MHP Şikayet Etmişti! 'Kongre' Kararını Veren Ankara 2. İcra Hakimliği'ne İnceleme - Son Dakika
Güncel

MHP Şikayet Etmişti! 'Kongre' Kararını Veren Ankara 2. İcra Hakimliği'ne İnceleme

MHP'nin şikayeti üzerine harekete geçen HSYK, 'kongre yapılmalı' kararını veren Ankara 2. İcra Hakimliği hakkında inceleme başlattı.

18.05.2016 14:15  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, (HSYK) MHP'nin şikayeti üzerine harekete geçti. Muhaliflerin başvurusu üzerine 'Kongre yapılmalı' kararı veren Ankara 2. İcra Hakimliği'ne inceleme başlatıldı.

HAKİME ÇOK SERT TEPKİ

MHP'nin avukatı Yüce Bulut, MHP'li muhaliflerin itirazını kabul eden ve 2. İcra Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz'a çok sert tepki göstermişti.

MHP'nin mahkeme hakimini HSYK'ya şikayet edeceğini belirten Bulut şöyle konuşmuştu: "Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi MHP büyük kurultayının tüzük değişikliği gündemiyle olağanüstü kurultaya çağırılması için çağrı heyeti oluşturulmasına karar vermişti. Çağrı heyeti Yargıtay'ı beklemeksizin takvim açıklamış ve 15 Mayıs'ta kurultayın toplanacağı ilan edilmiştir. Yasal olmayan bu girişim karşısında kurultaya katılmak üzere davet edilen üst kurul delegelerimiz, yasal olmadığı gerekçesiyle ikametgahlarının bulunduğu mahkemelere koruma talebinde bulunmuşlardır.

KONGREYE İLİŞKİN İŞLEMLER DURDURULMUŞTU

Tosya ve Gemerek'teki mahkemeleri 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının kesinleşmeden uygulanamayacağı için, büyük kongreye ilişkin işlemler Yargıtay kararı sonrasına kadar ihtiyati tedbirle durdurulmuştur. Kararlar işleme konmuştur. Kararların işleme alınmasının hemen ardından, Burhan Yaz tarafından henüz ortada açılmış dava dosyası yokken, fotokopileri istemiştir.

"HAKİMİN KİMLİĞİ PARTİMİZCE ÇOK İYİ BİLİNMEKTEDİR"

Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi, önünde açılan dava dosyası olmadığı halde kararların infazına ilişkin yakından takip etmektedir. Hakimin kimliği partimizce çok iyi bilinmektedir. Hafta mesaisine dakikalar kala verdiği kararın hangi amaca hizmet ettiği tarafımızca çok iyi bilinmektedir. Mahkeme hakimi hakkında HSYK'ya gerekli başvurular yapılacaktır. Karar, ihtiyati tedbirin infazına ilişkin icra dosyalarına ilişkindir. Ankara 2. İcra Hukuk hakiminin vazifesi olmadığı halde gösterdiği ilgi nedeniyle görevi olmadığı halde bunu yapacağı tarafımızca tahmin edilmiştir."

MHP Şikayet Etmişti! \'Kongre\' Kararını Veren Ankara 2. İcra Hakimliği\'ne İnceleme

Son Dakika Güncel MHP Şikayet Etmişti! 'Kongre' Kararını Veren Ankara 2. İcra Hakimliği'ne İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • mavuç tunç: beni zorla ak partiden uzaklaştırıyorsunuz ...meral akşenere doğru itiyorsunuz 15 6 Yanıtla
  • ADANALI: PADİŞAH VE ADAMLARININ İŞİ.GÜYA GÖZ DAĞI.AMA YEMEZLER.ABBAS YOLCU.PADİŞAH TOLCU.KOYUN DEĞİLİZ.SAMAN YEMEYİZ.:))))) 19 2 Yanıtla
  • yusuf: Paralel vatan hayinleri tek tek toplancaklar ülkücü harekete yanlış yapan cezasını bulur... 2 18 Yanıtla
  • Mesele bu: Akp nin en büyük korkusu var ki oda meral aksener baskan olursa AKP tek basına ıktıdar olamıyor mesele bu kadar basit AKP korkunun ecele faydası yok 15 1 Yanıtla
  • dd: bu hakim bir dönem adalet müfettişi olarak görev yapmış başarılı bir hakimdir. MHP başarısızlığını gizlemek için iftira ve karalama yapmaya devam etmektedirrrrrrrrr 13 2 Yanıtla
  • biçare: adalet nerede kaldı...bu hukuksuzluklar nereye kadar devam edecek...adalet bakanlığı ve HSYK zamanı gelince bu olanlara nasıl cevap verecekler....görevini doğru yapan işlem görecekse nerede kaldı adalet... 13 0 Yanıtla
  • Adanalı: MHP nin ankara daki korkak ve akp nin can simidi olan bey efendiler sağa sola saldırmayı bırakın kendinize güveniyor iseniz çıkın ortaya adam gibi kongre yapın akp nin yardımcılığını bırakın. 9 0 Yanıtla
  • deli: MHP DE DEĞİŞİM ŞART 9 0 Yanıtla
  • ................: bir yılan hikayesi .............. 7 1 Yanıtla
  • ADANALI: KOYUN VAR.SAMAN İSTİYOR.MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 4 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor
    12:50 Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor

    İzmir'in Ödemiş ilçesinde, hayırseverler tarafından ramazan ayı boyunca kahvehanede sahur veriliyor. Ordu Caddesindeki kahvehanede, 8 yıldır yaşatılan sahur geleneği için her gece bir hayırsever bağış yapıyor. Sahur sırasında tasavvuf müziği dinletisi sunuluyor, ilahililer söyleniyor. Kahvehaneyi işleten Mehmet Çetin, AA muhabirine 8 yıldır her gece bir hayırseverin sahur ikramlarını karşıladığını söyledi. Ramazanın birlik ve beraberlik ruhunu yaşamak istediklerini ifade eden Çetin, 'Eski yıllarda olduğu gibi ilahili tasavvuf müzikleri eşliğinde vatandaşlarımız sahur yapıyor.' dedi. Çetin, sahura 70-80 kişilik katılım olduğunu kaydederek, sahur programının sadece ihtiyaç sahiplerine yönelik olmadığını, beraber sahur yapmak isteyen herkesin katılabildiğini anlattı.

  • Mardin'de Sis Farına Gizlenmiş 480 Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    12:48 Mardin'de Sis Farına Gizlenmiş 480 Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Mardin'de yapılan bir operasyonda, bir otomobilin sis farlarına zulalanmış 480 uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca araçta bulunan kişi üzerinde de 4,45 gram esrar bulundu. Operasyon sonucunda 2 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri tutuklanırken, diğeri serbest bırakıldı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Bursa'da ücretsiz kreş hizmeti sunacak merkezin açılışını yaptı
    12:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Bursa'da ücretsiz kreş hizmeti sunacak merkezin açılışını yaptı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve toplum refahı için atılan her adım inanıyorum ki daha sağlıklı ve mutlu bir geleceğe önemli katkılar sağlayacaktır.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ASKİ Şantiyesini Ziyaret Etti
    12:47 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ASKİ Şantiyesini Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) şantiyesini ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Başkan Günel, ASKİ ekiplerinden Kuşadası genelinde yürütülen altyapı çalışmaları hakkında bilgi aldı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıkları için teşekkür etti.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı ve Bakanların Törenlerde AK Partili Adaylara Oy İstediğini İddia Etti
    12:47 CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı ve Bakanların Törenlerde AK Partili Adaylara Oy İstediğini İddia Etti

    CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı'nın ve Bakanların açılış, anahtar teslimi, temel atma adı altında gerçekleştirdikleri törenlerde AK Partili adaylara oy istediklerini belirterek eleştirilerde bulundu.

  • Şırnak'ta yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı
    12:46 Şırnak'ta yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı

    Şırnak'ta gerçekleştirilen asayiş ve kaçakçılık uygulamalarında yapılan aramalarda, 6 bin 54 paket gümrük kaçağı sigara, 3 bin litre motorin ve birçok kaçak malzeme ele geçirildi. Operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

  • İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 93 Filistinli hayatını kaybetti
    12:45 İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 93 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 93 Filistinlinin hayatını kaybetmesi sonucu 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı sayısı 31 bin 819'a yükseldi. İsrail güçlerinin, baskın düzenlediği Şifa Hastanesi'nden çekildiği de bildirildi.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'ya akıllı otopark zinciri kuracak
    12:44 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'ya akıllı otopark zinciri kuracak

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sinan Mahallesi'nde gerçekleşen iftar buluşmasında yeni dönemde Antalya'ya akıllı otopark zinciri kuracaklarını söyledi. Başkan Uysal, çevre dostu özelliklere sahip otoparkların su kaynaklarını koruyacağını ve elektrikli araç kullanımını teşvik edeceğini belirtti.


Advertisement