MHP'li Yeniçeri: Vermesi Gereken Kararı Vermiştir - Son Dakika
Güncel

MHP'li Yeniçeri: Vermesi Gereken Kararı Vermiştir

MHP\'li Yeniçeri: Vermesi Gereken Kararı Vermiştir

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK düzenlemesine ilişkin verdiği kısmi iptal kararını olumlu olarak değerlendirirken, ""Anayasa Mahkemesi vermesi gereken bir kararı vermiştir" dedi.

11.04.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK düzenlemesine ilişkin verdiği kısmi iptal kararını olumlu olarak değerlendirirken, ""Anayasa Mahkemesi vermesi gereken bir kararı vermiştir" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP'li Yeniçeri, ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kimlerinin dinlediği konusuna vurgu yaparak, Almanya'da yayınlanan "Der NSA Komplex" adlı kitapta yer alan ve gizli belgelere dikkat çekti.

Bu kitapta bulunan belgelere göre "NSA'in hakkında en yoğun istihbarat faaliyeti yürüttüğü ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor" diyen Yeniçeri şöyle devam etti:

"NSA'in eski çalışanı Edward Snowden'ın sızdırdığı gizli belgelerin ayrıntılarına yer verilen kitapta, Türk siyasi liderlerinin iletişimlerinin, NSA'in en yüksek ikinci grupta yürütülen istihbarat faaliyetleri kapsamında dinlendiği ileri sürüldü. En yüksek ikinci düzeyde yapılan dinlemeler, NSA belgelerinde Amerikan Başkanı'nın çok yüksek istihbarat öncelikleri olarak nitelendiriliyor. Bu istihbarat bilgileri Beyaz Saray'a sunuluyor. Snowden'ın sızdırdığı belgeler arasında bulunan Ulusal İstihbarat Öncelikleri Çerçevesi adlı 9 Nisan 2013 tarihli belgeye göre, NSA yürüttüğü dinleme faaliyetlerinde 32 farklı alana yoğunlaşıyor. Bu alanlar arasında liderlerin niyetleri, dış politika hedefleri, uluslararası ticaret, ekonomik istikrar, askeri ve sivil altyapı, terörizm gibi başlıklar bulunuyor.

AKP hükümetinin ve Tayyip Erdoğan'ın bu vahim iddialar karşısında sessiz kalması da düşündürücüdür. Tayyip Erdoğan özelinde Türkiye, ABD tarafından dinleniyorsa bu durum Türkiye açısından bir milli güvenlik sorunudur. İktidarın bu konunun üzerine gitmemesi, kamuoyunu tatmin edici bir biçimde aydınlatmamış olması düşündürücüdür. Genelkurmay Eski Başkanı Işık Koşaner'in en mahrem mahalde yaptığı konuşmanın servis edilmesi, Dışişleri Bakanlığında yapılan toplantının kayıt edilerek yayınlanmasının bu dinlenmelerinin sonucu olup/olmadığı da bir muammadır. Genelkurmay GES Komutanı Tuğgeneral Münir Erten'in konuşmalarının Kuzey Irak'taki operasyonun başlamasına 2 gün kala dinlenip servis edilmesi dikkat çekicidir."

Daha sonra ABD'nin Suriye'de müdahale etmesi için Türkiye'nin kimyasal silaha yönelik faaliyetler yürüttüğü iddialarını gündeme getiren Yeniçeri, "Bütün bu iddialar ABD'li ve Türk yetkililer tarafından yalanlanıyor. Ancak bu yalanlama yeterli değildir. Bu konuda Türkiye büyük bir zan altında bırakılmış oluyor. Ayrıca bu tür bir iddianın şu sıralarda dile getirilmesi ve gündemde tutulması da üzerinde durulması gerekin ciddi bir durumdur. İktidar yetkilileri işin bu yanını sürekli ıskalıyor" dedi.

Mısır'da verilen 528 idam kararını da değerlendiren Yeniçeri, şunları söyledi:

"TBMM'deki siyasi partilerin Mısır'daki sözde mahkemenin verdiği kitlesel idam kararları konusunda takındığı ortak tutum sevindiricidir. Ancak yeterli değildir. AKP hükümeti uluslararası kuruluşlar ve ABD nezdinde bu konuda harekete geçmelidir. 2 günde 528 idam kararı veren bu mahkemenin kararının uygulanmaması için gereken her şey yapılmalıdır. Konu sessiz diplomasi boyutunun ötesinde ele alınmalıdır."

Toplantının bitiminde Anayasa Mahkemesi'nin HSYK düzenlemelerine ilişkin verdiği kısmı iptal kararını bir soru üzerine değerlendiren Yeniçeri, "Anayasa Mahkemesi vermesi gereken bir kararı vermiştir. Aksi bir karar vermesi durumunda mahkeme kendi amacına ve kuruluş felsefesine aykırı hareket etmiş olacaktı. Bu defalarca bizim tarafımızdan da gerek komisyonda gerekse genel kurulda dile getirilmesine rağmen maalesef hükümet tarafından ciddiye alınmamıştır. "Anayasaya aykırıdır, yapmayın etmeyin' dediğimizde anayasa profesörü olan AKP'nin komisyon başkanları ve vekillerinin hangi duruma düştüğünü buradan merak ediyorum. Biz hukukçu değiliz ama getirilen düzenlemelerin anayasaya aykırı olduğu açık net ortadaydı" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Yeniçeri: Vermesi Gereken Kararı Vermiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi
    14:56 AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan 2.960 tonluk insani yardım gemisi, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı. Yardımlar arasında 125 bin gıda kolisi bulunuyor. Uğurlama töreninde konuşan yetkililer, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destekten bahsetti ve uluslararası toplumu Gazze'deki dram karşısında harekete geçmeye çağırdı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu
    14:56 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnaflarla buluştu. Çerçioğlu, coşkulu kalabalık eşliğinde alanda yürüyüş gerçekleştirerek Çineliler ile selamlaştı, hayırlı Ramazanlar diledi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Çanakkale Valisi'ni ziyaret etti
    14:54 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Çanakkale Valisi'ni ziyaret etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş'a ziyarette bulundu. Madak, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı ve Şehitler Abidesi'nin minyatürünü hediye aldı. Ziyarette AK Parti 27. Dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da hazır bulundu.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Anavatan Partisi, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek verecek
    14:53 Anavatan Partisi, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek verecek

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek vereceğini duyurdu. Anavatan Partisi Genel Sekreteri Baran Erdem Kaya, Kocaispir ile yapılan görüşmenin ardından Adana'nın geçmiş dönemlerde yaşadığı kayıpların telafi edilmesi ve şehrin yeniden inşası için Kocaispir'in başkanlığına güven duyulduğunu ve seçimlerde destekleme kararı alındığını açıkladı.

  • Beypazarı ilçesinde okul kantinlerinde gıda denetimi yapıldı
    14:52 Beypazarı ilçesinde okul kantinlerinde gıda denetimi yapıldı

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan okul kantinlerinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi. Gıda mühendislerinden oluşan ekip, birçok okulun kantininde ürünlerin imalat ve son tüketim tarihlerini kontrol etti. Ayrıca, tost yapımında kullanılan yağlar ve içerisine konulan peynir ve sucukların da tarihleri incelendi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü, diğer okulların kantinlerinin de denetleneceğini belirtti.

  • İstanbul Sarıyer'de Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı
    14:51 İstanbul Sarıyer'de Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı

    İstanbul Sarıyer'de Ayazağa Mahallesi'nde bir kafede çıkan silahlı kavga güvenlik kamerasına yansıdı. Kavga sonucunda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı. Görüntülerde, uyuşturucu ticareti yaptığı için aranan Rawa Majid ile husumetlisi İsmail Abdo'nun örgüt üyeleri arasında çıkan tartışma ve silahlı çatışma yer alıyor.

  • Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla buluştu
    14:48 Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla buluştu

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Emre ve Sülübey Mahalleleri mitinginde vatandaşlarla buluştu. Başdeğirmen, yeni dönemde yapacağı projelerden bahsederek Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi'nin inşaatının 8 ay sonra biteceğini söyledi.


Advertisement