MHP Milletvekili Başkan'dan Şeker Fabrikası Eleştirisi - Son Dakika
Politika

MHP Milletvekili Başkan'dan Şeker Fabrikası Eleştirisi

MHP Milletvekili Başkan\'dan Şeker Fabrikası Eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, özelleştirme idaresinde olan THY’ye yatırım yapılırken şeker fabrikalarına yatırım yapılmadığını ileri sürerek, “Şeker fabrikalarının da üvey evlat muamelesi görmemesini istiyoruz” dedi.

28.10.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, özelleştirme idaresinde olan THY'ye yatırım yapılırken şeker fabrikalarına yatırım yapılmadığını ileri sürerek, "Şeker fabrikalarının da üvey evlat muamelesi görmemesini istiyoruz" dedi.

MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Turhal Şeker Fabrikası'nı gezerek üretim çalışmaları ile ilgili bilgi aldıktan sonra Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette Yılmaz, Tokat Sigara Fabrikası'nın özelleştirilerek kapatılması nedeni ile yaşadıkları acıyı Turhal Şeker Fabrikası'nda da yaşamak istemediklerini kaydetti. Turhal Şeker Fabrikası'nda geçici işçilerin kadroya alınarak fabrikada üretimin devam etmesini arzu ettiklerini ifade eden Elvan, Turhal Şeker Fabrikası'na sahip çıkılmasını beklediklerini söyledi.

MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan ise Şeker Fabrikası'na yatırım yapılmadığı eleştirisinde bulunarak, "Kaynak sorunu olduğu, özelleştirme idaresine devredildiği için yatırım yapılamadığından bahsediliyor. Ama THY'de özelleştirme idaresi içerisindedir. En büyük yatırımlarını yapıyorlar. Yani THY niye yatırım yapılıyor demiyoruz. Bunun aynısının şeker fabrikaları içinde yapılması gerektiğini, şeker fabrikalarının da üvey evlat muamelesi görmemesini istiyoruz. Burası Turhal'ımız ve Tokat'ın bir bütünü için en önemli gelir kaynaklarından bir tanesi. Sigara fabrikasının kapatılmasından muzdarip olduk. Yani Tokatlılar bir tane sarı öküzü vermiştir. Turhal Şeker Fabrikası olarak ikinci sarı öküzü asla vermeyeceklerdir. Bunun bütün mücadelesini siyasi platformlarda vereceğiz. Tokat ekonomisinin önemli gelir kaynağından birisi olan şeker fabrikalarımızın kapanmaması adına hatta revizyona girilip yenileştirilerek daha modernleştirilerek ispirto tesisleri olmak üzere şekere bağlı yan sanayi ürünlerini geliştirip yöre ekonomisine inşallah katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Turhal Şeker Fabrikası'nda insanlar büyük bir özveri ile özel sektör zihniyetinin ötesinde bir performansla çalıştığını ifade eden Başkan, "Buraların ekonomiye yük olduğu söyleniyor. Adalet ve Kalkınma Partisi tek yaptığı iş Cumhuriyetin tüm kazanımlarını satıp paraya çevirmek. Cumhuriyet bunları kurarken sadece kar amacıyla düşünmemiş aynı zamanda sosyal ekonomik olarak düşünmüş. Çiftçimizin en önemli ihtiyacı olan hem yem sanayimizin desteği olan küspe üretmek hem milli ekonomimizin çok önemli kaynağı şeker üretiminin yanında bunları üreten makine fabrikası üretimleri bizim en önemli kazanımlarımızdır" ifadelerini kullandı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Milletvekili Başkan'dan Şeker Fabrikası Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement