MHP Milletvekili Tarkan Akıllı Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Milletvekili Tarkan Akıllı Açıklaması

MHP Milletvekili Tarkan Akıllı Açıklaması

Olağanüstü toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP tarafından verilen araştırma önergesine, Milliyetçi Hareket Partisi’nin destek vermemesi konusunda açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, “TBMM’ini olağanüstü toplantıya çağıran önce HDP’dir. İmza sayıları yetmediği için CHP’nin imza desteğiyle TBMM toplanmıştır.

01.08.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olağanüstü toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde CHP tarafından verilen araştırma önergesine, Milliyetçi Hareket Partisi'nin destek vermemesi konusunda açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, "TBMM'ini olağanüstü toplantıya çağıran önce HDP'dir. İmza sayıları yetmediği için CHP'nin imza desteğiyle TBMM toplanmıştır. Biz MHP olarak Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılmasının doğru olmadığını, CHP'nin araştırma önergesinin kabul edilmemesi yönünde oy kullanacağımızı yetkili ağızlarımızdan açıklamıştık" dedi.

PKK'nın bu ülkede 39 yıldır, asker, polis, kamu görevlileri ve sivil demeden vatandaşları öldürdüğünü hatırlatan Akıllı, "Kamu mallarını yakıyor. Yol kesiyor. Kimlik kontrolü yapıyor ve özel adliyeler kuruyor. Öz savunma güçleri oluşturuyor. Etnik ihaneti tırmandırıyor. Vergi adı altında haraç topluyor. Kendi paçavra bayrağını asıyor. Kanton bölge provası yapıyor. Paralel devlet yapılanmasının temelini atıyor. ve bütün bunları devleti ve milleti tehdit ederek yapıyor" diye konuştu.

"PKK istese sizi tükürüğü ile boğar", "Biz sırtımızı PYD'ye dayadık" diyenlerle MHP'nin aynı yerde durmayacağının altını çizen Tarkan Akıllı, böyle bir şeyin olamayacağını, MHP'nin yerinin milletin yanı olduğuna dikkat çekti. Akıllı şöyle dedi: "PKK'yı meşrulaştırmaya çalışan kim olursa olsun, bunların karşısında olmaya devam edeceğiz. Komisyonda PKK'nın var olup olmadığını mı araştıracaklar? Yoksa bu eylemleri PKK'nın yapmadığına ilişkin kamuoyu mu oluşturacaklar? Artık bu millet masal dinlemek istemiyor. Görünen köy kılavuz istemez. Her şey ortadadır. Zaman araştırma komisyonları kurarak işleri sulandırmak zamanı değildir. Çünkü bölücü terör örgütü ve onun işbirlikçileri artık devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü direkt olarak hedef almaktadır. Şimdi yapılması gereken öncelikle devlet otoritesinin ve hukukun üstünlüğünün tartışılmaz bir şekilde ülkenin her karış toprağında kurulması sonra da terörü besleyen unsurların ortadan kaldırılmasıdır". - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Milletvekili Tarkan Akıllı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement