MHP Lideri Bahçeli: AKP'nin Başına Vitrin Süsü Bir Genel Başkan Atanmıştır - Son Dakika
Güncel

MHP Lideri Bahçeli: AKP'nin Başına Vitrin Süsü Bir Genel Başkan Atanmıştır

MHP Lideri Bahçeli: AKP\'nin Başına Vitrin Süsü Bir Genel Başkan Atanmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'nin 1. Olağanüstü Kongresi'ne katılarak konuşma yapan 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa suçu işlediğini savunarak, MHP'ye yönelik sözlerini eleştirdi.

27.08.2014 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'nin 1. Olağanüstü Kongresi'ne katılarak konuşma yapan 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa suçu işlediğini savunarak, MHP'ye yönelik sözlerini eleştirdi. Bahçeli, AK Parti Genel Başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu'nu ise Erdoğan tarafından restorasyona tabi tutulan birisi olarak nitelendirerek, "Ayan beyan ortadır ki, AKP'nin başına vitrin süsü bir genel başkan atanmış, Erdoğan velayet ve vesayeti bu partinin hücrelerine kadar nüfus ve sirayet etmiştir. Bundan böyle AKP'ye genel başkan olacak şahıs kukla Başbakan, iradesini çaldırmış, karar alma kabiliyetini devretmiş, zihnini ve basiretini kiralamış bir şahsiyet olarak anılacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'nin 1. Olağanüstü Kongresi'nde MHP'yi hedef alan sözlerine yazılı açıklama ile yanıt verdi. Bugün demokrasiye şerh düşüldüğünü, özgür seçime ket vurulduğunu ve siyasete kaldıramayacağı bir bindirildiğini savunan Bahçeli, "AKP'nin 1.Olağanüstü Kongresi dayatmayı, baskıyı, şantajı, dağınıklığı, ilkesizliği ve hedefsizliği billurlaştırmış, belirginleştirmiştir. Recep Tayyip Erdoğan resmen Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, AKP'nin Olağanüstü Kongresi'ne hem katılıp hem de konuşma yaparak Anayasa'nın ruhuna ve temel kaidelerine daha şiddetli bir savaş açmıştır. Erdoğan, artık rutine bağlanmış Anayasa suçunu bir kez daha işlemiştir Dahası Cumhurbaşkanı makamının tarafsızlığını darbelemiş, TBMM'nde yarın yapacağı yemini peşinen bozmuş ve anlamsızlaştırmıştır" dedi.

Erdoğan'ın Anayasa'nın 103. Maddesi'ne göre namus ve şeref üzerine edeceği tarihi yeminin inandırıcılığı ve bağlayıcılığının buharlaştığını savunan Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin derin ve zengin devlet birikimine, yerleşmiş geleneklerine, oturmuş kurallarına, dünden miras alınan tarihi ve kültürel değerlerine vefasızlık ve kayıtsızlık yapıldığını iddia etti.

-MÜFTERİLİĞİNİN TEZAHÜRÜ-

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmakla yetinmeyip, AK Parti'yi baştan ayağa kendi çıkar, emel ve niyetlerine göre planlamak ve tasarlamak için geceyi gündüze katmakla suçlayan MHP Lideri, vesayet tartışmalarına atıfta bulundu. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

"Ayan beyan ortadır ki, AKP'nin başına vitrin süsü bir genel başkan atanmış, Erdoğan velayet ve vesayeti bu partinin hücrelerine kadar nüfus ve sirayet etmiştir. Bundan böyle AKP'ye genel başkan olacak şahıs kukla Başbakan, iradesini çaldırmış, karar alma kabiliyetini devretmiş, zihnini ve basiretini kiralamış bir şahsiyet olarak anılacaktır. Erdoğan, ayrıca Cumhurbaşkanı makamıyla bağdaşmayan, bu yüksek görevle uyuşmayan söz, tavır, tasavvur ve tutumu sürdürdüğü müddetçe meşruiyeti her zaman sorgulanacaktır. AKP'nin 1.Olağanüstü Kongresi'ndeki konuşmasında partimize sataşan, partimizi kötüleyen, Milliyetçi-Ülkücü Hareket'i suçlayan üslup ve tercihi hakikaten de çok çirkin, çok yakışıksız ve çok hasmanedir. Bu zihniyetin, MHP'nin şehit cenazelerini istismar ettiğini ve terörün varlığına kendisini endekslediğini iddia etmesi, milli ve ilkeli muhalefet tarzımızı aşağılamaya kalkışması müfteriliğinin tezahürüdür."

-DAVUTOĞLU SADECE ERDOĞAN TARAFINDAN RESTORASYONA TABİ TUTULMUŞ BİRİSİ-

MHP'nin terörden geçinen, şehit cenazelerinden medet uman çarpık bir anlayışta göstermeyi ahlaksızlık olarak nitelendiren Bahçeli, çözüm sürecine atıfta bulundu. Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan'ın sözde çözüm ve barış süreci Türkiye'nin kanlı ve ağrılı bölünmesi için kurulmuş ve iktidarı rehin almış alçak bir tuzaktır. Bu itibarla kandan geçinenler, terörden rant devşirenler, ölümden, kayıptan, kopmadan, parçalanmadan, bölünmeden gelecek umanlar bellidir ve bu da Erdoğan'la birlikte AKP'dir" dedi.

Türkiye'nin milli onuru gömen, iffeti ayaklar altına alan kadroların eline bırakılmayacağını söyleyen Bahçeli, Türkiye'nin iflasa sürüklenemeyeceğini, Türk milletinin yok edilemeyeceğini kaydetti. Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığına iliştirildiğini iddia eden Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"AKP'nin başına iliştirilmiş, itilmiş, ısmarlanmış olan Ahmet Davutoğlu ise sadece zaman kaybı, sadece Erdoğan tarafından restorasyona tabi tutulmuş birisidir. Ve Davutoğlu'nun Kongre konuşması da sahibine yaranmaya çalışan, hiçbir ufku, tutarlılığı, ana fikri olmayan; telaşlı, korkak, ezbere dayalı, bildik tekrarların dile getirildiği hezeyanname olarak tarihe geçecektir. Erdoğan'ın veda, Davutoğlu'nun vefa olarak isimlendirdiği AKP Kongresi, Türk milleti için hayal kırıklığı, oyalama, demokrasinin sekteye uğratılması olarak hafızalara kazınacaktır. Bundan böyle AKP hızla eriyecek, hızla emilecek ve gün gelecek siyasetten silinip gidecektir. Allah'ın izniyle bu çok uzun sürmeyecek, milli karar ve milli diriliş; çözümcüleri, açılımcıları, hainleri, rüşvetçileri önüne katıp adaletin huzuruna kadar kovalayacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP Lideri Bahçeli: AKP'nin Başına Vitrin Süsü Bir Genel Başkan Atanmıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement