MHP'nin Ankara Mitingi - Son Dakika
Politika

MHP'nin Ankara Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erdoğan, 'müjde' diyerek Diyanet İşleri Başkanı'na zırhlı ve son derece lüks bir otomobil vermiştir.

24.05.2015 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erdoğan, 'müjde' diyerek Diyanet İşleri Başkanı'na zırhlı ve son derece lüks bir otomobil vermiştir. Sanki kesesinden harcamaktadır. Sanki milyar dolarlarından hayır yapmaktadır. Peki zırh, günaha engel olacak mıdır? Zırh, müsrifliği kapatacak mıdır? Erdoğan, kimin parası ile kimlerin namına cömertlik taslamaktadır?" dedi.

Bahçeli, partisince Anadolu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, on beş gün sonra yapılacak genel seçimlerin ülkenin birliğine, milletin dirliğine, vatandaşların refahına en üst düzeyde katkı sağlamasını Allah'tan niyaz ederek seçimlerin barış, huzur, güven ve demokratik yarış içinde geçmesini temenni etti, siyasi partilere ve milletvekili adaylarına başarı diledi.

Bugün 34'üncü açık hava toplantısını yaptıklarını ifade eden Bahçeli, günden güne büyüdüklerini, her gün güçlendiklerini söyledi.

Milli mücadelenin kararlılığıyla çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Bahçeli, Atatürk'ü Dikmen sırtlarında karşılayan Seğmenlerin cesareti ile karanlığa meydan okuduklarını dile getirdi. Ankara'yı "habis ve hain emellerin" tahakkümünden kurtarmak için yeni bir kurtuluş seferinde olduklarını bildiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Ankara'nın yıllarını ve ümitlerini çalan müfterilere dur demek için yürüyoruz. Yürüyüşümüz, Türk bayrağını dalgalandırmaktır. Yürüyüşümüz, Türk milletine heyecan katmaktır. Yürüyüşümüz, Türk vatanına umut aşılamaktır. Yürüyüşümüz, hakaret ve hıyanet kadrolarına unutamayacakları acı bir ders olacaktır. Varsın birileri PKK ile yan yana dursun, biz milletle yürüyelim. Varsın birileri teröristleri davul zurna ile karşılasın, biz sizinle yürüyelim. Varsın birileri düşmanları ile düşüp kalksın, biz şehitlerimizin aziz hatıraları ile yürüyelim. Varsın birileri yalanla iç içe geçsin, biz dosdoğru yoldan ayrılmayalım, inanç ve irfanla yürüyelim. Ne gam ne tasa, onlar yerinde saysın, bize onurluca yürümek yakışır. Onlar ilkesizliklerine yansın, bize şerefli yürümek düşer."

"Teröristlerle pazarlık yapacak kadar zillete düştüler"

Bahçeli, AK Parti'nin "12 yıl 6 ay 7 gündür, bir başka deyişle 4 bin 571 gündür" iktidarda olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin AK Parti'nin yönetimi altında "tahribat üstüne tahribat yaşadığını" savundu. "Türk milletinin 4 bin 571 gündür çile çektiğini, Türk devletinin eziyet ve işkence gördüğünü" iddia eden Bahçeli, şu değerlendirmeyi yaptı:

"AKP, taviz verdi; adına bir adım önde olma dedi. AKP'yle birlikte ilkesizliğin adı ilerleme, yıkımın adı açılım, çözülmenin kılıfı çözüm olarak gösterildi. Her dayatmaya boyun eğdiler, diyalog bahanesine sığındılar. Küresel taşeronluk çarkına kapıldılar, eş başkanlıkla övündüler. PKK'ya, Ermeni'ye, Rum'a, Türk düşmanlarına el uzattılar, sözü dinlenen ülke olduk yalanından medet umdular. Çaldılar, soydular, götürdüler, 'Ne var ya bunda' dediler. Teröristlerle pazarlık yapacak kadar zillete düştüler, milli birlik ve kardeşlik projesi uydurmasını ürettiler. AKP'yle geçen yılların faturası çok ağırdır. AKP'yle geçen yılların maliyeti kabarıktır."

- "İmralı canisi ile pazarlık yapanlar, şeref kaybı yaşamıştır"

"Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, teslimiyetçilerin mevki ve koltuk sahibi olduğunu, hukuktan kaçan bir hükümetin iş başında olduğunu" öne süren Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İmralı canisi ile pazarlık yapanlar, şeref kaybı yaşamıştır. Bölücülük meşrulaşmış, terör mevzi kazanmıştır. Bitmeyen yoksulluk, sonu gelmeyen işsizlik, ülkemizin etrafını kabus gibi sarmıştır. Adalet laçkalaşmış, hukuk devreden çıkmıştır. Beka sorunları artmış, milli güvenlik duvarları aşılmıştır. Milli kimlik düşmanları, çıtayı yükseltmiştir. Tarihimiz, milletimiz, vatanımız, inançlarımız ve bayrağımız, alçakça tartışmaya açılmıştır. Türklükle kimin hesabı varsa sıraya girmiştir. Türkiye ile kimin alıp veremediği varsa AKP'nin kuyruğuna takılmıştır. 'Türk'üm' diyemeyenler, Andımız'ı kaldırmıştır. Bununla da yetinmemişler, 'Ne mutlu Türk'üm' diyen sözünü kazımaya ve kaldırmaya yeltenmişlerdir.

Cumhuriyetin ve başkent Ankara'nın birikimlerinden rahatsız olanlar, milli bayramları gölgelemişlerdir. Türkiye, böylesine art ve kirli niyetli bir iktidarı hiç görmemiştir. Türk milleti, yetki verdiklerinin tahrik ve operasyonlarına hiç bu kadar muhatap kalmamıştır. AKP zillettir, iftiradır, başarısızlıktır, günahkardır ve artık vebaldir. Bu vebale ortak olacak mısınız? Küresel bir proje olan zihniyete sabır ve tahammül gösterecek misiniz? Yerli görünüp aslında kozmopolit ve kozmik ihanet çetesi olan bu siyaset tasarımına daha fazla dayanacak mısınız?"

Devlet Bahçeli, "AK Parti hükümetinin yıpranmış, yorgun ve aciz" olduğunu iddia ederek "AKP, haram ve yolsuzluğa batmıştır. Vatandaş yoksul, umutsuz ve çaresizdir" dedi.

AK Parti Hükümeti'nin ülkenin sorunlarını çözme iradesini tümüyle kaybettiğini ileri süren Bahçeli, "Terör, bölücük ve güvenlik için seçeneksiz olan adalet, silahlı kuvvetler, emniyet, istihbarat birimleri, içten içe çürütülmüştür ve Türkiye korunmasız bir ülke haline getirilmiştir. Silahlı ve silahsız bölücülere müzakere fırsatı verilmiş, bu hainler adım adım cesaret, moral ve mevzi kazanmıştır. Bölücü terör, kimlik sorunu olarak tanımlanmış, PKK'nın hedeflerini haklı ve meşru gören bir görüşme ve el sıkışma dönemi başlatılmıştır. AKP'nin soygun ve haram düzenini sorgulayanları bastırmak için şer ortaklıkları, hakaret ittifakları, iş birlikçi cepheler oluşturmuştur. Kardeşliğimiz tehlikeye atılmış, birliğimiz ve bütünlüğümüz ucuz siyaset uğruna yargılanır hale getirilmiştir" diye konuştu.

"Kur'an-ı Kerim, siyaset sahnesine çıkarılmaktadır"

Devlet Bahçeli, milli değerlerin istismarı ile ayrışma ve kutuplaşma tehlikesinin baş gösterdiğini, mukaddesatın ağır istismarlara maruz kaldığını, inançların hırsızların ve haramzadelerin malzemesi yapıldığını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Erdoğan ve Davutoğlu, meydanlarda konuşurken ezanlarımız gecikmeli okunmaktadır. Camiler, siyasi propaganda alanına dönüştürülmektedir. Kur'an-ı Kerim, siyaset sahnesine çıkarılmaktadır. Kabe, Kudüs, Diyanet, imam hatip, başörtüsü, sürekli istismar edilmektedir. Din tacirleri bir yanda tekbir getirmekte diğer yanda hırsızlık yapmaktadır. Bir yanda 'Kur'an' demekte diğer yanda ahlaksızca cuma günleri internetten ayet salladıklarını söylemektedirler. AKP, soygun yapmakta, başörtüsünün altına saklanmaktadır. AKP, rüşvet alıp vermekte, imam hatiplerin bahçelerine gizlenmektedir. AKP, haram ve hıyanete sapmakta, Kudüs diyerek Kabe'yi işaret ederek tertemiz ve ihlaslı vicdanları kandırmaktadır. Maneviyat yağmacıları, Allah'la aldatmak için yarış içindedir.

Bunlarda Allah korkusunun zerresi kalmamıştır. Bunlarda kul hakkına hürmet ve riayetten eser yoktur. İsraf bunlarda, yetim malını yemek, fukaranın malına göz dikmek bunların mesleğidir. Erdoğan, müjde diyerek Diyanet İşleri Başkanı'na zırhlı ve son derece lüks bir otomobil vermiştir. Sanki kesesinden harcamaktadır. Sanki milyar dolarlarından hayır yapmaktadır. Peki zırh, günaha engel olacak mıdır? Zırh, müsrifliği kapatacak mıdır? Erdoğan, kimin parası ile kimlerin namına cömertlik taslamaktadır?"

(Sürecek)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement