MHP Nevşehir Milletvekili Varol Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Nevşehir Milletvekili Varol Açıklaması

MHP Nevşehir Milletvekili Varol Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, "Ben de teröristleri ihbar ediyorum.

01.09.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, "Ben de teröristleri ihbar ediyorum. Teröristler Kandil'de, şehirde, her yerdeler" dedi

MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol yaptığı açıklamada, "1 Kasım'da bir erken seçim var. Terörün olduğu ortamda bir erken seçim var. Elbette sakıncaları çok fazla ama Türkiye bu meselelerin üzerinden de gelecektir. Ancak ülkemizin büyük bir bölümünde sandık güvenliğinin olmayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Varol, "Bu şartlara bakarak terörün yeniden hortlamasıyla yeniden ortaya görünmeyen yüzünü çıkardıktan sonra erken seçimin sakıncalı olduğunu ifade etmiştik. Bu düşüncemizin de arkasındayız. Terör meselesi ülkemizin çok canını yakan bir mesele. Biran önce tedbirlerin alınması gerekiyordu. Bu tabi bugün tedbir alınarak yarın bitirilecek bir mesele değil. Özellikle çözüm süreci esnasında terörle mücadele tamamen durduruldu. Oradan güvenlik güçleri çekildi. Terörle mücadele eden ekipler oradan çekilmek suretiyle terör örgütünün orada güçlenmesi Türkiye'nin genelinde güçlenmesi sağlandı. Bizim çözüm sürecine karşı çıkmamızın tek sebebi buydu. Tek taraflı bir barış süreci başladı. Onlar yollara, meydanlara şehir içlerine bombalar gömüldü ve üzeri asfaltlanmak suretiyle kullanılmak üzere uyutulmuştu. Bugün o bombalar uyandırılmış bir vaziyette. Milliyetçi Hareket Partisi bir kez daha haklı çıktı. Bir süre sonra bu terörün hortlayacağını ifade etmiştik. Çünkü terör örgütü ile masaya oturulmaz. Masaya oturulma şartı terör örgütünün silahları bırakmasıydı. Ama terör örgütü ne silahları bıraktı ne de siyaseti bıraktı. Güneydoğu şu anda Doğu'nun büyük bir bölümüyle birlikte kaderine terk edilmiş bir vaziyette. Seçim sandıklarına sahip olamayan bir hükümet ve bunu kendileri de açık açık ifade etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Varol, teröristlerin ihbar edilmesi konusunda ise, "Buradan ben de teröristleri ihbar ediyorum. Teröristler Kandil'de, şehirde, her yerdeler. Teröristlerin ihbar edilmesi haberdar edilmesi söz konusu. Buradan bu konunun ne kadar pasif ne kadar göstermelik olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü terörist her yerde kendini göstermektedir. Şehir içinde saklanmış gizlenmiş bir vaziyette değil. Ana caddelerde ellerinde silahlarla gösteriler yapıp ara sokaklara kaçmak suretiyle, ara sokaklar sanki Türkiye'nin dışında bir bölgeymiş gibi ara sokaklara kaçmakta ve elden avuçtan çıkmaktadır. Yani burada ben terör örgütünü ihbar ediyorum, terör örgütü Kandil'de, terör örgütü şehirde, terör örgütü her yerde her gün kendini gösteriyor. Neyin ihbarını yapacağız biz. Tamamen çoğalmış ülkeye çöreklenmiş bir yapının vatandaş neyin ihbarını yapacak. Bu yapı bu olay tamamen göstermelik bir meseledir. Keşke terörü çok azaltmış olsa, terörist de çok azalmış olsa da azalmış bir teröristleri ihbar etmek suretiyle güvenlik güçlerimiz yakalasa. Ama bu süreç o süreç değil maalesef bu göstermelik. Burada terör ile çok etkin bir mücadele yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Varol, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Allah muhafaza Türkiye'nin bölünme noktasına gelmesi ve bölünmeyeceğine inanmamıza rağmen bedelinin ağır olmaması noktasında çabalarımız söz konusudur. Bu manada ülkemizde yapılacak olan erken seçimin ülkemize, şehrimize hayırlara vesile olmasını istiyoruz. MHP olarak biz bu seçimlerden çok iyi bir netice alacağımıza inanıyoruz. Türkiye'de MHP'nin ana meselelerde ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Çünkü biz yıllardır yolsuzlukla bu hükümetin mücadele etmediğini aksine yolsuzluğun içine düştüğünü ifade etmiştik. Terörle mücadele etmediğini aksine terörün bu süreçte güçlendirildiğini ifade etmiştik. Diğer meseleler ile birlikte MHP haklılığını ortaya koymuştur. Biz milletimizden milli iradeden bizi desteklemelerini istiyoruz. Çünkü biz MHP olarak koalisyon hükümeti sürecinde de hiçbir zaman partinin çıkarları ya da siyasetçilerin çıkarları üzerinde bir siyaset yapmadık. Milli iradenin önceliklerini gerçekten milli iradenin önceliklerine göre siyaset ortaya koyduk. Bunun da anlaşıldığını ve zamanla daha iyi anlaşılacağını ifade etmek istiyorum." - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Nevşehir Milletvekili Varol Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement