MHP'li Karakaya: Birini Başkan Yapma Gibi Bir Mecburiyetimiz Yok - Son Dakika
Güncel

MHP'li Karakaya: Birini Başkan Yapma Gibi Bir Mecburiyetimiz Yok

MHP\'li Karakaya: Birini Başkan Yapma Gibi Bir Mecburiyetimiz Yok

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, başkanlık sistemine değinerek, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin ezber olarak ne birini başkan yapma gibi bir mecburiyeti var ne de bu ülkenin bekasını geleceğini tehlikeye atma lüksü var" dedi.

31.10.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, başkanlık sistemine değinerek, " Milliyetçi Hareket Partisi'nin ezber olarak ne birini başkan yapma gibi bir mecburiyeti var ne de bu ülkenin bekasını geleceğini tehlikeye atma lüksü var" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü nedeniyle MHP İl Başkanlığı'nın düzenlediği Kurtuluş Gecesi'ne katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen programda Kars'ın Cumhuriyet'in temellerinin atılmasındaki rolü, kurtuluş mücadelesi ve Atatürk'ün Kars'a gelişinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunuldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 15 Temmuz'da insanların parkta, bahçede çoluğuyla çocuğuyla dolaşırken başına bombaların, kurşunların yağdığını hatırlattı. Başkanlık sistemi ile ilgili konulara da değinen Mevlüt Karakaya, "Üç saat öncesinde böyle bir şey olacağını söylese birisi 'Delinin aklından zoru var' derdik. Şu anda Türkiye başka bir sıkıntıya, krize, kaosa doğru gidiyor. Türkiye buna bir çare bulmalı, bir çözüm üretmeli. ya Cumhurbaşkanı Anayasa sınırlarına çekilecek ki çekilmiyor, ya da bunun Anayasa içerisinde yolu neyse, bu sorun nasıl çözülecekse onun öyle çözülmesi gerekiyor. Bu nedenle sayın genel başkanımız özellikle bu konuya dikkat çekerek, bir kaos, bir kriz ya da yeni bir darbe olmadan bu işin yasal olarak millet iradesi değerlendirilerek çözülmesi gerektiğini söylüyor ama bunu birileri başkanlık sisteminin Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteği olarak algılıyor. Milliyetçi Hareket Partisi bir sorundan bahsediyor, çözülmezse başka sıkıntıların olacağını söylüyor. Bunun çözümü için de Milliyetçi Hareket Partisi buna destek verecek mi vermeyecek mi ? diye sorgulama içerisine giriyor. Milliyetçi Hareket Partisi diyor ki; bu sorunu çözün, geri çekilin, Anayasal sınırlar içerisinde girin, parlamenter sistem güçlendirelim, Türkiye sistem kavgasından bir kenara çekersin ya da gücünüz yetiyorsa getirin meclise meclisten geçsin, gerekirse halka götürerek gereği yapılsın" diye konuştu.

MHP'nin ilkelerinden ve prensiplerinden de söz eden Karakaya, şöyle konuştu:

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilkeleri, prensipleri, değerleri bellidir. Milliyetçi Hareket Partisi bu değerlerden hiçbir zaman taviz vermeyecektir. Gelecek olan teklifler Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilkeleriyle değerleri ile çelişmiyor, ülkenin bekası ile üniter yapısı ile Türk'ün bayrağı ile diliyle Cumhuriyetin temel felsefesi ile çelişmiyor ve garanti altına alıyorsa veya tehdit ve tehlike oluşturacaksa bunların hepsini ona göre değerlendirecek ve ona göre kararı verecektir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ezber olarak ne birini başkan yapma gibi bir mecburiyeti var, ne de bu ülkenin bekasını geleceğini tehlikeye atma lüksü var. Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi dün aldığı tavırlardan dolayı nasıl ki bugün haklı çıkmışsa, bugün söylediklerinde de inanın gelecekte o kadar haklı olduğunu göreceğiz."

- Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Karakaya: Birini Başkan Yapma Gibi Bir Mecburiyetimiz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement