MHP'li Karakaya: Çözüm Süreci, Hdp'nin 'Seni Başkan Yaptırmayacağız' Sözüyle Bitti - Son Dakika
Güncel

MHP'li Karakaya: Çözüm Süreci, Hdp'nin 'Seni Başkan Yaptırmayacağız' Sözüyle Bitti

MHP\'li Karakaya: Çözüm Süreci, Hdp\'nin \'Seni Başkan Yaptırmayacağız\' Sözüyle Bitti

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 'çözüm sürecinin', HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "Seni başkan yaptırmayacağız" sözü nedeniyle bittiğini savundu.

30.09.2015 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 'çözüm sürecinin', HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "Seni başkan yaptırmayacağız" sözü nedeniyle bittiğini savundu.

MHP, Adana'da 1 Kasım seçimlerinde aday gösterdiği 14 milletvekili adayını düzenlenen toplantıyla tanıttı. MHP Adana birinci sıra milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 7 Haziran seçimleri sonrası Ak Parti'nin kendilerine koalisyon teklifi ile gelmediğini öne sürdü. Karakaya, şöyle dedi:

"Sayın Davutoğlu, Sayın Genel Başkanımızı mecliste ziyarete geldiklerinde aslında bir koalisyon teklifleri dahi olmadı. Dışarıda ve içeride konuştukları tamamen birbirinden farklıydı. Sondan başlayarak, 'Sayın Cumhurbaşkanı'nın Anayasal sınırlar içerisinde kalmasını biz konu edemeyiz, yolsuzlukların üzerine gidemeyiz, açılım şimdilik buzdolabında ama arzu ederseniz adını değiştirerek tekrar uygulamaya koyabiliriz, ilk maddeyle ilgili hiçbir değerlendirme de olmuyor. Dolayısıyla da MHP bu şartlar altında kendisinin bir koalisyona kabul edilmediğini, ya da bir koalisyon teklifi edilmediğini ifade ediyor."

Karakaya, 'Çözüm sürecinin' terör saldırılarıyla değil, HDP'nin 'Seni başkan yaptırmayacağız' sözüyle bittiğini iddia ederken şöyle devam etti:

"Bakın Ak Parti temsilcilerinin ifadeleri şunu bize anlattı, Yalçın Akdoğan dedi ki, aslında PKK ile olan bu çözüm sürecinin bitmesi, 24 Temmuz'da iki polise yapılan bir operasyon, yada 2 polisin şehit edilmesi değil, aslında Selahattin Demirtaş'ın 'Seni başkan yaptırmayacağız' ifadeleriydi. İşin bu tarafına baktığımızda Dolmabahçe mutabakatı Türkiye ve dünya ya duyuruldu. Dolmabahçe mutabakatında ne vardı, Dolmabahçe mutabakatında Başkanlık sistemi vardı, Dolmabahçe mutabakatında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde PKK'nın kontrol edebileceği bir özerklik antlaşması vardı. Sorun şurada ortaya çıktı. İmralı ile yapılan görüşmelerde bu mutabakat sağlandı ama PKK bu mutabakatı kabul etmedi. Gerekçesi şuydu, PKK, Türkiye'nin bu konuda çok zayıfladığını, süreçte PKK'nın çok güçlendiğini, iç savaşa hazır hale geldiğini, her yere bomba dolduğunu, yolların altını mayınlarla, bombalarla döşediğini, uçaksavarları yerleştirdiğini, halkı hazırladığını, teröristleri eğittiğini, dolayısıyla Türkiye'nin şuanda çok zayıf olduğunu, özerklik değil, 'eğer vurucu bir darbe ile ortaya çıkabilirsek bağımsızlık alacağız' tezini ortaya attı. ve bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı ile yapılan bu anlaşmada HDP, bağımsızlarla seçime girecekti. Fakat Selahattin Demirtaş dedi ki, PKK'nın, Kandilin istediğini kabul ederek parti olarak seçime gireceğiz dedi. İşte ipin koptuğu yer burasıdır, 'Seni başkan yaptırmayacağız' sözüdür." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Karakaya: Çözüm Süreci, Hdp'nin 'Seni Başkan Yaptırmayacağız' Sözüyle Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement