MHP'li Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP'li Yeniçeri Açıklaması

"12 yıllık AKP iktidarında, AKP ilk kez ciddi kırılma yaşıyor"

21.01.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylaması sonucunun, AK Parti iktidarının ahlaki meşruiyetini yitirdiğini ortaya koyduğunu iddia ederek, "12 yıllık AKP iktidarında, AKP ilk kez ciddi bir kırılma yaşıyor" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulu'nda alınan dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi kararını değerlendirdi.

Yapılan onca baskıya rağmen AK Parti'den bu kadar çok fire olabileceğini düşünmediğini belirten Yeniçeri, "8-10 tane çıkabileceğini düşünüyordum ama AK Parti içinde çok ciddi miktarda milletvekili 'evet bu yolsuzluktur, bunu yapanlar haramzadedir, bunlar Yüce Divan'a gitmelidir ve hesap vermelidir' dedi. O milletvekillerini kutluyorum. Doğruyu her zaman muhalefet mi savunacak?" dedi.

Yeniçeri, oylama sonucunun, AK Parti iktidarının ahlaki meşruiyetini yitirdiğini açıkca ortaya koyduğunu iddia ederek, "12 yıllık AKP iktidarında, AKP ilk kez ciddi bir kırılma yaşıyor. İktidara mensup 60'a yakın milletvekili, kendi iktidarlarının mensubu olan ve yolsuzlukla suçlanan bakanlara güvenmediğini, verdiği oylarla ortaya koymuştur" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun oylama günü İngiltere'ye gitmesinin ciddi bir mesaj olduğunu savunan Yeniçeri, "Davutoğlu, oylamayı kendisinin Ankara'da bulunduğu bir zamanda yaptırabilirdi. Öyle görünüyor ki Davutoğlu, çok da içine sindiremediği böyle bir konunun, kendisi Türkiye'de yokken halledilmesini düşünmüş" ifadelerini kullandı.

Özcan Yeniçeri, bir gazetecinin, "AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın attığı twette, fireler için 'içimizdeki hainler' dediğini" anımsatması üzerine, "Ben 'paralele bağlar' derdim ama bağlamadı. Vicdanla vicdansızlık, mertle namert arasında insanların tercih yapabildiğini bu insanlar anlayamıyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, görevden ayrılmasının ardından operasyon yapılacağını savunan Yeniçeri, "(Bu paraları kimden aldınız) diye sorulacak, sıfırlamaların hesabı sorulacak. '30 milyon avro kaldı, git onunla villa al oğlum...' Bunun hesabı bir gün sorulacaktır, hiç kuşkunuz olmasın" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP'li Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement