MHP Milletvekili Adayı Parsak'tan 'Umut Kılıç' Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Milletvekili Adayı Parsak'tan 'Umut Kılıç' Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Parsak, meslektaşı avukat Umut Kılıç’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasına tepki gösterdi.

22.04.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Parsak, meslektaşı avukat Umut Kılıç'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasına tepki gösterdi.

Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı avukat Umut Kılıç'ın tutuklanmasına ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı meslektaşım ve hemşehrim avukat Umut Kılıç, Adli Yargı Hakimlik ve Savcılık Sınavı'nın mülakat aşamasında ortaya koyduğu tepki nedeniyle mülakat komisyonu üyeleri tarafından polis zoruyla salondan çıkarılmış ve sevk edildiği Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'Cumhurbaşkanı'na hakaret ve kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Adli Yargı Hakim ve Savcılık Sınavı'nın yazılı aşamasını iki kez başarılı bir şekilde geçen meslektaşımız, mülakat aşamasında her seferinde haksızlığa uğrayarak elenmesi sonucu bir tepki ortaya koymuştur. Bu tepki sadece meslektaşımızın değil, kamudaki kadrolar için başvuru yapan, başarılı olan ancak mülakat aşamasında torpili olmadığı için haksızlığa uğrayan bütün Türk gençlerinin tavrı, hissiyatı ve tepkisidir. Gelinen noktada yıllardır iktidarı elinde bulunduran zümre, insanlarımızı ve toplumumuzu maddi, manevi, etnik ve hatta mezhepsel saiklerle bölerek parçalamış, ayrı ayrı fişleyerek kendisinden olmayanları ötekileştirmiş, fırsat buldukça da taraflı hukuk sistemini kullanarak lekelemeye çalışmıştır."

"SİSTEMATİK HUKUKSUZLUKLAR YARIN HEPİMİZE UYGULANACAK"

Toplumun yoğun bir baskı altında bulunduğunu, Kılıç'ın tutuklanmasının da bunun son örneklerinden biri olduğunu dile getiren Parsak, "Sevginin, saygının hakim olduğu, helalin haramın gözetildiği güzel Türkiye'mizin kaderi, gözü dönmüş, sistem ve devletle hesabı olan haramzadelerin, diktatör ve faşist hülyalara sahip anlayışların eline kalmıştır. Dün milletin vekillerine, askerlerimize, komutanlarımıza ve hatta genelkurmay başkanlarımıza reva görülen haksız muamele ve hukuksuzluklar, namusu ile çalışan kamu görevlilerine ve siyasi parti yöneticilerine kurulan kumpaslar ve fişlemeler, bugün avukat Umut Kılıç'a uygulanan sistematik hukuksuzluklar, yarınlarda hepimize ve çocuklarımıza da uygulanacak. Sonradan pardon denilmesi acılarımızı hafifletmeyecektir. Bunun bilinci içerisinde, her gün biraz daha tekleşen, firavunlaşan, tiranlaşan, Yezidleşen, anlayıştan, hoşgörüden ve demokrasiden uzak, halkından kopuk, hukuk ve adalete ilgisiz, başında kim olduğu bile tam olarak belirlenemeyen bu iktidar yapısına artık bir dur demenin zamanı gelmiştir. Hiçbir eleştiriye ve farklılığa tahammülü olmayan bu hükümetin hiçbir gönülde yeri kalmamıştır. Hoşgörünün beşiği Türkiye'miz, yıllardır 'Baas' rejimiyle yönetilen Irak, Suriye gibi Ortadoğu parti devletlerinden birisi olamaz, olmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi hoş görü ve sevginin, barış ve kardeşliğin, anlayış ve tahammülün toplumun her noktasında hissedileceği bir Türkiye için yegane birleştirici güç, yegane alternatiftir" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Milletvekili Adayı Parsak'tan 'Umut Kılıç' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement