MHP'den, Çözüm Süreci Sorumluları Hakkında Meclis Soruşturması Başvurusu - Son Dakika
Güncel

MHP'den, Çözüm Süreci Sorumluları Hakkında Meclis Soruşturması Başvurusu

MHP\'den, Çözüm Süreci Sorumluları Hakkında Meclis Soruşturması Başvurusu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecinin sorumluları hakkında 'Meclis soruşturması' açılması için TBMM Başkanlığına başvurduklarını açıkladı.

18.09.2015 13:17  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecine ilişkin eleştirilerde bulunan ve çözüm sürecine ilişkin yapılan açıklamalara yönelik bazı videoları gazetecilere izlettiren Oktay Vural, çözüm süreci içinde PKK terör örgütünün muhatap alındığını, terör örgütünün isteklerinin adım adım yerine getirildiğini söyledi. Oktay Vural, çözüm sürecine sorumluları hakkında Meclis Soruşturması açılması için TBMM Başkanlığına dilekçe verdiklerini açıkladı.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN SORUMLULARI İÇİN MECLİS SORUŞTURMASI İSTEDİK"

"Bu süre içinde AKP, PKK'nın siyasi uzantıları ile birlikte bu süreci yönetmiş ve yönlendirmiş, bu sürecin sonucunda Dolmabahçe'de aziz milletimizin Milli Mücadele ile kurduğu, milli devlet ve üniter devlet vasfını ortadan kaldıracak, vatan, millet, kimlik, anayasa gibi konuları bir terör örgütünün silahı gölgesinde değiştirmeyi ve PKK'nın darbesine tabi olacağını ifade ederek demokratik nizamın usulleri dışında hareket etmeyi kabul etmiştir" ifadelerini kullanan Oktay Vural, bölücü terör örgütünü masum olarak görenlerin bu sorumluluklarının hesabını vereceklerini kaydetti.

"BUNLAR ASLINDA MİLLET İRADESİNİ SİLAHA TESLİM ETMEK İSTEYENLER"

Vatana ihanetin ve çözüm sürecinin mutlaka bir bedeli olacağını ifade eden Vural, "PKK terör örgütüne siyasi çözüm bulma amacıyla, PKK'nın siyasi amaçlarını meşrulaştıran, silahlı varlıklarla kalmasını kabul eden, silah stoklamasına izin veren, güvenlik güçlerimizin operasyon yapmamasını sağlamak suretiyle devletimize planlı bir şekilde darbe hazırlığı yaparak fiili olarak anayasayı değiştirmeye yönelik bir kalkışma içinde oldukları açıktır. Terör örgütünün istek ve arzularını yerine getirmek için anayasayı 400 milletvekili ile değiştirme iradesini ortaya koyanlar, aslında millet iradesini silaha teslim etmek isteyenlerdir" dedi.

Daha önceden çözüm sürecine yönelik suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Oktay Vural, "Milletimizin vicdanını temsil eden TBMM'de, MHP olarak bu ihanet sürecinin sorumluları hakkında bir Meclis Soruşturması açılmasına yönelik irade beyanımızı imzaladık ve TBMM Başkanlığına verdik. Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Bekir Bozdağ, Sadullah Ergin, Efkan Ala hakkında Meclis Soruşturması açılmasını istedik" diye konuştu.

"ERDOĞAN 'DÖNEMİN BAŞBAKANI' SIFATI İLE SORUŞTURMAYA DAHİL EDİLSİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece vatana ihanet suçu ile yargılanabileceğinin hatırlatılması üzerine "Dönemin Başbakanı" sıfatı ile Meclis Soruşturmasına dahil edilmesini istediklerini kaydeden Vural; görevi kötüye kullanma, konusu suç teşkil eden emir verme, mahkemelerin bağımsızlığını engelleme, kamu görevinin yapılmaması, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozacak silahlı eylemlere göz yumma, bir suç örgütünü koruma, kollama, silah kullanmasını kolaylaştırma suçlarından ötürü Meclis Soruşturması açılmasını istediklerini belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MHP'den, Çözüm Süreci Sorumluları Hakkında Meclis Soruşturması Başvurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • demedi demeyin: CHP (dhkpc) HDP (pkk) KOALİSYON KURARSA TERÖRLE NASIL MÜCADELE EDİLECEK 3 3 Yanıtla

Advertisement