MHP'li Tanrıkulu Nabız Tuttu, Vaatte Bulundu - Son Dakika
Güncel

MHP'li Tanrıkulu Nabız Tuttu, Vaatte Bulundu

MHP\'li Tanrıkulu Nabız Tuttu, Vaatte Bulundu

Mhp İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir 2'nci bölge 1'inci sıradan yeniden aday gösterildi ve seçim bölgesinde çalışmaya başladı.

09.10.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir 2'nci bölge 1'inci sıradan yeniden aday gösterildi ve seçim bölgesinde çalışmaya başladı. Tanrıkulu, "Nasılsın" diye sorduğu Bağkur emeklisinden "Sefilleri oynuyoruz" yanıtını alınca, emekliye yılda iki kez asgari ücret ikramiyesi vereceklerini söyledi. Kuş yemi satan bedensel engelliye sigorta, askerden gelen gençlere 50 bin liraya kadar kredi desteği sözü verdi.

MHP İzmir Milletvekili ve vekil adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Karşıyaka Çarşısı'nda esnafı gezdi, vatandaşla sohbet etti. "Nasılsınız" diye sorduğu Bağkur emeklisinden "Sefilleri oynuyoruz" yanıtını alınca MHP'nin Mart ve Eylül aylarında emekliye asgari ücret kadar toplam 2 bin 800 lira ikramiye vereceklerini söyledi. Kuş yemi satan bedensel engelli gencin sigortası olmadığını öğrenince, "MHP iktidara gelince engellinin iş kurması için teşvik verecek, devletteki engelli kadrolarını dolduracak" dedi. Engelli heyecanla, "Harekete geçelim o zaman" deyince Tankırulu da "Zamanı geldi" karşılığını verdi.

Askerden gelen gence iş kurmak için 50 bin liraya kadar kredi vereceklerini anlattı, evi olmayanlara asgari ücretin yarısı kadar ayda 700 lira kira yardımı yapılacağını söyledi. Kadınları iş hayatına atılmaları için teşvik etti, girişimci sayısını artırma sözü verdi.

'SEN BENİM YANIMDA GEZSENE'

Bedensel engelli bir kadına "ne istiyorsun?" diye soran Tanrıkulu "Emeklinin rahat yaşamasını, taşeron işçiliğin bitmesini, adil ücret dağılımı" yanıtını alınca "Sen benim yanımda gezsene. Bizim yapacaklarımızı ne güzel anlatıyorsun" dedi. Kuşlara yem atan, seçmene sarılan, eleştirilere bile kahkaha ile karşılık veren Tanrıkulu, İzmir'de yanlış teşvik politikası nedeniyle organize sanayi bölgelerinde kapanan fabrikaları yeniden açacaklarını, hipermarketleri kent dışına taşıyacaklarını, asgari ücreti aylık bin 400 liraya çıkaracaklarını söyledi.

ENLASYON EZİYOR

Ekonomiyi değerlendiren Tanrıkulu, doların Türk lirası karşısında tavan yaptığı, borsanın endeksinin dipleri gördüğü ve ithalat girdilerinin çığ gibi büyüdüğü bir ülkede enflasyon rakamlarının düşük çıkmasının imkansız olduğunu belirtti. Ahmet Kenan Tanrıkulu, TÜFE'nin 2014'ün Eylül ayına göre yüzde 7.95 artış gözlendiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Aylık artış yüzde 0.89'a denk geliyor. İzmir'de ise enflasyon artışı Türkiye ortalamasından daha yüksek, yüzde 8.61 olarak gerçekleşti. Şimdi biz buradan soruyoruz. Ne oldu da bu enflasyon rakamları yükseldi? Memleketi 13 yıldır yönetenler ülkenin hem huzur ve güvenliğini, hem de ekonomiyi alt üst etti." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Tanrıkulu Nabız Tuttu, Vaatte Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement