MHP'li Yılmaz'dan Sudan'da Arazi Kiralamaya Tepki - Son Dakika
Yerel

MHP'li Yılmaz'dan Sudan'da Arazi Kiralamaya Tepki

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Gıda Tarım ve Tarım Hayvancılık Bakanlığının Sudan devlet sınırları içerisinde bulunan 5 milyon dönüm araziyi 99 yıllığına kiralamasını eleştirdi.

21.02.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Gıda Tarım ve Tarım Hayvancılık Bakanlığının Sudan devlet sınırları içerisinde bulunan 5 milyon dönüm araziyi 99 yıllığına kiralamasını eleştirdi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, TBMM'de MHP grubu adına yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümetinin Sudan'da 5 milyon dönüm araziyi 99 yıllığına kiralayıp bu arazide susam, pamuk, yağlı tohumlar, tropikal meyveler ve sebze tohumları üretme kararı almasını, Türk tarımına ve çiftçiye büyük bir hakaret olduğunu ifade ederek, "Hükümet ülkemizde bulunan arazilerimize yeterli yatırım yapmayıp çiftçimizi mağdur ederken Afrika'da arazi kiralaması, akıllara durgunluk veren bir uygulamadır" dedi.

Yılmaz konuşmasında, Çukurova, Amik ve Konya ovası gibi tarıma son derece elverişli bölgeler varken bu arazilere yeterli yatırım yapılmayıp Türkiye'den binlerce kilometre uzak Afrika kıtasındaki Sudan'da arazi kiralanması, Türk tarımına vurulmuş büyük bir darbe olduğunu ifade etti.

Türkiye'de Çukurova, Amik Ovası başta olmak üzere bir çok verimli arazi bulunduğunu belirten Yılmaz, "Çukurova bölgesi geçmişte tarımın merkeziydi, dünyayı ve Avrupa'yı besleyebilecek kapasiteye sahip. Buradaki bu tarımdan dolayı sanayi gelişmiş. Türkiye'nin ilk sanayileşen kentiydi ama siz Sudan'a yatırım yapana kadar Çukurova'ya bu yatırımı yapsaydınız, Adana'da 40 tane tekstil fabrikası kapanmazdı" dedi.

Seyfettin Yılmaz konuşmasının son bölümünde dünyanın yükselen değeri olan tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na çağrıda bulunarak, "Sayın Bakan, siz aynı zamanda ormancısınız. Dünyada Çin'den sonra tıbbi ve aromatik bitkiler noktasında en zengin ülke Türkiye'dir ve bu zengin bölgelerden bir tanesi de Adana ilimizdir. Gelin, Sudan'a yatırım yapana kadar tıbbi ve aromatik bitkilere yatırım yapalım. Tıbbi ve aromatik bitkiler dünyada yükselen değerlerdir. Bugün, bütün dünya ülkeleri tıbbi ve aromatik bitkilere yöneliş gösteriyor. Çatalan Barajı 2002 yılında içme suyu olarak kullanıldığı için 19 tane köy ne yazık ki orada geçimlerini sağlayamayacak hale geldiler. Bu işi bir çözüm bulalım" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Yılmaz'dan Sudan'da Arazi Kiralamaya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement