MHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Davanın namusunu kendi namusum biliyor, bu kutlu hareketi asla mütecaviz ellere, müptezel emellere bırakmayacağımı, asla teslim etmeyeceğimi bir kez daha ilan ediyorum.

21.06.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Davanın namusunu kendi namusum biliyor, bu kutlu hareketi asla mütecaviz ellere, müptezel emellere bırakmayacağımı, asla teslim etmeyeceğimi bir kez daha ilan ediyorum." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında gündemdeki konulara değindi.

MHP'yi; "gelenek ve töreleri olan, mensupları tarafından sevdayla benimsenmiş teamül ve kuralları bulunan bir millet çınarı, demokrasi şaheseri" olarak niteleyerek, "Şunu da biliriz ki Milliyetçi Hareket Partisi imanlı ve ihlaslı kadrolarıyla hiçbir oyuna gelmez, hiçbir tuzağa düşmez, hiçbir operasyona, habis senaryoya boyun eğmez." ifadesini kullandı.

-Çürük yumurtalar

MHP'li muhalifleri "çürük yumurta"ya benzeten Bahçeli, "Parti içi sözde demokrasi arayıp paradigma değişimi propagandasıyla diretenlerin, paralel kuluçkasında pışpışlanıp MHP'ye yuvalanmayı hedeflemiş çürük yumurtalar olduğunu da gayet iyi biliriz." diye konuştu.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Hatırlarsanız, değişim korosu 15 Mayıs'ta tarlaya doluşmuş, polis bariyerlerine tırmanmış, tozda toprakta bu kutlu davayı cümle aleme mahcup etmişlerdi.

Güya kurultay yapacaklardı.

Güya 15 Mayıs'ta MHP'yi denetim altına alacaklarını zannediyorlardı.

Çünkü aldıkları paralel talimat buydu. İlk etapta, MHP'yi millet nezdinde küçük düşürürlerse, sağından solundan hırpalayıp çekiştirirlerse efendilerinden ödül alacaklar, servet ve şöhretleri artacaktı. Başaramadılar, yorgun argın geldikleri gibi gittiler.

6. Olağanüstü Büyük Kurultay takvimimizi açıklamamıza, 10 Temmuz'da demokratik şölenimizi yapacağımıza rağmen, bu defa da 19 Haziran diye tutturdular, bu kez de otel salonlarına yığıldılar.

Malum isimler, geçtiğimiz Pazar günü, 70 yıllık çok partili siyaset hayatımızda bir ilki gerçekleştirdiler ve kendileri çalıp kendileri oynadılar.

Bu zamana kadar görülmemiş çirkeflik ve pervasızlıkla sözüm ona parti tüzüğümüzde 13 maddelik değişiklik yaptılar. Vay zavallılar vay; bu kadar mı küçüldünüz, bu kadar mı şuur kaybına uğradınız? Hadi diyelim, kurultay yaptınız, hadi bunu kabul ettik sayalım; peki, yargı kararına göre tek maddelik tüzük değişikliği gündemiyle toplanması gereken bir kurultayda, hele hele hiç kimsenin haberi olmadan 13 maddeyi hangi ara değiştirdiniz? Merkez Yönetim Kurulu ile Genel Başkan yetkilerini nasıl tırpanlandınız? Bu kararmış aklı, bu ucube hakkı size hangi satılmış, hangi MHP düşmanı verdi?"

"809 delege gerekli"

Devlet Bahçeli, tüzük değişiklikleri için Dernekler Kanunu ile Türk Medeni Kanunu uyarınca toplam delege sayısının üçte iki çoğunluğunun aranacağını belirterek, bu rakamın 809 olduğuna işaret etti, kurultayın geçersiz olduğunu bildirdi.

Devlet Bahçeli, "açılması usulen mümkün olmayan" kurultayın kaşla göz arasında açıldığını, saatlerce delege sayımı yapıldığını, gecikmeyle divan seçildiğini ve çok geçmeden oylama yapılarak tüzük maddelerinin değiştirildiğini belirtti.

Bahçeli, şu görüşlere yer verdi:

"Korsan kurultaya kim katıldı, kaç kişi katıldı, neye onay verdi, neye zorlandı belli olmadan, bir baktık ki olan olmuş, tüzüğün 13 maddesi değişivermiş.

Benim diyen madrabazın yapamayacağı bir kurnazlıkla adrese teslim iş tamamlanmış.

Ankara 13. Noter, bir gün sonra zorlaya zorlaya 656 delegenin salonda hazır bulunduğunu açıklamıştır.

Ne var ki hiçbir vicdan sahibi çıkıp da, tüzük hükümlerinde yapılacak bir değişiklik için Dernekler Kanunu'yla, Türk Medeni Kanunu'nun 78 ve 81'nci maddeleri kapsamında, toplam delege sayısının üçte iki çoğunluğunun aranacağını söyleyememiştir. Salt çoğunlukla Tüzük değiştirilemeyeceğini tescil eden emsal Yargı kararlarını hatırlayan ise hiç olmamıştır.

Bizim toplam delege sayımızın üçte iki çoğunluğu 809'dur.

Noter 656 delegenin salonda hazır bulunduğunu açıklamıştır.

İyi niyetli delege kardeşlerimizi hariç tutarak soruyorum, bu şartlar altında tüzüğümüzün değiştiğini hangi şuursuz ileri sürebilecektir?

Eğer süren olursa MHP'ye oyun kuranların işbirlikçisi, içimize sızmış Truva atı, dünya durdukça hain olmayacak mıdır? Karar yeter sayısıyla toplantı yeter sayısını karıştıran, tüzük değişikliğini kanunsuz şekilde oldubittiye getirerek 47 yılımızı inkar eden birkaç densize bu partiyi teslim edeceğimiz, 'buyrun ne yaparsanız yapın' diyeceğimiz mi sanılmaktadır?"

Diyarbakır'da kurultay

Muhaliflerin, parti genel merkezinin olduğu Çankaya yerine Akyurt ilçesinde kurultay düzenlemesinin de kanunsuz olduğunu savunan Bahçeli, ayrıca 10 Temmuz'daki kurultayın genel merkez yerine "sözde seçilmiş divan" tarafından yapılması talebinin de kepazelik olduğunu söyledi.

Bahçeli; şunları ifade etti:

"Akyurt, Ankara il Merkezi olmamasına rağmen, kurultay mekanı olarak bu ilçenin seçilmesi yasa dışı olmayacak mıdır? Böyle görülmeyecek midir?

Siyasi Partiler Kanunu'nun çiğnenmesi alışkanlık haline gelip de yarın birileri Diyarbakır'da parti kurultayı yapmaya kalkarsa ne olacak, bu pirincin taşını kim ayıklayacaktır? Şu keyfe ve cürete bakınız, 10 Temmuz'da Olağanüstü Büyük Kurultayı sözde seçilmiş divan yapacakmış.

Biz de sadece misafir olarak katılacakmışız.

Türk siyasetinde böyle bir kepazelik ne görülmüş, ne de duyulmuştur.

Söylenecek çok söz vardır.

19 Haziran oyunu tam olarak deşifre etmiştir.

Ve bize düşen hem oyunu bozmak hem de oyuncuları rezil rüsva etmektir.

Temiz duygularla Ankara'ya gelen delege kardeşlerim, oyunu görün, oyunun sinsiliğini ve kahpeliğini anlayın.

Bizim ne meselemiz varsa, neyi istiyorsanız ve ümit ediyorsanız, bunların hepsini kendi aile içimizde çözeriz, dava hukuku çerçevesinde hallederiz.

Pensilvanya'nın oyunlarına kanmayınız, paralel işbirlikçisi maskeli siyaset bezirganlarına aldanmayınız."

"Asla teslim etmeyeceğim"

Bahçeli, MHP Genel Başkanı olarak, davanın namusunu kendi namusu bildiğini, bu kutlu hareketi asla mütecaviz ellere, müptezel emellere bırakmayacağını ve asla teslim etmeyeceğini bir kez daha ilan ettiğini dile getirdi.

Tüm delegeleri ve dava arkadaşlarını 10 Temmuz'da 6. Olağanüstü Büyük Kurultayı yapmak için Ankara'ya beklediğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Milliyetçi Ülkücü Hareket bu badireyi el birliği, güç birliği ve ülküdaşlık ruhuyla aşacak, tam bir kenetlenmeyle oyunu bozacaktır.

Herkes emin ve rahat olsun, davamız için doğru adımları atacağız ve oyunu hepten, kökten, tümden bozacağız."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement