoğlu: Sayın Davutoğlu, \'Saray\'dan Hükümet Kurmama Görevi Aldı

Mhp Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Sayın Ahmet Davutoğlu, 'saray'dan hükümet kurma gibi bir görev almadı.

01.10.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Sayın Ahmet Davutoğlu, 'saray'dan hükümet kurma gibi bir görev almadı. Hükümeti ne şartla olursa olsun kurmama görevi aldı. Hükümet kurma görevi alsaydı, PKK'nın 10 maddelik barış şartlarını kabul eden hükümet, MHP'nin bu milletin bekası için, hırsızlıkların, yolsuzlukların adalet önüne çıkarılmasıyla ilgili 4 maddelik hükümet kurma şartlarını kabul ederdi" dedi.

Kayseri MHP Milletvekili adayları Yusuf Halaçoğlu, Hasan Ali Kilci, Süleyman Korkmaz, Kamil Karamete, Mehmet Özmen, Mehmet Göçmen, Ercan Avcı, Salih Güdelek ve Ezgi Tipi, Kayseri MHP İl Başkanı Mustafa Baki Ersoy ile birlikte Tomarza İlçesi'ni ziyaret etti. MHP'li adaylar, partilerinin İlçe Başkanı Mustafa Köse ve partililer tarafından karşılandı. Tomarza MHP İlçe Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen milletvekili adayları, 1 Kasım'da yapılacak olan Genel Seçimler'de izlenecek yol haritasıyla ilgili bilgiler verdi. Burada konuşan MHP Kayseri Milletvekili ve 1 Kasım için yeniden aday olan Yusuf Halaçoğlu, "Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin niye koalisyon hükümeti kurmadığı, neden HDP'ye bakanlık verildiğiyle ilgili bazı söylemler var. İlk olarak, Başbakan sayın Ahmet Davutoğlu, 'saray7dan hükümet kurma gibi bir görev almadı. Hükümeti ne şartla olursa olsun kurmama görevi aldı. Hükümet kurma görevi alsaydı, PKK'nın 10 maddelik barış şartlarını kabul eden hükümet, MHP'nin bu milletin bekası için hırsızlıkların, yolsuzlukların adalet önüne çıkarılmasıyla ilgili 4 maddelik hükümet kurma şartlarını kabul ederdi. AKP dışında 3 parti daha vardı. Onlara neden hükümet kurma görevi verilmedi? Sayın Davutoğlu, 'saray' tarafından hükümeti kurmama yönünde görevlendirildi. Bunu hiç kimse başka türlü yutturmaya çalışmasın" ifadelerini kullandı.

Halaçoğlu, "MHP Teşkilatı olarak kendi geleceğimiz için hükümet kurmamış değiliz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası ve devamı için mutlak geçerli 4 şartı ileri sürmemize rağmen maalesef saraydan yönetilen AKP, şartlarımızı kabul etmeyerek ülkemizi kaosa sürüklemeye çalışmaktadır. Ancak, 1 Kasım günü siz değerli vatanseverlerin desteği ile ülkemiz üzerinde oynanan bu kirli oyuna son vereceğiz ve hepsinin Yüce Divan'da yargılanması için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Halaçoğlu, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp 400 milletvekili verseydiniz seçimden sonra gelen yüzü aşkın vatan evladımız can vermeyecekti demeye getirmektedir. Gerek siz değerli Tomarza halkı, gerekse ülkemiz halkının uyanması gerekmektedir. Eğer siz değerli kamuoyu rüşvet, yolsuzluk, ahlak ve adalet kurallarından yoksun yaşamak istiyorsanız, bizim sizlere söyleyecek başka bir sözümüz yoktur. Sadece şunu bilmenizi istiyoruz; Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçanlar ülkemize sığındılar. Allah göstermesin, ileride ülkemizde bir iç savaş çıksa, Türk halkını kabul edecek veya Türk halkının sığınacağı tek bir komşumuz olmadığını bilmenizi isteriz."

MHP'li adaylar, ilçe binası ziyaretinin ardından, esnafı da dolaşarak, seçim programlarını anlattı.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Halaçoğlu: Sayın Davutoğlu, 'Saray'dan Hükümet Kurmama Görevi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hakan demir : mhp ve chp kadar kalleş bir parti görmedim akp iktidar olmasın diye her türlü pisliği yapdılar ondan sonrada utanmadan çıkıp oy istiyorlar bunların yüzlerinde hayvan derisi kaplı utanmazlar artı benden nah oy alırsınız 0 0 Yanıtla

Advertisement