MHP'li Vekiller AK Parti' ile Koalisyon İhtimalini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

MHP'li Vekiller AK Parti' ile Koalisyon İhtimalini Değerlendirdi

MHP\'li Vekiller AK Parti\' ile Koalisyon İhtimalini Değerlendirdi

Bir takım ziyaretlerde bulunmak için Bayburt’a gelen MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, beraberinde MHP Bayburt Milletvekili Karabey Kadri Karaoğlu ve İl Başkanı Süleyman Burç ile birlikte Bayburt gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldızı ziyaret etti.

05.08.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir takım ziyaretlerde bulunmak için Bayburt'a gelen MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, beraberinde MHP Bayburt Milletvekili Karabey Kadri Karaoğlu ve İl Başkanı Süleyman Burç ile birlikte Bayburt gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldızı ziyaret etti.

Ziyarette Yıldız'ın son günlerde Türkiye'de yaşanan terör olayları ve hükümet belirsizliğine ilişkin sorularını cevaplandıran Canlı, CHP'nin Meclis Terör Araştırma Komisyonu kurulması için verdiği önerideki tutumlarının doğru bir karar olduğunu belirtti. Canlı, AK Parti ile olası koalisyon için ise; 'AK Parti'nin sayın genel başkanı bağımsız olarak genel başkanımıza gelirse değerlendirilir diye düşünüyorum' diyerek şahsi kanaatini belirtti. Ziyarette koalisyon kurulma ihtimalini değerlendiren Karaoğlu ise; "Sunduğumuz bu maddeler dahilinde masaya oturulursa, bende genel merkezimizin iradesine katılıyorum 'Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.

"TÜRKİYE ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR. ÜNİTER YAPISI TEHLİKEDE"

Ziyarette CHP'nin önerisini değerlendirerek soruları cevaplandıran Canlı, öneri için 'Beyhude bir çalışma' dedi. Canlı şunları ifade etti:

"Terör araştırma komisyonu kurulması noktasında bizim bir tutumumuz oldu. Bu eleştiri konusu da oldu ama bence bu noktada doğru bir karar aldık. Neden doğru bir karar? Komisyon neden kurulu? Araştırılması gereken, sebep sonuç ilişkisini ortaya koyabilecek, nedeni belli olmayan olaylarda meclis araştırma komisyonu kurulur ve araştırılır. Sonuç ortaya konur. Şimdi bu terör olaylarının nedeni belli, sorumlusu beli, dolayısıyla bununla ilgili bir komisyon kurulmasını biz beyhude bir çalışma olarak, hatta gündemi değiştirmek, olayları farklı noktalara taşımak olarak hem grubumuz hem partimiz olarak algıladık. Başbakan Yardımcısı sayın Bülent Arınç'ta MHP'nin eleştirilerinde haklı olduğunu o günkü açıklamalarında belirtti. Biz bunu bir öz eleştiri veya hakkın teslimi olarak gördük. Bugünde mesela haberlere bakıyoruz, 'Biz silah bırakmadıklarını biliyorduk ama göz yumduk' dediler. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman siz nerenin hükümetisiniz. Bunun hesabı sorulmamalı mı? Türkiye bundan dolayı bu durumlara geliyor. Dolayısıyla maalesef Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Türkiye'nin artık üniter yapısı tehlikede"

"YENİ SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİ OLARAK GÖREV YAPMAK İSTİYORUZ"

Yıldız'ın: Şu anda bir hükümet belirsizliği var. Bu belirsizliği çözmek için MHP'nin yapması gereken bir şeyler var mıdır? Yaygın medyadan baktığımızda MHP'nin bu belirsizliği çözmek için ne gibi şartlar öne sürdüğünü biliyoruz. Siz yerelde bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna cevap veren Canlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz yeni seçilen milletvekilleri olarak görev yapmak, halkın içerisinde olmak isteriz. Bağlı bulunduğumuz organlar var. Şimdi sayın genel Başkanımızın Yozgat'ta ortaya koymuş olduğu bir irade var. Sayın Genel Başkanımız şu ifadelerde bulundu: ' Anayasa çalışması yapılacaksa ilk 4 maddesinin değişmeyeceği bir metin. Gelin Kur'an'a el basalım gövdemizi taşın altına koyalım' bu durup dururken söylenmiş laf değil. Anayasanın ilk 4 maddesine de baktığımız zaman gerçekten Türkiye'nin üniter yapısı, başkenti, dili, yönetim tarzı, gibi çok önemli maddeler."

MHP'NİN İSTEKLERİ TOPLUMUN YÜZDE 90'NININ İSTEKLERİ"

"Şimdi dikkat ederseniz o zamana kadar genel başkanımız 'Oslo'da görüşüyorlar' dediği zaman sayın Cumhurbaşkanı o zaman Başbakandı çok sert açıklamalarda bulundu. Ortalığı velveleye verdi. ve hakikatten o günkü şartlarda bu söylemleri ona oy getirdi. Ondan sonra dedi ki, biz görüşmedik devlet görüştü. Böyle bir mantık olabilir mi? Dolayısıyla o zaman öyle bir irade rtaya koyan, söylediği her söz karşımıza çıkan bir siyasi partinin genel başkanı tehlikeden bahsediyor. Bu bazılarına göre; 'Ne anlamı var, ne gereği var' olarak yorumlanabilir. Ama demek ki var. Bu nedenle çözüm süreci denen hadise. Yani aslında MHP'nin istekleri bugün Türkiye'de toplumun yüzde 90'nının benimsediği maddeler. Yoksa hükümet olursunuz siz ama gövdesi farklı, ayağı farklı, başı farklı olduğu zaman bunun hükümet olduğu zamanda bir anlamı olur mu? Siz iradenizi ortaya koymadığınız zaman pazarlığınızı sıkı yapmadığınız zaman bu halde sizi 'hiç' görüyor başka türlü olduğu zaman sizi ne gözle görür. Hakikaten bugünkü bu ülkenin bu zor günleri yaşadığı zamanda sorumluluk almak lazım. Bu sorunları çözmek lazım. Ama sorumluluk alırken de asıl sorumlu olan insanların da sözleri ve eylemlerine güvenmek lazım."

Türkiye'de partilerin asıl sıkıntısının şeffaflık olduğunu kaydeden Canlı:

"Türkiye'deki temel sıkıntı şu: ' Partilerin bir arka planları var, bir ön planları var.' Ön planda söylenilenler arka planlardakine uymuyor. Bizim partimizdeki temelde ise, arka planda ön planda bir. Hiç gizli kapaklı işimiz yok. düşündüğünü halka sunuyor. Bizim toplumumuz bazı şeyleri kabulleniyor. Mesela diyor ki; 'Çalıyor ama çalışıyor.' Ama biz İslam toplumuyuz. Şu anda toplumda bu hadise vardır. Siz bunu kabul edebilir misiniz? " dedi.

"SEVSEKTE SEVMESEKTE İKTİDAR…"

7 Haziran seçimlerinde toplumun iradesinin dikkate alınması gerektiğini ifade eden Canlı, AK Parti'nin önemli bir oy oranı elde ettiğini belirttiği konuşmasını:

"Sevsek te sevmesek te bugün iktidar partisine toplumun önemli bir kısmı oy verdi. İktidar partisi şu anda bütün partililerle koalisyon kurabilir. Ama diğer partilerin böyle bir şansı yok. işte blog diyorlar. CHP,MHP,HDP işte HDP olmasa biz CHP ile iktidar kurabiliriz. Bu çözüm süreciyle ilkili AK Parti'yle HDP bir araya gelebilir iktidar kurabilir. Ama gelmiyor. Toplum ona bir şey demiyor. Dolayısıyla şöyle bir şey var senin inanmadığın bir olaya sonuç itibariyle propaganda tekniğinin de kullanılmasıyla inanabiliyor. Ben şimdi toplumu haksız görmüyorum. Toplumu yadırgamanın da bir anlamı yok. toplum üzerinde kullanlan ikna yöntemleri var demek ki onların kullandığı ikna yöntemleri bizden daha güçlü. Biz halk yanlış yaptı demek gibi bir lüksümüz yok. bu hakka sahip değiliz. Ama biz kendimizi ifade edemedik. veya onlar kendilerini bizden daha çok ifade etme yeteneğine, araçlarına sahipleri ve ifade etmek gerekir ki o konuda bizden daha başarılılar. Tüm bunlara rağmen hükümet kurma çalışmaları devam ediyor. Temenni ediyoruz ki sonuçlanır. Bu sonuçlandığında da büyük ihtimalle AK Parti'nin sayın genel başkanı bağımsız olarak genel başkanımıza gelirse değerlendirilir diye düşünüyorum. Kişisel tahminim bu yönde" diyerek sürdürdü.

Canlı, Yıldız'ın AK Partiyle koalisyon için Devlet Bahçeli'nin seçimlerin ilk günü yaptığı açıklamayla kapıları kapattığını hatırlattığı sorusuna

"Başbakan'ın balkon konuşması var ve burada erken seçim sinyalleri var. Şimdi sayın başbakanın balkon konuşmasındaki bu erken seçim ifadeleri neden gündeme gelmiyor?" diyerek cevap verdi.

KARAOĞLU: 'ELİMİZİ DEĞİL, GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ"

Ziyarette konuşan Bayburt Milletvekili Karabey Kadri Karaoğlu ise,"Bizim elimizde bir tane kanal var, medyanın geri kalanı neredeyse onlara çalışıyor. Dolayısıyla algı operasyonunu çok güzel yapıyorlar. Genel Başkanımızın vurgulamak istediği konuyu çok güzel saptırıp kendilerine uygun olanı sunabiliyorlar. Cumhurbaşkanı'nın 'çözüm süreci bitmiştir' sözünün hemen arkasından aynı tarihte Başbakan dış basına bir demeç veriyor. 'Çözüm süreci devam edecek.' Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, meclisteki konuşmasında; Evet MHP haklıdır' dedi. Bir gün sonra çözüm süreci yine devam edecek dedi. Dolayısıyla Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de bir kırmızı, bir yeşil ışık yakan adamlara şunu ifade etti: 'Gelin Kur'an-ı Kerim üzerine el basalım' Eğer bizim sunduğumuz bu maddeler dahilinde masaya oturulursa bende genel merkezimizin iradesine katılıyorum 'Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız" diye konuştu. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Vekiller AK Parti' ile Koalisyon İhtimalini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement