MHP'nin Bazı İl Teşkilatlarını Kapatması - Son Dakika
Politika

MHP'nin Bazı İl Teşkilatlarını Kapatması

MHP Genel Merkezi tarafından Denizli il yönetiminin görevden alınmasına ilçe teşkilatları tepki gösterdi.

22.02.2016 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Merkezi tarafından Denizli il yönetiminin görevden alınmasına ilçe teşkilatları tepki gösterdi.

MHP Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, görevden alınma süreci ile ilgili yapılan uygulamanın hukuksuz olduğunu savunarak, tüm sorumluluğun tabana ve yerel teşkilatlara yüklenmesini uygun bulmadıklarını ifade etti.

Bundan sonraki süreçte tabanın sesi olmaya devam edeceklerini belirten Coşkun, açıklamasında şunları kaydetti:

"Demokratik hakkımızı kullanarak tabanda güven tazelenmesi veya değişim için imza veren başta teşkilatımız olmak üzere olağanüstü kongre istekleri genel merkezimiz tarafından yok sayılmaktadır. Seçim döneminde gece gündüz çalışarak ülkücü hareketin tüm dinamiklerini harekete geçiren teşkilatımız elinden gelen çabayı göstermiştir. Teşkilatın hiçe sayılarak kapatılması tarafımızca kaygı ile izlenmektedir. Davamız ilayı kelimetullah davasıdır. Davada makam, mevki ve koltuk bizler için hiçbir zaman önemli olmamıştır. Davayı kalbimizden yaşamamıza kimseler engel olamayacak ve tabanın sesi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururum."

"Antidemokratik uygulamaları reddediyoruz"

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Akgün de genel merkezin antidemokratik uygulamasını kabul etmediklerini, teşkilat olarak 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde üzerlerine düşeni en iyi şekilde yaptıklarına inandıklarını ifade etti.

Parti kurultayının toplanması gerektiği iradesini beyan ettiklerine işaret eden Akgün, "Kurultayın toplanması için çağrıda bulunan 549 genel merkez delegesinin de fikrini resmi yoldan beyan etmesi bizi düşüncelerimizde haklı çıkarmıştır. Buna rağmen genel merkezimizin olağanüstü kurultayı toplamamak adına her türlü antidemokratik girişimlerini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. İl Başkanımız Yasin Öztürk'ün arkasındayız. Amacımız Ülkücü iradenin tekrar güven tazelemesidir. Verdiğimiz kararın arkasındayız. Başkanlık, Yönetim Kurulu Üyeliği Ülkücülüğün önünde zavallı bir sıfattır. Başkanlık, yönetim kurulu üyeliğini yaşatmak uğruna, Ülkücülüğümüzü öldürmekten Allah'a sığınırız" diye görüş belirtti.

MHP Honaz İlçe Başkanı Sezgin Arıkan ve Bekilli ve Çivril ilçe teşkilatlarından yapılan açıklamada da tabanın sesine kulak vererek değişim isteyen teşkilatların kapatılmasını doğru bulmadıklarını kaydettiler.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP'nin Bazı İl Teşkilatlarını Kapatması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement