MHP'li Yılmaz: "Etnik Kökene ve Mezhebe Dayalı Ayrılıkçı Tohumları Kurutacağız" - Son Dakika
Yerel

MHP'li Yılmaz: "Etnik Kökene ve Mezhebe Dayalı Ayrılıkçı Tohumları Kurutacağız"

MHP\'li Yılmaz: "Etnik Kökene ve Mezhebe Dayalı Ayrılıkçı Tohumları Kurutacağız"

Adana’nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Kayışlı Mahallesi’nde Arap kökenli ve Alevi inancını benimseyen vatandaşlarla buluşan MHP Adana Milletvekili, 3’üncü Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, etnik kökene ve mezhebe dayalı ayrılıkçı tohumları kurutacaklarını belirti.

11.05.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Kayışlı Mahallesi'nde Arap kökenli ve Alevi inancını benimseyen vatandaşlarla buluşan MHP Adana Milletvekili, 3'üncü Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, etnik kökene ve mezhebe dayalı ayrılıkçı tohumları kurutacaklarını belirti.

Seyfettin Yılmaz, beraberinde geçmiş dönem milletvekili adayı ve belediye başkan adayı Süleyman Şimşir ve Seyhan İlçe Başkanlığı teşkilat yöneticileriyle birlikte Kayışlı Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Yılmaz'ı alkışlarla karşılayan vatandaşlar, başına gül yaprakları yağdırdı, üç tane koyun kurban etti. Coşkulu kalabalıkla mahalle konağına geçen Seyfettin Yılmaz, burada Kayışlılı kadınların Anneler Günü'nü kırmızı güller ve karanfiller armağan ederek kutladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve aşure ikramının ardından Seyfettin Yılmaz, mahalle meydanında vatandaşlara hitap etti.

Yılmaz, ASKİ Genel Müdürlüğü yaptığı süreç ve 4 yıllık milletvekilliği döneminde Kayışlı ve yakın mahallelerin muhtarlarıyla sürekli iletişim halinde olduğunu, bu yörenin insanlarının acısında ve mutluluğunda birlikte olduğunu belirtti.

Bu bölgenin insanlarını çok sevdiğini vurgulayan Seyfettin Yılmaz, "MHP ile bu bölgenin insanları arasında yıllar önce başlayan bir takım algı operasyonları neticesinde duvarlar örülmüş. Bu duvarları bir yılda, beş yılda yıkmak kolay değil. Yılların birikimiyle örüldü bu duvarlar. Ama bizim ortak değerlerimiz var. Atatürk bizim için değerdir. Vatanın birliği, bütünlüğü bizim için değerdir. Bayrak bizim için değerdir. Bu değerlerin hepsinin burada, en önemli değer olduğunu gördüm, bu süreç içerisinde. Bu bölgenin insanları, Türkiye'ye sevdalı, cumhuriyete sevdalı, Atatürk'e sevdalı, bu milletin, bu devletin asli unsurlarıdır. Onun için bu insanlarımızın, sizlerin olması gereken yer MHP'dir" diye konuştu.

"MHP'DE BERABER SİYASET YAPALIM"

"Sizler milli mücadelenin simge isimlerinden Şıh Cemil Nardalı'nın torunlarısınız" diye konuşmasını sürdüren Yılmaz, şunları söyledi:

"Geçmişte uygulanan algı operasyonlarına takılıp, kalmanın mantığı yok. Burada sizin veya bizim eksikliğimiz yok. Birileri aramıza duvarlar örmüş, artık bu duvarları yıkmanın zamanı geldi. Ben bu bölgenin insanlarının birlikte MHP'de siyaset yapmasını çok arzu ediyorum. Bunu yapmanın yolu; önce biz adım atacağız. Biz adım attıkça, siz de adım atacaksınız ve bir noktada birleşeceğiz. Bu adımları kuvvetli bir şekilde atıyoruz. Sizlerden de her gittiğimiz yerde sevgi görüyoruz, muhabbet görüyoruz. Ben inanıyorum ki kucaklaşacağız. Bu kucaklaşmalar, geç kalmış kucaklaşmalardır. Çünkü biz, bir ve beraberiz. Çünkü biz, Atatürk'ün milli mücadele neticesinde kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde aynı çatı altında, şanlı bayrağımızın gölgesinde, bin yıllık kardeşlik hukukumuz çerçevesinde, hangi kökenden gelirse gelsin, hangi mezhepten gelirse gelsin, beraber olmalıyız. Bugüne kadar da acınız, acımız oldu. Sevinçleriniz, sevinçlerimiz oldu. Acıları beraber paylaştık, mutlulukları beraberce yaşadık."

Yılmaz, konuşmasının sonunda MHP'nin seçim beyannamesinde tarımla ilgili taahhütleri anlatıp, mazot, gübre ve yem bitkileri üzerindeki vergileri kaldıracaklarını, çiftçinin mazotu 1.75 liradan alacağını müjdeledi. Programın sonunda Kayışlı halkı, davul zurna eşliğinde Yılmaz ile birlikte çiftetelli oynayıp, kutlama yaptı.

Seyfettin Yılmaz, Sarıçam ilçesinde düzenlenen Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni ve Hıdırellez Etkinliği'ne de katılıp, binlerce hemşehrisiyle buluştu. Burada deveye binen Seyfettin Yılmaz, etkinlik meydanında toplanan kalabalığı selamladı. Yılmaz, Yüreğir ilçesindeki Levent ve Köprüköy mahallelerinde de seçim büroları açıp, vatandaşlara MHP iktidarında gerçekleştirecekleri hizmetleri anlattı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Yılmaz: 'Etnik Kökene ve Mezhebe Dayalı Ayrılıkçı Tohumları Kurutacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement