MHP Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem Açıklaması

MHP Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem, yaklaşan sendika seçimleri nedeniyle iktidar partisinin sendikayı şekillendirmek için kolları sıvadığını iddia etti.

22.04.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem, yaklaşan sendika seçimleri nedeniyle iktidar partisinin sendikayı şekillendirmek için kolları sıvadığını iddia etti.

Erdem açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Maden İş Sendikası'nın seçimine sayılı günler kala yine her zamanki gibi burnumuza kirli kokular gelmekte, basına düşen maden iş sendikasıyla olan haberlerde siyasetin yön tayini yapacağı söylemleri çok manidardı. Bu söylentilere itibar etmek istemiyoruz, ama iktidar partisinin bu denli çıkarcı politikaları karşında halk ağzında bir tabir vardır ya 'Yapmayacak Allah'ın kulları da değiller' denir sorusunu akla getiriyorlar. Yerel seçimlerde AKP için çok efor sarf eden bazı kısa adamlar şimdi de sendikayı şekillendirmek için kolları sıvamış gözüküyorlar. Uluslararası belge ve programlarda kabul edilen ilkelerden biri sendikaların iş verenlerden ve devletten bağımsızlığı özenle korunmasıdır. Sendikalar işçi hareketinin bir parçası ve en geniş demokratik sınıf örgütlenmesi olacaksa iş verenlerin ve devletin dolaylı ve doğrudan müdahale yönlendirme güdümünden uzak olmak zorundadır. Aksi takdirde işçileri kontrol altında tutma aracına dönüşürler. Uluslararası 98 sayılı örgütlenme ve toplu pazarlık sözleşmesi sendikaları iş verenlerin yönlendirmesine karşı korur. Bu maddeyi Türkiye Cumhuriyeti devleti kabul ettiği bilinir. Bu kadar net olan bağımsız sendika işleyişine kendi siyasi çıkarları için sendikayı şekillendirmeye çalışan özel maden firmalarına ve siyasi uzantılarına buradan sesleniyoruz. İşi, aşı ile tehdit edilen işçilere ve bunların haklarını işçi çıkarlarının korunması yönünde savunan sendikalarımıza da MHP teşkilatı olarak tam destek vereceğimize. Gerek siyasetin temsilcileri gerek maden yöneticilerini yakın olarak takip edeceğimize, siyasi ve ekonomik çıkarları doğrultusunda yapacakları bütün girişimlerde karşılarında olacağımızı her daim bilmeleri gerekiyor. Soma işçisi yalnız değildir. Bayrağına ezanına vatanına her zaman sahip çıkmış ve çıkmaya devam edecek bu kutsal davanın adamları olarak emekçi kardeşlerimizin haklarını savunacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu devran bir gün döneceğine o gün geriye dönük işçinin emekçinin gasp edilmiş haklarının aranacağına sorumluların hukuk çerçevesinde hesap sorulacağından halkımız emin olsun." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement