MHP'nin Aksaray Mitingi - Son Dakika
Yerel

MHP'nin Aksaray Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sınavlarda kopya çekilmesini özendirdiler, KPSS skandallarıyla yandaşları korudular, hakkıyla işe girmek isteyenleri yüzüstü bıraktılar.

12.05.2015 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sınavlarda kopya çekilmesini özendirdiler, KPSS skandallarıyla yandaşları korudular, hakkıyla işe girmek isteyenleri yüzüstü bıraktılar. Sonra da dönüp 'paralel yapmış' dediler, hesap vermediler. Bunların hepsinin kaydını bir bir tuttum, tutturdum" dedi.

Bahçeli, partisinin Hükümet Meydanı'nda düzenlediği mitingde, inançlı kadrolarla yürüyüşe başlayan MHP'nin adımlarını sıklaştırdığını, bu yürüyüşün Bizans'ı mağlup eden, Söğüt'ten filizlenen, Çanakkale'de yükselen, Sakarya'da şahlanan yürüyüş olduğunu söyledi.

Safları sıklaştırıp bir adım daha atarak yürüdüklerini belirten Bahçeli, "Ne kadar melun ne kadar hırsız ne kadar hain ne kadar alçak varsa önümüzdedir. Her adımımızda biraz daha kaçacaklardır. Her adımımızda saklanacak delik arayacaklardır. Her adımımızda çaldıklarını çıkartacaklar ve para kasalarına saklanacaklardır. Gelin bu şerefe siz de dahil olun" diye konuştu.

"Bizimle yürüyün. Hırsıza, arsıza, namussuza, yağmacıya, düzenbaza, istismarcıya, işbirlikçiye, soyguncuya, israfa karşı bizimle yürüyün" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Birlikte atacağımız her adım daha mutlu ve huzurlu bir Türkiye'ye doğru yol alıştır. Daha müreffeh, daha zengin, daha kaygısız bir hayata yöneliştir. Daha adil, daha hakkaniyetli, daha demokratik ve vicdani bir döneme başlangıçtır. Bu yalnızca kararlı ve onurlu bir yürüyüştür. Biliniz ki milliyetçi hareket bir kez koşmaya başlarsa duracağımız tek yer arsızın, uğursuzun, haramzadenin pes edeceği, ellerini kaldırıp teslim olacağı yer olacaktır. Siz de bize katılın. Bizimle yürü Aksaray."

"Sizlere güveniyorum"

Alandakilere seslenen Bahçeli, "Huzurlu bir geleceğe bizimle yürüyecek misiniz? Terörle yolsuzlukla yoksullukla mücadele için bizimle yürüyecek misiniz? Küresel bir güce ulaşmış, bölgesinde liderlik vasfını kazanmış bir Türkiye için MHP'ye oy verecek misiniz? Allah hepinizden razı olsun. Sizlere güveniyorum, gösterdiğiniz ilgi ve yakınlığın boşa gitmeyeceğinin bugünden teminatını veriyorum" dedi.

Türkiye'de üretilmiş her değerin halkın eseri olduğuna işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sahibi olduğunuz veya olmadığınız her güzellik sizin emeğinizdir. Siz ürettiniz, siz çoğalttınız, siz yaptınız. Varsa bir servet ve zenginlik sizin katkınızla oluşmuştur. Bu varlığı adilce paylaşmak sizin de hakkınızdır. Yandaşlar haramla ceplerini doldururken 'yeter artık dur' demek sizin de görevinizdir. Sizler, çocuğunuzu doymadan okula gönderirken, akşam evde ne pişeceğini dert ederken, kollarında yüz binlerce liralık rüşvet saat takanlardan, sizden çaldıklarını ayakkabı kutularında saklayanlardan, yatak odalarındaki kasalarda sizin paranızı stoklayanlardan, yalancıdan, talancıdan, arsızdan, uğursuzdan hesap sormak sizin de sorumluluğunuzdur. Bizimle Yürü Aksaray. Elbette ki Cenab-ı Hak, mahkeme-i kübrada bunun hesabını bir bir soracaktır."

Soma'da 301 kişinin toprak altında kaldığını, AK Parti'nin "Fıtrattandır" diyerek hesap vermediğini savunan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Yardım ve yataklık yaptıkları El-Kaide saldırdı, Musul Başkonsolosluğumuzu bastı, çevremizde katliam yaptı. 'Müslüman kan dökmez' dediler, hesap vermediler. Kaçak ve karanlık saray yaptılar, açık açık milletin emeğini israf ettiler. 'İtibardır, layıktır' dediler, hesap vermediler. 'Paralel devlet var dediler', darbe çığırtkanlığı yaptılar, hesap vermediler. İhaleleri peşkeş çektiler, yandaşları kayırdılar, ar, namusu terk ettiler. 'Sıfır sorun' diyerek yola çıktılar, yalnızlaştılar, ortada dost bırakmadılar. Sınavlarda kopya çekilmesini özendirdiler, KPSS skandallarıyla yandaşları korudular, hakkıyla işe girmek isteyenleri yüzüstü bıraktılar. Sonra da dönüp 'paralel yapmış' dediler, hesap vermediler. Bunların hepsinin kaydını bir bir tuttum, tutturdum. Unutmam ne mümkün, vazgeçmem imkansız. Hepsinin hesabını bir bir soracağım. Bunların defterini bir bir düreceğim. Haram lokmalarını kursaklarından teker teker çıkaracağım. Milliyetçi hareket bunun için yola çıkmıştır."

"Başkanlık rüyası gören Erdoğan, yeni anayasayı PKK ve HDP ile hazırlama hevesinde olan 17-25 faili, sana diyorum ki sen Hafız Esad olmak isteyebilirsin. Bu sana yakışacaktır" şeklinde konuşan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sen Saddam olmayı düşleyebilirsin. Bu sana münasiptir. Hatta kendini Basra Sultanı da sanabilirsin. Bizi ilgilendirmez, senin bileceğin iştir ama bilesin ki burası ne Suriye ne Irak ne de Ortadoğu'daki köhne bir emirliktir. Hatırlatırım; Türkiye senin mülkün değildir, millet senin tebaan, Aksaray senin tutsağın olmayacaktır. Bu vatan bize senden değil, ecdattan yadigar kalmıştır. İhaleyle alınmamış, rüşvetle toplanmamış, kasalarda saklanmamıştır. Ardında Müslüman Türklüğün muhteşem anıları vardır. Ve bil ki sana, Davutoğlu'na harcatmayız, harcatmayacağız. Erivan'da Ermeni, Kahire'de İhvancı, Gazze'de Hamascı, Erbil'de Peşmergeci, İmralı'da çözümcü, Oslo'da pazarlıkçı, Brüksel'de Avrupalı olan, Türklüğe kin kusan, hainlerle işbirliği yapan köksüz ve kimliksizlere hiçbir şart altında da bırakmayız."

Seçim beyannamesi

Seçim beyannamelerini "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" adıyla ilan ettiklerini belirten Bahçeli, iktidara geldiklerinde emeklilere mart ayında bin 400, eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira emekli desteği vereceklerini vaat etti.

Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği giderip, emekli aylığı hesabındaki refah payını mutlaka yükselteceklerini belirten Bahçeli, "Kamu çalışanlarımıza çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına aynen yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kökten gidereceğiz. Büyük şehirlerimizde evi olmayan, asgari ücretle geçinen kardeşimizin bin 750 lira alabilmesi için bizimle yürümeye var mısınız?" şeklinde konuştu.

"Asgari ücretten vergi almayacağız"

Bahçeli, asgari ücretten vergi almayacaklarını, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirini vergi dışı bırakacaklarını ifade etti.

İmamsız ve müezzinsiz cami kalmaması hedefinde olduklarını dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Köy ve mahalle muhtarları maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az bin 400 lira olması için gereğini yapacağız. Allah'ın izniyle Aksaray'ın desteğiyle mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldırmak için biz yürüyoruz, bize katılmaya var mısınız? Çiftçilerimiz, belinizi büken mazotu 1 lira 75 kuruşa çekeceğiz. İşsiz kardeşlerim üzülmeyin, üreten ekonomi programımızla her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız, sorunlarınızı bitireceğiz. Yoksul kardeşim, 27 gün daha dayan, senin sorunlarını hepten bitireceğiz. Bugüne kadar kim hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından partilileri selamlayarak karanfil dağıttı. MHP İl Başkanı Ayhan Erel tarafından Bahçeli'ye halı hediye edildi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP'nin Aksaray Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement