MHP'lı Paksoy'dan 3 Ayrı Soru Onergesı - Son Dakika
Politika

MHP'lı Paksoy'dan 3 Ayrı Soru Onergesı

MHP Kahramanmaras Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, Cevre ve Orman Bakani Veysel Eroglu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Hilmi Guler ile Tarim ve Koyisleri Bakani Mehdi Eker'in Cevaplamasi İstemiyle TBMM Baskanligi'na 3 Ayri Soru Onergesi Verdi.

30.01.2008 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kahramanmaras Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, Cevre ve Orman Bakani Veysel Eroglu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Hilmi Guler ile Tarim ve Koyisleri Bakani Mehdi Eker'in cevaplamasi istemiyle TBMM Baskanligi'na 3 ayri soru onergesi verdi.

Paksoy, Cevre ve Orman Bakani Eroglu'nun yazili olarak yanitlamasini istedigi soru onergesinde, Kahramanmaras merkezde ozellikle kis aylarinda evlerde ve is merkezlerinde kullanilan kalitesiz yakitlar yuzunde olusan hava kirliliginin insan sagligini azami olcude tehdit ettigini belirtti. Kahramanmaras'in sagliksiz hava kosullari acisindan Turkiye'nin en onde gelen bolgesi oldugunu ifade eden Paksoy, bacalarin zehir sactigini, son aylarda dusuk ve olu dogum sayisinda artis oldugunu belirterek,

denetimlerin yeterince yapilip yapilmadigini sordu.

Paksoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Guler'in yanitlamasi istemiyle sundugu soru onergesinde de, Turkiye'nin enerji uretiminde buyuk pay sahibi olan Elbistan ve Afsin bolgesinde cevre felaketi yasandigini ileri surdu. "Santralin atik kulleri; santralde calisan, cevre koylerde yasayan insanlara, tarim arazilerine ve bitkisel uretime buyuk zararlar verdigi sikayet konularidir" diyen Paksoy, bu zararlarin ortadan kaldirilmasi icin hangi koruma tedbirlerinin alindigini sordu.

MHP'li Paksoy, Tarim ve Koyisleri Bakani Eker'den de, kamuoyunun; "Dogrudan gelir destegi, yem bitkileri desteklemesi, sertifikali tohum kullanimi ve desteklenmesi, suni tohumlama ve buzagi desteklemesi, tarimsal urun prim desteklemesi miktarlari" konularinda bilgilendirilmesi talebinde bulundu.

(OS-MT-OZ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'lı Paksoy'dan 3 Ayrı Soru Onergesı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement