MHP'li Vural'dan "Peşmerge" Eleştirisi - Son Dakika
Güncel

MHP'li Vural'dan "Peşmerge" Eleştirisi

MHP\'li Vural\'dan "Peşmerge" Eleştirisi

MHP Grup Başkanvekili Vural, düzenlediği basın toplantısında Peşmergenin "PYD'ye ve PKK'ya yardım için Türkiye'nin egemenlik haklarının ihlal edildiğini" belirtti.

24.10.2014 16:39  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, " PKK'ya karşı sınır ötesi operasyon için yetki almışken şimdi PKK'nın bizim üzerimizden sınır ötesi operasyon yapması olayıyla karşı karşıyız" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Peşmergenin "PYD'ye ve PKK'ya yardım için Türkiye'nin egemenlik haklarının ihlal edildiğini" belirtti.

ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Peşmerge'nin Kobani'ye geçmesi için Obama'ya teklifi ben yaptım" açıklamasını eleştiren Vural, "Kim bunlar, amirin mi? Böyle bir rezalet olur mu? Niye yapıyorsun. Madem ABD silahları paraşütle indiriyor, 200 Peşmergeyi de silahları nasıl indiriyorsa öyle indirsin. Benim vatan topraklarımı Peşmergeye niye kullandırtıyorsun. Ama küresel bir gücü memnun etmek için Türkiye'nin hakları, egemenliği, iradesi yok sayılıyor. Bu ülkeden silahlı bir takım adamlar geçecek buna engel olmayacaksın, sızlanacaksın, sızlanıyor. Bostan korkuluğu musunuz, sinek ikilisi misiniz? Hani Ortadoğu'da bizim haberimiz olmadan bir kuş uçmayacaktı, hani Ortadoğu'da değişim dalgasının öncüsü biz olacaktı. Hani gündemi belirlenen değil gündemi belirleyen ülke olmuştuk. Hani dünya lideriydik. Bırakın Ortadoğu'da söz sahibi olmayı ülkemizin sınırlarını korumaktan aciz, beceriksiz, pısırık, ezik bir iktidarla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

"ABD, PYD VE PKK2YI TÜRKİYE'YE TERCİH ETMİŞTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidarı "devletin gücünü kullanamamakla" suçlayan Vural, şunları kaydetti: "Türkiye bir terör örgütü olarak nitelendirdiği bir örgüte silah yardımını engelleyemiyorsa bu nasıl devlet yönetimidir. Bunu engellemek durumunda olanlar bununla ilgili şikayet bildirir hale geliyor... Milleti aldatıp kandırıyorsunuz. Yani ABD, PYD ve PKK'yı Türkiye'ye tercih etmiştir. Peşmergenin PKK'ya yardım götürmesine izin verirsen, Barzani'nin kucağındaki PKK'ya nasıl operasyon yapacaksın? Şu zihniyet bakın Irak'a, PKK terör örgütüne karşı operasyon diye izin alacaksın, ondan sonra kalkıp Barzani'yi PKK'ya yardıma götüreceksin. Yeter artık, millete bu kadar yalan söylenmez. Millet bu kadar kandırılmaz. Milletimiz şaşkın vaziyette, kimin ne dediği, Türkiye'nin ne tarafa götürüldüğü belli değil. PKK'ya karşı sınır ötesi operasyon için yetki almışken şimdi PKK'nın bizim üzerimizden sınır ötesi operasyon yapması olayıyla karşı karşıyız. Peşmerge geçişinin ne siyasi ne de hukuki meşruiyeti vardır. Bunun tezkereyle ilişkilendirilmesi kesinlikle mümkün değildir. Türkiye'nin egemenlik hakkını, milli iradesini, hukuk devleti ilkesini yok saymaktır. O bakımdan bugün Peşmergenin Türkiye üzerinden gönderilmesi ne uluslararası ne milli hiçbir meşruiyeti olmayan bir husustur.

"PEŞMERGE BİR ÜLKENİN SİLAHLI KUVVETİ DEĞİL"

Hükümet bu millete, hukukuna, TBMM'ye olan angajmanı yerine Barzani'ye ve ABD'ye yönelik bir angajmanı tercih etmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisinin angajmanı bu iradeyle milletimize, TBMM'ye olmadığını, ABD ve Barzani'ye yönelik yeni bir angajmanla karşı karşıya kaldığını ortaya koyuyor. Peşmerge bir ülkenin silahlı kuvveti değil, karşımızda bir ülke yok. Türkiye'nin muhattabı, Birleşmiş Milletler ve NATO'dur, devletlerdir. Böylesine Peşmerge geçişiyle ilgili bir hususu bu şekilde bir tezkereyle ilişkilendirmek ve bunu meşruiyet alanına almak -hayır- hükümet bunu bizatihi kendi inisiyatifi ile yapmıştır, bu hukuki değildir. Hukuki çerçevesi yoktur, meşru değildir. Bu zihniyeti ortaya koyanlar, bunu bunla ilişkilendirenler El Kaide, El Nusra ve PKK'nın da Türkiye içinden meşrulaşmasına izin verebileceğini ortaya koymaktadır. Bu çok tehlikelidir. Bu anlayışla yabancı silahlı kuvvetler, El Kaide, El Nusra, IŞİD Türkiye'de meşrulaştırılabilir mi? Böyle bir zihniyet olabilir mi? Bu yorumları yapanlar milli devlete, hukuk devletine ihanet içerisindedirler. Maalesef Türkiye'nin değerli yalnızlığı Türkiye'yi terörist grupların ligine çekmiştir."

4 MERKEZLİ KÜRDİSTAN

Vural, aşama aşama 4 merkezli Kürdistan inşa edildiğini belirterek, Türkiye'nin PKK terör örgütüne silah yardımı yapılmasına engel olamayacak kadar aciz durumda bırakıldığını öne sürdü.


Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MHP'li Vural'dan 'Peşmerge' Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.


Advertisement