MHP'nin Gümüşhane Mitingi - Son Dakika
Yerel

MHP'nin Gümüşhane Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yalan ve riyayla geçen 12 yıl 6 ay 12 günlük AKP iktidarı arkasında, büyük bir yıkım ve tahribat bırakarak 10 gün sonra sona erecektir" dedi.

29.05.2015 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yalan ve riyayla geçen 12 yıl 6 ay 12 günlük AKP iktidarı arkasında, büyük bir yıkım ve tahribat bırakarak 10 gün sonra sona erecektir" dedi.

Bahçeli, partisinin Zafer Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, Gümüşhane'de bulunmaktan, bu muazzam coşkuyu yaşamaktan kıvanç duyduğunu ve kavuşmalarını nasip eden Allah'a şükrettiğini belirtti.

İlçelere selam gönderen Bahçeli, "10 gün sonra yapılacak 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nin ülkemizin birliğine, milletimizin dirliğine, insanımızın refahına en üst düzeyde katılar sağlamasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Seçimlerin barış, huzur, güven ve demokratik yarış içinde geçmesini temenni ediyor, siyasi partilere ve milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Bahçeli, Gümüşhane'nin merhum fikir ve heyecan kaynakları Hüseyin Nihal Adsız'ın ocağı, merhum Dilaver Cebeci'nin, merhum dava arkadaşları Ali Metin Tokdemir'in memleketi olduğunu anımsattı.

19. yüzyılın çalkantılı, buhranlı bir döneminde yaşamış olan Gümüşhanevi Hazretleri'nin Gümüşhane'nin manevi iftiharı, feyiz ve irşat zirvesi olduğunu dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Gelenek ve göreneklerine sıkı sıkıya bağlı Gümüşhane her zaman aklın, sabrın, sağduyunun, milli vakarın, doğrunun ve temizliğin yanında yer almıştır fakat Gümüşhane yıllardır hak ettiği ilgi ve desteği görmekten uzaktır. AKP Gümüşhane'ye ve Gümüşhane'nin yetiştirdiği değerlere hep ters bakmıştır. Gümüşhane dışlanmakta, talep ve beklentileri dikkate değer görülmemektedir. Gümüşhane'de esnaf dertlidir, emekli şikayetçi ve zordadır. İşçi işinden olmakta, ekmeğini kaybetmektedir. Çiftçi ise tamamen bitkin ve çaresizdir. Gümüşhane'nin kalkınmasına katkı sağlayacak yayla ve kış turizmine yıllardır hiçbir yatırım yapılmamıştır. Süleymaniye Kayak Merkezi konusunda haklı beklentiler hala karşılık bulmamıştır. Gümüşhane'de fabrikalar kapanmakta, madenlere kilit vurulmakta kardeşlerimiz işsiz bırakılmaktadır. Dünyada ve Türkiye'de yetişen en kaliteli kuşburnunun üretime dönüştürecek tesisler birer birer tasfiye edilmektedir. Kelkit ve Şiran Havzası'nda çiftçilerimizin geçim kaynağı olan şeker pancarı ve Kelkit fasulyesi kotaya takılmıştır. Nitekim çiftçilerimiz perişandır."

Bahçeli, "Bugün ülkemizde, Erdoğan zenginleşmiş, yandaşlar, hırsızlar, soygundan servetlerine servet eklemişken sizler borçlandınız, geleceğinizi ipotek ettirdiniz" diyerek, şunları kaydetti:

"Çalışan sizsiniz, çalan 17-25 Aralık çetesidir. Yorulan sizsiniz, saraylarda keyif ve saltanat süren yine bu çete mensuplarıdır. İşsiz kalan siz, yoksul kalan siz, fedakarlık yapan siz fakat ötelenen, hakir görülen, sorunları önemsenmeyen yine sizlersiniz. Gümüşhane kaybederken, rüşvetçiler kazanmıştır. Gümüşhane zayıflarken lobiler, faizciler ve rantiyeciler gücüne güç katmıştır. Bugün Türkiye'de ne ibret verici bir gerçektir ki 44 milyon vatandaşımız iki günde bir kap et yemeği yiyememektedir. 26 milyon insanımız kendine yeni bir elbise almaktan uzaktır. 58 milyon insanımız evinde mobilyasını değiştirmekten acizdir. 42 milyon insanımız borçlarını ödemekte zorlanmaktadır. 2014 yılında 2002'ye göre, kırmızı etin fiyatı yüzde 700, ekmeğin fiyatı yüzde 400, çayın fiyatı yüzde 238, yumurtanın fiyatı yüzde 200 zamlanmıştır."

"Türkiye, dünyada enflasyonu en yüksek ilk 8 ülkeden birisidir"

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 2002 yılında 380 lira iken bugün bin 287 lira olduğunu belirten Bahçeli, "Kişi başına düşen gelir yıllardır yerinde saymakta, hatta artan dövizden dolayı düşmektedir. Dış borç 2002'ye göre, yüzde 206 oranında artmıştır. İthalat 250 milyar dolar sınırına dayanmıştır. Türkiye dünyada enflasyonu en yüksek ilk 8 ülkeden birisidir. İşsizlik felaket sınırındadır, gerçekte yüzde 20'ye adım adım yaklaşmaktadır. 2002'de Türkiye'de, en zengin yüzde 1'in milli gelirden aldığı pay yüzde 39 iken bugün bu oran yüzde 54'e çıkmıştır. Yani sizler yoksullaştıkça birileri zenginleşmektedir. Son 10 yılda dünyada dolar milyarderi 3 kat artarken, Türkiye'de 10 kat artmıştır. Eşitsizlik, haksızlık, adaletsizlik ve usulsüzlük had safhadadır. Gümüşhane'yi düşünen yoktur. Gümüşhane'yi dert edinen maalesef görülmemektedir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Yalan ve riyayla geçen 12 yıl 6 ay 12 günlük AKP iktidarının arkasında, büyük bir yıkım ve tahribat bırakarak 10 gün sonra sona erecektir. Bu süre zarfında hayal kırıklığı ve aldatma kurumsallaşmıştır. AKP iktidarı süresince Gümüşhaneliler harap ve bitap düşmüştür. Erdoğan'dan Davutoğlu'na kadar, milletimizi oyalamak için kullanılan kalkınma ve başarı masalları duvara toslamıştır. Deniz bitmiştir. İstismar ve aldatma çarkı küflenmiş ve durmuştur. AKP'nin kaybedeceğini anlayan yandaşlar, kiralık ve satılık çevreler, çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen karanlık odaklar telaşla karartma kampanyasına katılmışlardır."

Sivil Dayanışma Platformu'nun gazete ilanı

Gümüşhanelinin ne yediği, nasıl geçindiğiyle kesinlikle ilgisi olmayan mihrakların gazetelere tam sayfa ilanlar vererek 7 Haziran'ı gölgelemeye teşebbüs ettiğini savunan Bahçeli, "Dün özellikle yandaş gazetelerde Sivil Dayanışma Platformu adı altında, 'oy ver oyunu boz' çağrısıyla muhalefeti karalamaya yeltenmiş derin bir komplo gündeme düşmüştür. Bu Sivil Dayanışma Platformu isimli nifak ve ihanet yuvası, benzer ilanları 4 rüşvetçi eski bakanın Yüce Divan'a gitme ihtimali üzerine de yayınlanmıştı. Bir sivil toplum kuruluşu adı altında demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilere tehditvari bir üslupla hakaret etmek bir defa demokrasi düşmanlığıdır. Bu Saray Dayanışma Platformu, dün Türk siyasetine adeta muhtıra vermiş, milli iradeye ket vurmaya kalkışmıştır" diye konuştu.

Bahçeli, "Bu kirli platform kimin namına bu açıklamayı yapmıştır" ifadesini kullanarak, şöyle devam etti:

"Bu kansız platformun arkasında kimler vardır. Bu karanlıktan aydınlığı taşlayan kirli ve sinsi niyetlerin ipleri kimlerin elindedir? Erdoğan bu tezgahın içinde varsa, bu tertip ve tahriki planlamışsa, bunun hesabını asla veremeyecektir. Türkiye'yi batırmaya, tarihsel yürüyüşünü bozmaya ve bölmeye çalışan 17-25 Erdoğan'ın, ağır ve acımasız propaganda mekanizması önce yandaşları öğütecek, arkasında da bumerang gibi kendisine dönecektir. Sivil Dayanışma Platformu kriptolu bir suç şebekesi, Türkiye karşıtı alçak bir örgüt yapılanmasıdır.

Sevk ve idaresinin kimler tarafından yapıldığı muamma değildir. Türkiye düşmanları sarayın kuyruğundadır. Türk düşmanları sarayın çevresindedir. Türk milletine ve Gümüşhane'ye kin duyan, nefret kusan haramzadeler AKP ve saray tarafından doyurulmakta, tetikçi olarak kullanılmaktadır. Gümüşhane refah ve bereketini sarsanların oyunlarını 7 Haziran'da bozacaktır. Gümüşhane terörle ittifak yapan, bölücülerle oturup kalkan AKP'nin tuzaklarını 7 Haziran'da Allah'ın izniyle yıkacaktır."

"Yalanın hükmü"nün 10 gün sonra biteceğini belirten Bahçeli, "Teslimiyetin sözü 10 gün sonra kesilecektir. Taviz, taciz, tahrip ve dağınıklığın bedeli 10 gün sonra AKP'ye ödettirilecektir. Çok şükür, milliyetçilik yükselirken teslimiyetçilik alçalmaktadır. Onurlu duruş, milli kimlik yükselirken, işbirlikçilik hızla düşmektedir. 17-25 Erdoğan ile Serok Ahmet'in sığınılacak mazeretleri kalmamıştır. Bunların gergin ve asabi olması bundandır. Gümüşhane böylesi bir yönetim tarzına asla layık değildir. Gümüşhane hakaretlere, hezimet ve hıyanetlere asla muhatap olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

"Milliyetçi hareketin iktidarı, Türk milletinin iktidarı olacaktır"

Partililere, "AKP döneminde daha mutlu ve onurlu bir hayata kavuştunuz mu, refah ve huzura ulaştınız mı, iş, aş, bulabildiniz mi?" sorularını yönelten Bahçeli, şunları dile getirdi:

"Elbette 'hayır' değerli Gümüşhaneliler. Bunların hiçbirisi olmadı. Sizlerin hak etmediğiniz bir yılgınlık, layık olmadığınız bir mağduriyet içinde olduğunuzu görüyorum. Çilenizi ve üzüntünüzü paylaşıyorum ve diyorum ki az kaldı, 7 Haziran'a 10 gün var. Sıkın dişinizi, sabredin. Kurtuluş yakında. Sandıktan doğacak milliyetçi hareketin tek başına iktidarı Gümüşhane'yi de Türkiye'yi de kurtaracaktır. Bütün sorunların üstesinden gelecektir. Bunu da buradan ilan ediyorum. Milliyetçi hareketin iktidarı, Türk milletinin iktidarı olacaktır."

Bahçeli, katılımcılara, "bizimle yürümeye var mısınız, bizimle yürümeye söz veriyor musunuz, 7 Haziran'da sandığa gittiğinizde, mührü üç hilale vuracak mısınız?" diye sorarak, aldığı "evet" cevabı karşısında, "Gümüşhane, yolunu da yönünü de çizgisini de yürüyüşünün güzergahını da hamdolsun belli etmiştir" ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP'nin Gümüşhane Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement