MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aksakal Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aksakal Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Aksakal, yetkileri anayasada yazılı olan cumhurbaşkanı seçeceklerini söyledi.

19.07.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Aksakal, yetkileri anayasada yazılı olan cumhurbaşkanı seçeceklerini söyledi.

Aksakal, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı konusunda açıklama yaptı. 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan seçimlerin başkanlık değil, Cumhurbaşkanı seçimi olacağını söyleyen Aksakal, yetkileri anayasada yazılı olan bir Cumhurbaşkanı seçeceklerini, eğer bunu yapabilirlerse demokrasiye en büyük katkıyı yapmış olacaklarını belirtti.

Aksakal, "Türk milletinin sesi ve nefesi olmaya aday, büyük bir uzlaşmanın eseri olarak temayüz etmiş Sayın Prof.Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu kısıtlı ve dar imkanlarla demokrasi mücadelesini sürdürmektedir. Sayın İhsanoğlu sadece yedi siyasi partinin değil, milli iradenin ortak çatısı, ortak kararıdır. Sayın İhsanoğlu, Türkiye'nin adayı, masumların nidası, mazlumların hamisi, sessiz milyonların tercümanı, kenara itilenlerin rüyası, horlananların davacısı, küçümsenenlerin çığlığıdır. Sayın İhsanoğlu siyasi mensubiyet taşımayan, siyasi bir hedefle hareket etmeyen, herkesin ortak görüşünü yansıtma iddiasında olan kaynaştırıcı, birleştirici ve uzlaştırıcı bir Cumhurbaşkanı adayıdır. Kucaklaşmak ve buluşmak için Sayın İhsanoğlu Cumhurbaşkanı olmalıdır. Kutuplaşmayı bertaraf etmek için Sayın İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığına seçilecek en doğru, en meşru, en doğal, en layık isimdir. Türk milleti 10 Ağustos'ta adaleti, hakkaniyeti ve beraberliği tercih edecektir. Cumhurbaşkanı seçimi Türkiye'ye musallat olan belaların defi için tarihi bir karar anıdır. Milletimiz istikbalini oylayacak, cepheleşmeye, çözülmeye, çürümeye ve dağılmaya karşı muhabbeti, kardeşliği, esenliği, tecrübeyi, huzuru, sakinliği, tavizsiz iradeyi seçecektir. Dirlik, birlik, saygı ve sevgiyi ekmek için Profesör Doktor Ekmeleddin İhsanoğlu" ifadelerini kullandı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aksakal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement