MHP'li Yılmaz Piyasaların Geleceğini Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

MHP'li Yılmaz Piyasaların Geleceğini Değerlendirdi

MHP\'li Yılmaz Piyasaların Geleceğini Değerlendirdi

Uşak'ta, 16 yıl sonra MHP'nin milletvekili çıkarmasını sağlayan Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, seçim sonrası piyasaların vereceği reaksiyonu değerlendirdi.

08.06.2015 01:10  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta, 16 yıl gibi uzun bir aradan sonra MHP'nin yüzünü güldüren Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, ilk açıklamasını uzmanı olduğu ekonomiyle ilgili yaparak, "Piyasalar belirsizliği sevmez. Bu dakikadan itibaren sabaha piyasalarda bir belirsizlik olacak." dedi.

"PİYASALARDA BELİRSİZLİK OLACAK"

MHP'nin, 16 yıl aradan sonra, 25'inci dönem seçimlerinde, Uşak'tan milletvekili çıkardığı Durmuş Yılmaz, parti binasında İl Başkanı Ali Kurt ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İlk olarak uzmanlık alanı ekonomi hakkında açıklama yapan Yılmaz, "Piyasalar belirsizliği sevmez. Bu dakikadan itibaren sabaha piyasalarda bir belirsizlik olacak. Sabah piyasalar açılıncaya kadar siyasi parti liderlerinin hükümet kurulması ile ilgili söyledikleri sözlerin piyasada algılanması, bu algıların da ayağının yere basıp basmaması belirleyici olacaktır." dedi.

"GÜÇLÜ BİR HÜKÜMETE İHTİYAÇ VAR"

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sabah saat 10.00'da piyasalar açılıncaya kadar söylenen sözler bir hükümet kurulabileceğini ortaya koyabiliyorsa, piyasa da bunu satın alırsa, işlerin bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Uzun vadede ise istikrarsızlık beklemiyorum. AK Parti tek başına iktidar da olsa artık reform yapacak gücü kalmadı. Ekonomi yüzde 2.5'lik büyüme bandına takıldı kaldı. Bunun önünün açılması için güçlü bir hükümete ihtiyaç var. Bu güçlü hükümeti de bu parlamentoda çıkaracağız diye düşünüyorum."

"ANKARA'YA GİTTİĞİMDE UŞAK'IN GELECEĞİNİ PLANLAYACAĞIM"

Kent için en büyük hedefinin uluslararası ve ülke düzeyinde tanınırlığını artırmak olduğunu belirten Yılmaz, "Uşak'ın problemi çok büyük. Uşak'ın bir kere mastır ve şehircilik planı programı yok. Uşak'ta şehircilik plan ve programın çok ilerisinde gidiyor. Uşak'ın en az 50 yıllık mastır planı yapılarak geleceğinin planlanması gerekiyor. Ankara'ya gittiğimde Uşak'ın geleceğini planlayacağım. Bunun kolay olmadığını biliyorum, ama başarılı olmaya çalışacağım. Uşak sanayi bakımından girişimci bir şehirdir. Uşak'ı 'marka yapacağız' diyoruz ama marka kelimesini kullanmak istemiyorum. Çünkü markanın içi boş. Bir kelimeyi çok kullanırsanız anlamını yitirir. Bu kelimeyi kullanmadan Uşak'ı nasıl ön plana çıkarabiliriz, özellikle ayda 30 bin ton atık işleyen Uşak ekonomisinin bel kemiği olan geri dönüşüm sektörünü daha ileriye götürmek için elimden geleni yapacağım.

"UŞAK'IN ARTIK MHP'DEN BİR MİLLETVEKİLİ VAR"

Ankara'ya gittiğimde ulaşılabilir olacağım. Uşak'ın artık MHP'den bir milletvekili var. Biz bir köprübaşı tuttuk bunu kaçırmadan daha da ilerletmemiz lazım. Seçmenlerime çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"TARTIŞMASIZ SEÇİMİ KAZANAN MHP OLMUŞTUR"

MHP Uşak İl Başkanı Ali Kurt, "AK Parti, Uşak'ta 30 bin oy kaybederek yüzde 25 küçülerek reform yapma kabiliyetini yitiren bir parti olduğunu ispat etti. MHP ise Uşak'ta oylarını yüzde 100 artırarak 65 bin oy almış, tartışmasız seçimi kazanan MHP olmuştur." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Yılmaz Piyasaların Geleceğini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • HASO MERCAN: ELİMİZDEKİ EKMEĞİ ALMAYINDA, BİZ SİZDEN BİR ŞEY BEKLEMEYİZ. VATANIN VAY HALİNE 12 22 Yanıtla
  • baltazar: Hdp yi meclise sokan chp dir cünkü chp de terörü destekliyo 5 10 Yanıtla
  • H.K. TRABZON: ..SEÇİMİ BARONLAR VE MEDYA KAZANDI...YİNE ONLARIN DEDİĞİ OLACAK...EĞER MHP Lİ GERÇEK MİLLİYETÇİLER AĞIRLIKLARINI KOYMAZSA... 13 1 Yanıtla
  • admin: türk milleti kendi gözünün birini cıkardı inşallah diğer gözünüde cıkarmaz. ama bizler reziliğe alışmışız rahatlık bize batar ülkeyi batağa sürükleyin bakalım sözüm muhalefete . 3 7 Yanıtla
  • Ali: Bakacağız 7 0 Yanıtla

Advertisement