MHP Lideri Bahçeli: "Erdoğan Adaylıktan Çekilsin" - Son Dakika
Politika

MHP Lideri Bahçeli: "Erdoğan Adaylıktan Çekilsin"

MHP Lideri Bahçeli: "Erdoğan Adaylıktan Çekilsin"

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, Burdur ziyareti kapsamında Ağlasun ilçesini ziyaret etti.

04.08.2014 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, Burdur ziyareti kapsamında Ağlasun ilçesini ziyaret etti. Mehteran Ekibi'nin gösterisi ile karşılanan MHP Lideri Bahçeli, Ağlasun İlçe Meydanı'nda halka seslendi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin milletin meselesi olduğunu dile getiren MHP Lideri Bahçeli, seçimlerde partizan yaklaşımlarda bulunulmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olamayacağını ifade eden Bahçeli, "Benim partimden olsun da isterse taştan olsun deme hakkına sahip değilsiniz. Çünkü devletin başına bir şahsiyeti cumhurbaşkanı olarak getireceksiniz. Onun için çok iyi değerlendirmek lazım. Ortadoğu kaynıyor. Birçok çatışmanın temelinde Şii- Sünni çatışması gözüküyor. Bunu Türkiye'ye Alevi- Sünni şekliyle yansıtmak isteyenler bulunuyor. Bunlara karşı birilerine 'Sen şusun sen busun' diyerek tahrik etmek, kışkırtmak doğru değildir. Yarın bunlar bir alev aldığı takdirde Ortadoğu'yu aşar, Mısır, Libya, Suriye, Irak gibi olmaz. Türkiye'de birikmiş öfkeler bir patlama gösterirse ne ortada AKP kalır ne de diğer siyasi partiler. 17 Aralık'tan 25 Aralık'tan ailecek aklanmadan paklanmadan Recep Tayyip Erdoğan başbakan olur, ama cumhurbaşkanı olamaz" dedi.

Türkiye'nin parçalanmanın eşiğinde olduğunu iddia eden Bahçeli, IŞİD'in Türkiye üzerinde hesap yapmaya kadar ileri gidebileceğini vurguladı. IŞİD'in hala 49 konsolosluk görevlisini rehin tuttuğunu hatırlatan Devlet Bahçeli, bir bakanının 10 Ağustos'tan önce iade edileceğini açıkladığını söyledi. Bahçeli, "O zaman Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD'le pazarlık mı yapıyorsun, 'Ver şu 49'u da ben de 49'u aşan oyla cumhurbaşkanı olayım' mı diyorsun. Bu nasıl bir anlayıştır, nasıl bir ateşle oynamaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy isteyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul mitingi için de "O kadar insanı bir araya getirecek devlet imkanını kullandıktan sonra o mitingleri yapmamak zaten mümkün olmaz" dedi. Bahçeli konuşmasına bir Adana fıkrası ile şöyle devam etti: "Oradaki at yetiştiricileri akıl veriyor. Bizimkilerin aklı ermeyince bizim Adanalı 'O kadar hızlandıktan sonra babam da atlar' diyor. Devletin her imkanını kullanacaksın sonra 'Ben reis-i cumhur olacaktım' diyorsun. Bu millet yapmazsa ne yapacaksın, Ağlasun'a gelip ağlayacak mısın?" şeklinde konuştu. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimi için "Başınızı duvara vuracağınıza elinizdeki mührü olabileceğe vurmamızda fayda vardır" şeklinde konuştu. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Lideri Bahçeli: 'Erdoğan Adaylıktan Çekilsin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement