MHP Seçim Bildirgesi Açıklandı - Son Dakika
Güncel

MHP Seçim Bildirgesi Açıklandı

MHP seçim bildirgesi kamuoyuyla paylaşıldı.

03.10.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP seçim bildirgesi kamuoyuyla paylaşıldı. Bildirgede, çiftçiler için mazot 1 lira 75 kuruş, asgari ücret net bin 400 lira olarak açıklanırken, emeklilere yılda iki kez olmak üzere bin 400 lira "Emekli Destek Ödeneği" vadediliyor.

Bildirge, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de katıldığı programla kamuoyuna açıklandı. MHP'nin 7 Haziran seçimlerinde "Bizimle Yürü Türkiye" olarak belirlenen sloganı ise "Ülkenin Geleceğine Oy Ver" oldu.

Açıklanan bildirgede, parlamenter sistemin sürdürüleceği vurgusu yapılırken, anayasanın ilk dört maddesinin ise ilelebet korunacağı ifade edildi.

Yargı sisteminin hızlı işleyen ve adil bir yapıya kavuşturulacağı vurgulanan bildirgede, tüm vatandaşları kapsayan "aile avukatlığı" sisteminin hayata geçirileceği açıklandı.

Terörle mücadele

Terörle mücadele konusu bildirgede geniş yer bulan başlıklardan oldu. Toplumsal huzur ve güvenin tesis edileceği, önleyici kolluk hizmetine de ağırlık verileceği belirtilen bildirgede, güvenlik ve istihbarat zaafının giderileceği duyuruldu.

Asayişin sağlanması amacıyla "kent timleri" oluşturulacağı, terörle mücadele için ekonomik ve sosyal projelerin de destekleneceği kaydedilen bildirgede, "Çözüm Süreci rezaleti tamamen bitirilecektir" ifadesine yer verildi.

"Bölücü terörü kökünden kazımayı" vadeden MHP'nin bildirgesinde, terörle mücadelede teknolojiden en ileri düzeyde yararlanılacağı, ayrıca istihbarat ağının da güçlendirileceği anlatıldı.

Güvenlik çalışanlarına yönelik vaatlerin de yer aldığı bildirgede, polislerin ek göstergesinin 3 bin 600 liraya yükseltileceği, emniyet çalışanlarının özlük haklarının da iyileştirileceği açıklandı.

Özel güvenlik görevlilerinin en az 2 bin 100 lira aylık alacağı ifade edilen bildirgede, astsubayların yüksek öğrenime bağlı intibaklarının yapılacağı ayrıca eksik kalan haklarının da verileceği belirtildi. MHP, uzman jandarmaların özlük haklarını iyileştirmeyi, bir yıllık askeri eğitimlerini de emeklilikten saymayı vadediyor.

Sığınmacılar başlığı

Bildirgenin "sığınmacılar" başlığında ise Türkiye'ye yönelik toplu göçlerin kaynağında çözülmesinin sağlanacağı, ülkeye kabul edilenlerin ise geldikleri ülkeye sınır olan alanlarda barındırılacağı bildirildi.

Sığınmacıların yurt içine dağılımlarının kayıt altına alınacağı ve belirtilen yerlerde yapılacağı ayrıca yeme, içme, barınma ve giyinmelerinin sağlıklı şartlarda temin edileceği açıklandı.

Bildirgenin "yolsuzlukla mücadele" başlığında ise tüm yolsuzluklarının üzerine gidileceği ve hesabının sorulacağı vurgulanırken, yolsuzluklardan elde edilen servete ise zaman aşımı gözetilmeksizin el konulacağı kaydedildi.

Yolsuzlukla Mücadele Kurulu kurulması sözü veren MHP, kamu ihale sistemi ve imar mevzuatının yolsuzluklara meydan vermeyecek şekilde yeniden düzenleneceğini ifade etti.

Nitelikli endüstri bölgeleri kurulacak

Bildirgenin, "Sanayi, Ticaret ve Turizm" başlığında ise nitelikli yeni endüstri bölgeleri kurulacağı, belli malların teşviki için Merkez Bankası tarafından "reeskont kredisi" verileceği duyuruldu.

MHP'nin bildirgesinde, vadeli satışlarda "KDV erteleme sistemi"nin getirileceği, ayrıca dar bölgeli ve sektörel teşvik sistemine geçileceği açıklandı.  MHP, turizm yatırımcılarına dönük teşvik ve destekleri de artırmayı vadetti.

Yeni işyeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim avantajı sağlanacağını duyuran MHP, AVM yasasının ise esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenleneceğini açıkladı.

Şoför esnafının, yenilemek için alacağı ticari araçlardan vergi alınmayacağını da duyuran MHP, şoför esnafına yıpranma payı, yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafa ise vergisiz akaryakıt sağlanacağı sözü verdi.

Mazot fiyatı değişmedi

MHP'nin 7 Haziran seçimleri öncesi çiftçi için açıkladığı mazotun litre fiyatı ise bu bildirgede de değişmedi. Mazotun litre fiyatı 1 lira 75 kuruş olarak açıklanırken, gübre, tohum, ilaç ve yem üzerindeki vergilerin ise kaldırılacağı bildirildi.

Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacağı belirtilen bildirgede, et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçileceği açıklandı.

MHP, buğday, mısır, pamuk, soya, ay çiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yer fıstığı ve enerji bitkileri için fiyat garantisi verileceğini duyurarak, tarım-sanayi entegrasyonunun sağlandığı kırsal cazibe birimleri olan "Tarım Kentleri" kurulacağını açıkladı.

- Asgari ücret bin 400 lira vaadi

MHP, önceki seçim bildirgesinde olduğu gibi bunda da asgari ücreti net bin 400 lira olarak belirledi. Asgari ücretten vergi alınmayacağı, ücretlilerin asgari ücret tutarında gelirlerinin ise vergi dışı bırakılacağı bildirildi.

Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılacağı açıklanan bildirgede, kamu çalışanlarına yapılan tüm ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılacağı belirtildi.

İmamsız ve müezzinsiz cami kalmayacağı vurgulanan bildirgede, ihtiyar heyeti üyelerine her ay 150 lira huzur hakkı verileceği de kaydedildi.

Her aileden bir kişiye iş imkanı

Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı sağlamayı vadeden MHP, her ailenin bir ferdine iş imkanı sağlanacağını, iş sağlanıncaya kadar da 700 lira aile desteği verileceğini duyurdu.

Askerliğini yapan gençlere, iş kurabilmeleri amacıyla yarısı hibe olmak üzere 50 bin liraya kadar girişimcilik kredisi verileceğini belirten MHP, işsiz gençlerin ailelerinin ise sağlık sigortasından yararlandırılacağını bildirdi.

Her öğrenciye öğrenim süresince 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu verileceği, askerlik süresinin ise prim ödemeksizin emeklilik hizmetine sayılacağı da açıklandı. MHP, evlenecek gençlere 10 bin lira tutarında da faizsiz kredi sağlanacağını belirtti.

MHP, girişimci kadınlara yüzde 50'si hibe olmak üzere finans desteği sağlanacağını, kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı verileceğini bildirdi.

Emekliye yılda iki kez bin 400 lira

Emeklilere yılda iki kez olmak üzere bin 400 lira "Emekli Destek Ödeneği" vadeden MHP, bunlardan ilkinin mart ayında, ikincisinin ise eylül ayında verileceğini duyurdu. Emeklilerin banka promosyonu almalarının sağlanacağı belirtilen bildirgede, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin de giderileceği kaydedildi.

MHP bildirgesinde, muhtaç durumdaki ailelere, temel ihtiyaçlarını karşılamaları için "Hilalkart" verileceği, asker ailelerine yapılan ödemenin ise aylık 500 liraya çıkarılacağı belirtildi.

Evi olmayana kira yardımı

Evi olmayan ailelere aylık 250 lira kira yardımı getirileceğini açıklayan MHP, aylık 200 kilovat saatin altında elektrik tüketen ailelere ise yüzde 75 indirim yapılacağını duyurdu.

MHP ayrıca elektrik abonelerinden kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedelinin de alınmayacağını bildirdi.

65 yaş aylığının 300 liraya, üç aylığının ise 900 liraya yükseltileceğini, engelli ve engelli yakını aylığının da 400 liraya çıkarılacağını açıklayan MHP, gazilere 3 bin 600 günde emekli olma hakkı tanınacağını, muharip gazilere ödenen şeref aylığının ise bin 400 liraya yükseltileceğini kaydetti.

Okul öncesi eğitimin 4-5 yaş grubundaki nüfus için tedricen zorunlu hale getirileceği ve zorunlu eğitim süresinin 13 yıla çıkarılacağı da bildirgede yer aldı.

Üniversiteye girişte sınav kalkacak

Atama bekleyen öğretmelerin tamamının kademeli olarak atanacağını duyuran MHP, öğretmenlerin ek göstergesinin de polislerde olduğu gibi 3 bin 600 liraya çıkarılacağını açıkladı.

MHP, üniversiteye giriş sınavının da kaldırılacağını vadetti.

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verileceğini duyuran MHP, sağlık hizmetinden alınan katılım payının kalkacağını, hastanelerin ise tam gün, tam kapasite çalışacağını kaydetti. Büyük bölgesel kan merkezleri kurma sözü veren MHP, ayrıca her il ve büyük ilçede kemoterapi ve diyaliz merkezi kurulacağını duyurdu.

-Notlar

Seçim beyannamesi tanıtım toplantısının yapıldığı Ankara Spor Salonu'na kurulan sahnede, seçim kampanyasının "Milliyetçi Hareket Partisi, ülkenin geleceği. Ülkenin Geleceğine oy ver" sloganı yer aldı.

Salonda, "Üniversite giriş sınavı kaldırılacak", "Evi olmayan ailelere 250 lira aylık kira yardımı yapılacak", "Engellilere işe yerleştirmede öncelik verilecek", Evlenecek gençlere 10 bin lira tutarında faizsiz kredi verilecek", "Net asgari ücret bin 400 liraya çıkarılacak", "Emeklilere yılda 2 defa her seferinde bin 400 lira emekli destek ödeneği verilecek", "Mazot 1 lira 75 kuruş olacak", "17/25 Aralık rüşvet, yolsuzluk ve kara para dosyası başta olmak üzere tüm yolsuzlukların hesabı sorulacak", "Her ailenin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak, iş sağlanana kadar 700 lira aile desteği verilecek", "Çözüm Süreci rezaleti derhal bitirilecek" pankartları da yer aldı.

Öte yandan, seçim bildirgesinin tanıtım toplantısında şehitlere saygı dolayısıyla müzik çalınmadı.

Toplantıda ayrıca Genel Merkez tarafından hazırlanan ve Çözüm Süreci'ni eleştiren sinevizyon gösterisi de sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Seçim Bildirgesi Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı
    17:27 Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.D. idaresindeki 37 HD 864 plakalı otomobil, Yolçatı mevkisinde şarampole devrildikten sonra elektrik direğine çarptı. Kazada, sürücü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince Karakoçan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı
    17:26 Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı

    Mersin'in Mut ilçesinde, hafif ticari araç ve ambulansın çarpışması sonucu araçlarda hasar oluştu. Kazada yaralanan ambulans sürücüsü başka bir ambulansla hastaneye götürüldü.

  • Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    17:26 Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takibe alınan M.G.C, Çeştepe Mahallesi'nde yakalandı. Şahsın aracında ve üzerinde yapılan aramada 50 gram sentetik uyuşturucu ve silah ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca M.G.C'nin gasp ve adam yaralama suçlarından da arandığı belirlendi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor
    17:26 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiği açılışlarda gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmanın önemine vurgu yaptı. Erbaş, gençlerin geleceğin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkenin her şehrinde gençleri desteklemek için çalıştıklarını ifade etti. Açılışlarda yapılan konuşmalarda gençlerin camilere ve gençlik merkezlerine yönlendirilmesi, değerlerin öğrenilmesi ve vatan sevgisinin geliştirilmesi vurgulandı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi
    17:25 Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, asayiş terör ve narkotik olaylarına yönelik 'Huzur' uygulaması düzenledi. Uygulama kapsamında 5 bin 208 kişi sorgulandı ve aranan 41 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

  • Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı
    17:25 Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı

    Konya'nın Akşehir ilçesinde avukatı silahla yaraladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler, Mersin'e kaçmışlardı ve güvenlik kamera kayıtları ve araç plakası sayesinde yakalandılar.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Togg'u kullanarak yeni yolu açtı
    17:25 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Togg'u kullanarak yeni yolu açtı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan ilçesinde yapılan yeni yolun açılışında Togg'u kullandı. Yapılan açıklamada, projenin kent ulaşımına önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

  • Martı TAG davası ertelendi
    17:25 Martı TAG davası ertelendi

    Martı TAG'a yöneltilen 'yasa dışı taşımacılık' suçlamasıyla açılan dava, bilirkişi raporunun henüz hazırlanmaması nedeniyle ertelendi. Duruşmada, mahkeme tarafından bir sonraki duruşmanın 19 Temmuz'da yapılmasına karar verildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası temsilcisi Eyüp Aksu, eksik raporun tamamlanmasının ardından davayı kazanacaklarını belirtti ve Türk adaletine güvendiklerini ifade etti.


Advertisement