MHP'li Tanrıkulu'ndan TBMM'ye Önerge Yağmuru - Son Dakika
Politika

MHP'li Tanrıkulu'ndan TBMM'ye Önerge Yağmuru

MHP\'li Tanrıkulu\'ndan TBMM\'ye Önerge Yağmuru

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Karaburun’da rüzgâr enerjisi santrallerinin (RES), balık ve su ürünleri üretim çiftliklerinin çevreye verdiği zararlar ile Ödemiş Gölcük yaylasında yaşanan çevre kirliliği hakkında TBMM’de ilgili bakanlıklara yazılı soru önergesi sundu.

21.07.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Karaburun'da rüzgar enerjisi santrallerinin (RES), balık ve su ürünleri üretim çiftliklerinin çevreye verdiği zararlar ile Ödemiş Gölcük yaylasında yaşanan çevre kirliliği hakkında TBMM'de ilgili bakanlıklara yazılı soru önergesi sundu.

Konu hakkında açıklama yapan Tanrıkulu; "İzmir'in yaşadığı sorunların başında İzmir Karaburun yarımadasındaki hassas coğrafyanın tümüyle enerji üretim sahasına dönüştürülmesi gelmektedir. Bugüne kadar hiçbir yetkilinin 'dur' deme cesareti gösteremediği için İzmir Karaburun yarımadasının 415 km²'lik yüz ölçümünün 2/3'ünden fazlası, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) uygunluğu verilerek RES'e tahsis edilmiştir" dedi.

"HARMANDALI SORUNU HALEN ÇÖZÜLEMEMİŞTİR"

Küçükbahçe bölgesi ve Çiğli Harmandalı çöp depolama alanları hakkında da konuşan MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Küçükbahçe bölgesinde ÇED olumlu izni verilen 4 balık çiftliğinin denizlerimizde kapladığı alan 428.400 m²'ye ulaşmıştır. Son olarak yakın zamanda özel bir firmaya verilen ÇED izniyle balık çiftliklerinin kapladıkları toplam alan 526.400 m²'ye çıkacaktır. Ayrıca, seçim çalışmalarımızda yerinde incelemelerde bulunup, yetkilileri göreve davet ettiğimiz Harmandalı'nda da çöp depolama alanı sorunu hala çözülemezken, burada yangınlar çıkmaya başlamış, yetkililer konuya seyirci kalmaya devam etmektedir" diye konuştu.

"GÖLCÜK YAYLASI SAHİPSİZ KALMIŞTIR"

Ödemiş Gölcük yaylasının İzmir'in tanıtımı noktasında önemli bir yer olduğunun altını çizen Tanrıkulu, şunları söyledi: "Gölcük yaylasına olan ilgisizlik, kamu kurumlarının yetki ve koordinasyon karmaşası yüzünden bu bölge tam bir kirlilik abidesi olarak karşımıza çıkmaktadır."

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın İzmir'deki ormanlarda çıkabilecek bir yangın için tedbir alınması ve üzerine düşen görevleri yapması gerektiğini ifade eden Tanrıkulu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na "Yangın söndürme için ekipman ve teçhizat kapasitesi artırımına gidilmiş midir?" sorusunu sordu.

MHP'li Tanrıkulu, İzmir'de yaşanan çevre sorunlarına yönelik cevap alabilmek adına, TBMM'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na beş adet yazılı soru önergesi verdiğini kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Tanrıkulu'ndan TBMM'ye Önerge Yağmuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement