MHP'li Vural: Başbakan, Erivan'ın Ağzıyla Konuşuyor - Son Dakika
Güncel

MHP'li Vural: Başbakan, Erivan'ın Ağzıyla Konuşuyor

MHP\'li Vural: Başbakan, Erivan\'ın Ağzıyla Konuşuyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamayı eleştirerek, "Başbakan, mesajıyla milleti sırtından hançerlemiş, büyük bir ihanetin baş aktörü olmuştur.

24.04.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamayı eleştirerek, "Başbakan, mesajıyla milleti sırtından hançerlemiş, büyük bir ihanetin baş aktörü olmuştur. Başbakan, Erivan'ın ağzıyla konuşmaktadır. Bu ifadeler, soykırımı kabul etmeye yönelik açılmış pencere, kapı, adımdır" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Vural, Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajını, Meclis'in açılışının 94. yıl dönümünde yayımladığını anımsatan Vural, "23 Nisan gibi çok özel bir günde, bayramı mecrasından çıkartarak, yabancılara yaranmak ve kendi ikbalini yegane korunması gereken değer olarak sunan zihniyet, bu bayramı Türk milletine zehir etti" dedi.

Vural, "İlk kez bir Başbakan, Ermeni lobisinin soykırım iddialarına destek olacak şekilde değerlendiren mesaj yayınlama kepazeliğini göstermiştir. Başbakan Erdoğan, Erivan'ın ağzıyla konuşuyor" diyerek şöyle devam etti:

"Başbakan, mesajıyla milleti sırtından hançerlemiş, büyük bir ihanetin baş aktörü olmuştur. Ermeni lobilerinin yüz yıldır yapamadığını Erdoğan bu mesajıyla fazlasıyla yerine getirdi. Böyle bir Başbakan varken dışarıda lobi aramaya gerek yoktur. Yeni Ermeni açılımıyla kendi önünü açmayı, siyasi ömrünü uzatmayı denemektedir. 'Anadolu insanları yeni bir gelecek inşa edebilecek imkan ve kabiliyete bugün de sahiptir' demekle neyi kastediyorsun? Bu millet geleceğini 23 Nisan 1920'de, 29 Ekim 1923'te tayin etti. Erdoğan'ın ifadeleri, soykırım yaftasını yapıştıranlarla aynı çizgidedir. Tehciri anlamayan zihniyetin tehciri suç olarak göstermesiyle karşı karşıyayız. Bu ifadeler, soykırımı kabul etmeye yönelik açılmış pencere, kapı, adımdır."

Vural, Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nın da şantaj kasetleri bulunduğunu söylediğini anımsatarak, "Bu kasetler varsa devleti yönetenlerin hangi açıkları, zafiyetleri vardır da kimler tarafından kullanılmaktadır? Erdoğan aba altından sopa göstermektedir, kaseti, şantajı Cumhurbaşkanlığı seçiminde de kullanmak istemektedir" iddiasında bulundu.

Meclis'teki kutlamalarda yapılan ses ve ışık gösterisine de eleştiren Vural, " Nina Simone'nin sinner man (günahkar) parçasını kullanmak ne demektir? İncil'den alıntıların okunduğu bir lirik, ilahi, 'soul' parçasıyla Meclis'in kuruluşunu nasıl kutlayabiliriz?" dedi.

AK Parti'nin 3 eski bakana ilişkin yeni bir soruşturma önergesi vermesine yönelik bir soruya cevap veren Vural, "Bu önerge ve bundan sonra vereceği önergeler, AKP'nin soruşturmanın önünü örtmek amacıyla verdiğini ortaya koydu. 17 ve 25 Aralık'ı darbe olarak nitelendirenlerin rüşvet ve yolsuzlukla ilgili soruşturma istemesi paradoks. Madem öyle, darbe planıyla ilgili araştırma önergesi getirin. Bu zihniyet, rüşvet ve yolsuzluk iddialarını araştırmak değil, bakanları aklamak için komisyon kuracağını ortaya koydu" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Vural: Başbakan, Erivan'ın Ağzıyla Konuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement