MHP'li Karakaya: "Chp ve AK Parti Milletin En Kıymetli Bir Ayını Heba Ettiler" - Son Dakika
Politika

MHP'li Karakaya: "Chp ve AK Parti Milletin En Kıymetli Bir Ayını Heba Ettiler"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “MHP’nin sunduğu 4 maddelik şart, Türkiye için altın değerinde bir fırsattı ama maalesef AK Parti siyasi ihtirasları uğruna bu fırsatı geri tepti” dedi.

21.08.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "MHP'nin sunduğu 4 maddelik şart, Türkiye için altın değerinde bir fırsattı ama maalesef AK Parti siyasi ihtirasları uğruna bu fırsatı geri tepti" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'nin buhranlı bir dönemden geçtiğini belirterek, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği ve kardeşliği dinamitleniyor, bu uğurda mücadele veren Türk askeri, Türk polisi, Türk korucusu alçakça katlediliyor. Ülkemizin özellikle bir kısmında bölücü terör örgütü can ve mal güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Aynı bölgede son iki üç yılda paralel devlet inşa eden terör örgütü ve yerel uzantıları, vatan toprağından bölünmesi için kan döküyor. 20 Temmuz'dan bu tarafa 57 vatan evladı şehit edildi, çok daha fazlası yaralandı. Bu tablonun sorumlusu hiç şüphe yok ki 2002'de terörden arındırılmış bir Türkiye yönetimini devralan ve 13 yıl tek başına iktidar koltuğunda oturan AK Parti'dir. Yiğitler toprağa düşüyor, ocaklar sönüyor, yetimlerin, dul eşlerin, anaların, babaların gözyaşları sel olup akıyor ama böyle bir süreçte bile şahsi menfaatlerini ülkenin ve milletin menfaatlerinden üstün tutanların olduğunu görüyoruz. CHP ve AK Parti, milletin en kıymetli bir ayını heba ettiler. 32 gün boyunca birbirine gidip gelmişler, çay kahve içmişler. Türkiye bir aydır dedikodu ile meşgul edildi. Oysa MHP, ortak hükümeti kurmaları için ikisine de destek vermişti. Sonuç çıkmayınca MHP, AK Parti'yle koalisyon hükümeti kurmak için 4 maddelik şartı öne sürdü. MHP'nin sunduğu 4 maddelik şart, Türkiye için altın değerinde bir fırsattı ama maalesef AK Parti siyasi ihtirasları uğruna bu fırsatı geri tepti. MHP'nin Türk milleti adına ortaya koyduğu şartlar neydi? Türkiye'nin üniter yapısının korunması için 'Anayasa'nın ilk 4 maddesine dokunmayın' dedik. 'Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına izin verin' dedik. Terörü başımıza bela eden 'çözülme sürecini bitirin' dedik. Bir de Meclis'in yaptığı yasaları tanımayan Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlar içine çekilmesini istedik. Bu maddelere aklı başında olan, ülkesini seven kim hayır diyebilir? AK Parti itiraz etti. Kabul etmediler. PKK'nın gayrimeşru taleplerini baş tacı eden AK Parti, MHP'nin 4 maddelik meşru talebine kulak tıkadı. 4 tane bakanı korumak için Türkiye'yi ateşe attılar. Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

"MGK BUGÜN TOPLANMAYACAK DA NE ZAMAN TOPLANACAK?"

Karakaya şöyle devam etti:

"Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin MGK'nın toplanması ve sorunlu bölgeler için sıkıyönetim talebine karşı çıkıyorlar. MGK bugün toplanmayacak da ne zaman toplanacak? Anayasal bir kurum olan sıkıyönetim istemek demokrasiye niye aykırı olsun? Terör örgütü 2 ilde, 10 ilçede özerklik ilan ettim diyor; siz anayasal bir kurum olan sıkıyönetimi dillendirdi diye MHP'ye veryansın ediyorsunuz. Nedir sizin öneriniz? Sıkıyönetimin karşılığı neyi öneriyorsunuz bölgede? Özerklik mi? Yoksa daha fazla şehit mi? Çözüm sürecinizin ülkeyi getirdiği noktayı hep beraber gördük. Bütün sistemler insanlar için inşa edilir, insanlar sistemler için harcanmaz. Kendi düzenlerinin devamını Mehmetçiğin, Türk polisinin kanından daha değerli görenler yarın milletin karşısına nasıl çıkacaklar acaba. Geldiğimiz nokta vahimdir. Duracak zaman yoktur. Kanayan yaraya neşter vurma zamanıdır. Yılanın akıttığı zehir bütün vücudu sarmadan acil tedbir gerekmektedir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Karakaya: 'Chp ve AK Parti Milletin En Kıymetli Bir Ayını Heba Ettiler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement