MHP'nin Erzurum Mitingi - Son Dakika
Güncel

MHP'nin Erzurum Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, halk oylamasına değinip CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Kılıçdaroğlu ve hayırsız havarileri Cumhurbaşkanı hükümet etme sistemini karalayıp Türkiye'nin sistemsel reformunu hazmedemiyor, kabullenemiyor.

26.03.2017 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, halk oylamasına değinip CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Kılıçdaroğlu ve hayırsız havarileri Cumhurbaşkanı hükümet etme sistemini karalayıp Türkiye'nin sistemsel reformunu hazmedemiyor, kabullenemiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, 16 Nisan'da yıldırım yemişe dönecekler." dedi.

Bahçeli, halk oylaması kapsamında partisince Erzurum'daki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, milleti kimsenin bölemeyeceğini, devleti de kimsenin çöküşe götüremeyeceğini bildirdi.

Bu güvenceyi Erzurum'un 'evet' tercihinin verdiğini vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bin yıllık kardeşliğimizi bozamazlar, fitneyi hakim kılamazlar. Teminat Erzurum'dan yükselen 'evet' kararlılığıdır. 16 Nisan'da FETÖ 'hayır' diyor. Niye, çünkü çözülmeyi bekliyor. 16 Nisan'da PKK 'hayır' diyor. Niye, çünkü çürümeye yatırım yapıyor. 16 Nisan'da Doğu Perinçek ve yoldaşları 'hayır' diyor. Niye, çünkü Türkiye'nin kuruluş felsefesi imha olsun emelindeler. Hollanda, Almanya ve diğer sözde gelişmiş ülkeler, 16 Nisan'da 'hayır'ı destekliyor. Niye, çünkü iç kargaşa hakim, etnik ve mezhep çatışması yeşersin istiyorlar. CHP ise bunların önüne düşmüş, tezviratın mihmandarı olmuş, ille de 'hayır' hezeyanıyla mekik dokuyor."

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Sayın Kılıçdaroğlu, 16 Nisan Anayasa referandumunu saptırmak, yarasız yere kurt düşürmek, çürük tahtaya çivi çakmak için çırpınıyor. Cambaz ipte, balık dipte, Kılıçdaroğlu ise hayırsızlığın dibinde bulunuyor. Nasıl ki alışmış, kursak bulamacını isterse CHP de milli bunalımı özlüyor, ülkenin buhranını ümit ediyor. CHP ve ittifak içinde olduğu hayır cephesi, ölü görse ağlamaz düğün görse oynamaz, yani bu millete tümden yabancıdır." ifadesini kullandı.

"(Mustafa Kemal'in askerleriyiz) sloganına sığınıyorlar"

Bahçeli, anamuhalefetin tek adamlıktan bahsettiğini belirterek, CHP'nin her tarafa sandıktan diktatör çıkacağını uydurarak korku yaydığını anlattı.

Anamuhalefete "diktatör nedir, tek adam nasıl olacak?" diye sorduklarında kaçak yer aradıklarını aktaran Bahçeli, "Rejim değişecek diye tek ayaküstünde kırk yalan savuruyorlar. Sistem başka, rejim başka şeydir. Değişecek olan yalnızca 'hükümet etme sistemidir' diyoruz, bön bön bakıp, gözleriyle fel fecir okuyorlar. Muhtarlıkların bile kapatılacağını söylüyorlar. Lokantalara bir kararnameyle kilit vurulacağını iddia ediyorlar. Gelin şunu bir anlatın neye dayanıyorsunuz, niye boş konuşuyorsunuz diyoruz, anında 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganına sığınıp kazın yanmaması için durmadan çeviriyorlar." diye konuştu.

Devlet Bahçeli, anamuhalefetin 'Anayasanın ilk dört maddesini Bahçeli'ye sorun' dediğini aktararak, onların, kendisinin verdiği ödünsüz ve yeminli cevapları anlayabilecek yüreklerinin ve zekalarının olmadığını bildirdi.

"Kılıçdaroğlu'nun neye niçin 'hayır' dediği belirsiz"

Bahçeli, şu görüşlere yer verdi:

"Doluya koyuyorlar almıyor, boşa koyuyorlar dolmuyor. Çünkü dağda bağları yok, çakaldan davaları yok. Fakat bizim vardır, bizim Türkiye'ye pusu kuran, Türk milletine ömür ve kefen biçen bütün alçaklardan sonuna kadar alacağımız vardır. Bozkurt'un da töresi ortadadır. Sayın Kılıçdaroğlu 'hayır' diyor, demesine de neye, niçin, niye 'hayır' dediği belirsizdir. Bu Kılıçdaroğlu değil mi ki '16 Nisan'dan sonra Cumhurbaşkanı başka bir partinin, başbakan başka bir partinin genel başkanı olursa kavga o zaman çıkacak' diyen. Zavallı, daha anayasa maddelerinde neyin yazdığını bilmiyor. Başbakanlığın kalktığını öğrenememiş. Aziz milletimizin karşısına çıkıp anayasa anlatıyor. Ne var ki daha ne anlattığının sırrına erememiş. Bu kafanın 'hayır'ında hayır olur mu, cevap veriyorum, kesinlikle olmaz. Bilmediğini bilmeyen, savunduğunu özümsememiş bir siyasetçinin sözüne güven duyulur mu, elbette duyulmaz."

Bahçeli, CHP'nin 15 Temmuz'dan şikayetçi olduğuna yakınlarda hiç şahitlik edilmediğine dikkati çekti.

CHP'nin, 15 Temmuz'da Özel Kuvvetlerde destan yazan kahraman şehit Ömer Halisdemir'e ve de 248 şehide en küçük bir şükran ve minnet duygusu göstermediklerini dile getiren Bahçeli, CHP'nin tüm bunlara rağmen ayrıca olaganüstü halden (OHAL) de rahatsız olduğuna işaret etti.

"Bunların rehberi yalan"

CHP'nin OHAL'i darbe olarak gördüğünü belirten Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Anlaşılan akılla, ahlakla aralarını kapanmamak üzere açmışlar. Sanki yüzlerinde alın derisi değil, davul derisi var. Ne söylesek nafile. Zannedersiniz başka gezegenden gelmişler, başka diyarlardan göçmüşler. PKK'nın peşine takılmışlar. FETÖ'nün kılıcını sallıyorlar. PYD- YPG'ye övgüler düzüyorlar. Avrupa'nın muhbiri gibi davranıyorlar. Türk milletinin tarihi hakkına sahip çıkması zorlarına gidiyor. 'Yol yakınken vazgeçelim', 'yorgan gitmeden kavga bitsin' diyemiyorlar. Bunlarda ne utanma var, ne de milli uyanışın emaresi. Bunlarda ne akıl var, ne de milli şuurun tortusu. Bunların rehberi yalan, ezber ve tezleri ahlaki talandır."

Bahçeli, milletin yürüyüşünün önüne taş koymak isteyenlerin 16 Nisan'da kaybedeceğine vurgulayarak, Erzurum'un 16 Nisan'da onlara tokadı vurarak, çuvala doldurup sandığa koyacağını söyledi.

"Hayır lobisi, 'yandık, bittik' diyor"

Yerli, milli ve ahlaki bir uzlaşmayla, iç dinamiklerle temellenmiş sistem değişikliğini hazmedemeyenlerin dağılacağını belirten Bahçeli, şunları ifade etti:

"16 Nisan'da Türkiye kazanacaktır. 16 Nisan'da Türk milleti onun bunun ağzına bakmayarak, muhteşem iradesiyle geleceğini şekillendirecektir. '16 Nisan'da hükümet etme sistemi değişecek' diyoruz, hayır lobisi 'yandık' diyor. '16 Nisan'da yargının bağımsızlığının yanına tarafsızlık gelecek' diyoruz, 'bittik' diyorlar. '16 Nisan'da büyüyen, 59 milyon seçmene ulaşan Türkiye'nin milletvekili sayısı 550'den 600'a çıkacak' diyoruz, 'doğacak maliyeti kim karşılayacak' sözleriyle beyhude mazeret üretiyorlar. Zannederseniz, seçmen sayısının 29 milyon olduğu 1994'de milletvekili sayısını 450'den 550'ye çıkaran CHP'nin ortağı olduğu koalisyon hükümeti değildir. Türkiye'de 143 bin kişiye bir milletvekili düşerken Avrupa Birliği'nin ortalaması 53 bindir. Bunu bilmiyor, idrak edemiyorlar. Milletvekili seçilme yaşını 25'ten 18'e indiriyoruz, gençliğe itiraz edip takoz koyuyorlar. "

Bahçeli, Türk gençliğinin her şeye layık olduğuna ve onlara güvendiklerine dikkati çekerek, gençliğe vatanına ve milletine sahip çıktığı için teşekkür etti.

"16 Nisan'da yıldırım yemişe dönecekler"

"TBMM ve Cumhurbaşkanı seçim süresini beş yılda bir ve aynı güne taşıyoruz, çarpıtıp kara çalıyorlar." diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Gazi Meclisin yetkilerini güçlendirip etkin hale getiriyoruz, yalan ve riyayla yetkilerin azaltıldığını, Meclisin tesirsiz hale getirildiğini zırvalıyorlar. Milletvekillerinin kanun teklifi verme haklarını daha genişletip yasama fonksiyonunu kuvvetlendiriyoruz ama gelin görün ki bindikleri dalı kesiyorlar. TBMM'nin denetim fonksiyonlarını temellendirip güçlendiriyoruz, niye gensoru yok diyorlar. Olsa bile ne olacağına cevap veremiyorlar, değişen sistem yapısında ihtiyaç kalmadığını kesinlikle anlayamıyorlar. Cumhurbaşkanı'nın görev yetkilerine yeni bir denge ve düzenleme getiriyoruz, fiili açmazı bitiriyoruz, yürütme ve yasama arasına kalın duvarlar örüyoruz ancak sabote ediyorlar, aslı astarı olmayan açıklamalarla sulandırıyorlar. Kılıçdaroğlu ve hayırsız havarileri Cumhurbaşkanı hükümet etme sistemini karalayıp Türkiye'nin sistemsel reformunu hazmedemiyor, kabullenemiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, 16 Nisan'da yıldırım yemişe dönecekler. Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp gündeme getirdikleri iftiralarını Erzurum elinin tersiyle itecek, itmekle kalmayıp başlarını öne eğecektir"

(Sürecek)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    08:29 Ankara'da Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 2 motosiklet çarpıştı ve biri ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazada, sürücüler ile motosikletlerden birinde bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.


Advertisement