MHP'li Vural: Parlamenter Demokrasinin ve TBMM'nin İtibarına Darbedir Bu - Son Dakika
Güncel

MHP'li Vural: Parlamenter Demokrasinin ve TBMM'nin İtibarına Darbedir Bu

MHP\'li Vural: Parlamenter Demokrasinin ve TBMM\'nin İtibarına Darbedir Bu

MHP'li Vural: Parlamenter demokrasinin ve TBMM'nin itibarına darbedir bu "Berbere gitsek berberi de mi görevden alacaksınız? Ne yapacaksınız sayın Kahraman?" "Benim bir önergemden dolayı bir insanın geleceğinden alıkonulması vicdanımı yaraladı" "Bu nasıl vicdansızlıktır.

24.12.2015 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP'li Vural: Parlamenter demokrasinin ve TBMM'nin itibarına darbedir bu

"Berbere gitsek berberi de mi görevden alacaksınız? Ne yapacaksınız sayın Kahraman?"

"Benim bir önergemden dolayı bir insanın geleceğinden alıkonulması vicdanımı yaraladı"

"Bu nasıl vicdansızlıktır. Ali kıran baş kesen misin sen?"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 17-25 Aralık süreciyle ilgili verdikleri önergenin iade edilmesini doğru bulmadığını söyleyen tecrübeli bir müdürün görevden alındığını iddia ederek bu durumu sert sözlerle eleştirdi. Vural, "Benim bir önergemden dolayı bir insanın geleceğinden alıkonulması vicdanımı yaraladı. Bu kadar insafsızlık olmaz, yazıklar olsun. Millete şikayet ediyorum. Böyle Parlamento yürütülmez. Berbere gitsek berberi de mi görevden alacaksınız? Ne yapacaksınız sayın Kahraman? MHP'nin bir önergesinin İçtüzük çerçevesinde iade edilmesiyle ilgili görüşünü ifade etti diye müdürlükten alınıyor. Siyasi amaçlı bir yaklaşım tarzı. Parlamenter demokrasinin ve TBMM'nin itibarına darbedir bu" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de yaptığı konuşmada, 17-25 Aralık süreciyle ilgili verdikleri önergenin iade edilmesini doğru bulmadığını söyleyen tecrübeli bir müdürün görevden alındığını iddia ederek bu durumu sert sözlerle eleştirdi. Vural, "Geçtiğimiz hafta 17-25 Aralık süreci ile ilgili bir araştırma önergesi verdik. Bu araştırma önergemizi Meclis Başkanı yolsuzluk, hakime ve savcıların sürülmesi ifadeleri yer aldığı için kaba ve yaralayıcı sözle Anayasanın 138. Maddelerine yargı yetkisini kullanma ile ilgili iddiadan dolayı iade etti. Onun üzerine bir tartışma oldu. Şimdi buradaki bütün kamu görevlileri herkes hiç kimse bunların siyasi görüşlerini bilmez. Ama MHP'nin verdiği bu önergeyi iade ederken kanunlar karardaki bir tecrübeli bir müdürün, bir kimsenin ne olduğunu bile bilmediğimiz hepimizin karşı karşıya kaldığı ve onun uzmanlığına saygı gösterdiğimiz birisi bunun iade edilmesi doğru değildir bu gerekçeler sağlamıyor dediği için görevden alınıyor. Bu nasıl bir zulümdür. Görevden alınması vicdana sığar mı?" diye sordu.

"BU NASIL VİCDANSIZLIKTIR. ALİ KIRAN BAŞ KESEN MİSİN SEN?"

Vural, "Bu nasıl vicdansızlıktır. Ali kıran baş kesen misin sen? Benim grubumun önergesi üzerinden hukuki olarak içtüzük uyarınca görüşünü ifade ediyor. Bu görüşünü ifade ettiği için görevden alıyor ya. Ne olacak kavaslar bir şey istediğimiz zaman getirdiği zaman onları da mı görevden alacaksın?" dedi.

"BENİM BİR ÖNERGEMDEN DOLAYI BİR İNSANIN GELECEĞİNDEN ALIKONULMASI VİCDANIMI YARALADI"

Vural, "Benim bir önergemden dolayı bir insanın geleceğinden alıkonulması vicdanımı yaraladı. Bu kadar insafsızlık olmaz, yazıklar olsun. Millete şikayet ediyorum. Böyle Parlamento yürütülmez. Yolsuzluk batağına saplanmıştır. Kaba. Onu koluna 800 milyarlık saati takan milyon dolarlık rüşvetleri alan bakanlara söyleyeceksin sen. Gerçekten vicdanım sızladı. Bir insanın bu kadar yıl emekten sonra geldiği noktadan sırf MHP'nin önergesinin geri gönderilmesini içtüzük ve anayasa çerçevesinde uygun değildir diyerek objektif görüşünü ifade etti diye birisi alınıyorsa, biz hangi önergeyi vereceğiz?" diye konuştu.

"DÜN SAYIN BAŞKANA YANLIŞ, HAKSIZ OLDUĞUNU İLETTİM"

Vural, "Bunu dün sayın başkana yanlış, haksız olduğunu ilettim. Sayın başkana ile olan görüşmenin detaylarını buradan açıklamak istemiyorum. Berbere gitsek berberi de mi görevden alacaksınız? Ne yapacaksınız sayın Kahraman? MHP'nin bir önergesinin İçtüzük çerçevesinde iade edilmesiyle ilgili görüşünü ifade etti diye müdürlükten alınıyor" dedi.

"PARLAMENTER DEMOKRASİNİN VE TBMM'NİN İTİBARINA DARBEDİR BU"

Vural, "Siyasi amaçlı bir yaklaşım tarzı. Parlamenter demokrasinin ve TBMM'nin itibarına darbedir bu. MHP Grubuna yapılmış bir hakaret bir yok sayma olayı olarak da değerlendirdiğimi ifade etmek istiyorum. Bundan sonra Kanunlar Kararda olan hiç kimse MHP grubuna gelmesin aman ne olur ne olmaz, bizim yüzümüzden ekmeğinizden olmayın. Çoluk çocuğunuza götürdüğünüz rızktan olmayın" açıklamasında bulundu.

"SAYIN VURAL'IN İFADE ETTİĞİ İDDİALAR GERÇEKTEN ÖNEMLİ İDDİALAR"

Başkanvekili olarak Meclis Genel Kurulu'na başkanlık yapan HDP milletvekili Pervin Buldan bu konuşmalar üzerine, "Sayın Vural'ın ifade ettiği iddialar gerçekten önemli iddialar dolayısıyla ben de herhangi bir siyasi parti veya grubun, grup önerisinden kaynaklı bir yetkilinin görüşünü ifade etmesinden kaynaklı görevden alınmasını doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Umarım en kısa zamanda bu sıkıntı giderilir. Sayın Meclis Başkanımız bu konuda gerekli açıklamaları yapar diye ifade ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Vural: Parlamenter Demokrasinin ve TBMM'nin İtibarına Darbedir Bu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    13:08 Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, şehit ailelerini ziyaret etti. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek desteklerini sürdürdü. Şehitlerin ailelerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Çiftçi, şehitlerimizin makamlarının yüce, mekanlarının cennet olduğunu ifade etti.

  • Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 195 şehit için mevlit programı düzenledi
    13:07 Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 195 şehit için mevlit programı düzenledi

    Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, Şehitler Haftası kapsamında 195 şehit için mevlit programı düzenledi. Dernek binasında yapılan programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Dernek Başkanı Mutlu Kılıçaslan, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, gazilere de şifa diledi.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi
    13:06 Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Yozgat Valiliği, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda Yozgat'ın Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerine bağlı bazı köylerde hasar oluştuğunu bildirdi. Can kaybı ve yaralanan olmaması sevindirici olarak değerlendirildi. Okullar tatil edildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükkılıç, KAYMEK Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. İlçe esnafını ziyaret eden Büyükkılıç, park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı
    13:05 Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir evde kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da polis tarafından yakalandı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı ancak adli işlemleri devam ediyor.

  • Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor
    13:04 Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas-İstanbul seyahat süresi aktarmasız tren seferleriyle kısalacak.


Advertisement