MHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Avrupa Parlamentosuna asılmış YPG flamalarının altında poz veren, terörün yanında sırıta sırıta saf tutan, bu tavırlarıyla Türk milletine alçakça meydan okuyan HDP Eş Başkanı artık çok olmuştur.

21.06.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Avrupa Parlamentosuna asılmış YPG flamalarının altında poz veren, terörün yanında sırıta sırıta saf tutan, bu tavırlarıyla Türk milletine alçakça meydan okuyan HDP Eş Başkanı artık çok olmuştur." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin farklı boyut ve ölçülerde sorunlarla boğuştuğunu ve önünü kesmek isteyen çevrelerin her boşluktan istifade etme arayışında, her fırsatı değerlendirme çabasında olduğuna işaret etti.

Komşu coğrafyalardaki sıcak çatışma ortamının doğrudan doğruya Türkiye'ye etkisi olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Türkiye'nin bölgesinde yalnızlık çekmesi, üstelik buna gönüllü olması; hem rasyonel hem akılcı hem de coğrafyamızın yüklediği sorumluluklar gereğince izah edilebilir değildir.

Bölgesinde yalnızlaşan, sözü yere düşen ve dikkate alınmayan bir ülkenin muhasımları da doğal olarak fazla olacaktır.

Bu ilkel ve geri tablo sonucunda; ekonomiden güvenliğe, sanattan spora, siyasetten ticarete kadar her alanda yeşeren zincirleme olumsuzluklar az ya da çok etkisini hissettirecektir." ifadesini kullandı.

-"Her cephede cayan duruma düştük"

AK Parti hükümetlerinin dış politikayı erittiğini, anlam ve değerini küçülterek iç politikaya malzeme yaptığını savunan Bahçeli, tüm komşularla aranın bozulduğunu, dört tarafın da düşmanlarla çevrildiğini belirtti.

Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Aktif dış politika söyleminden pasif ve edilgen bir pozisyona gelinmesi yılların gaflet ve ihmalinin neticesidir. Ülke olarak ön alacaktık, önü alınan olduk; sözümüz geçecekti, sözü kesilen olduk; caydırıcılığımız artacaktı, her cephede cayan bir duruma düştük. Bölgemizde ve dünyada parlayan yıldız olduğumuz iddia edilmişti. Ne var ki ortada ne bir yıldız ne de bir parlaklık görüldü. Yalnızca sönmüş ve dumanı tüten bir volkana döndük. Türkiye Ortadoğu'ya model olacak, gıpta ile bakılacak, herkesin örnek alacağı bir ülke olacaktı. Değişim dalgasını biz yönetecektik. Bizden habersiz yaprak bile kımıldamayacaktı. Dünya Türkiye'yi hayranlıkla konuşacaktı. Ancak bu yüksek gayelerin hepsi bir bir hayal ve yalan oldu. Çünkü dış politikamız başka başkentlerin çekim alanına girdi, yabancı tez ve hedeflerin yörüngesine sabitlendi.

Milli güç ve imkanlarımız dış politikadaki abartılı söylemlerle uyuşmadı, örtüşmedi.

Siyaset alabora olmuşken, ekonomi yavaşlayıp tökezlerken, iç barış ve huzur iklimi istikrarsızlığa hapsolmuşken dış politikadaki aşırı hedeflerin, hayali taahhütlerin gerçekleşmesi elbette imkansızdır."

"Madem pişmanlık gösterilecekti..."

Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız. Mısır, Suriye, İsrail, bu üç ülke de Akdeniz'deki komşularımız. Komşularımız arasında daimi düşmanlık olmaz. Zaman zaman gerginlik olacaktır. Bu durum Rusya için de böyle" sözlerine karşılık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kendimizden başka dostumuz yok" sözleri ile Yıldırım'ın sözlerini açığa düşürdüğünü iddia etti.

Bahçeli, şunları ifade etti:

"Yine de Sayın Erdoğan'ın bu ifadelerini boş bulunduğu bir anda heyecana gelerek yaptığına inanmak istediğimizi özellikle vurgulamak isterim. Madem gün gelip pişmanlık gösterilecekti, o zaman Mısır'la niçin kavga edilmiş, Mısır politikası Mursi'ye niye tapulanmıştır? Yaşananlar sıradan gerginlik idiyse, kardeş Esad'dan, katil Esed noktasına hangi saik ve düşünceyle gelinmiştir?

Suriye'nin iç işlerine karışmanın, toprak ve insan bütünlüğüyle oynamanın mahsur ve maliyetleri hiç mi hesap edilmemiştir? İsrail'e edilmedik hakaret, yapılmadık suçlama kalmamışken, sonra dönüp zeytin dalı uzatılmasını, birbirimize mecburuz, anlaştık anlaşıyoruz çizgisine gelinmesini nasıl okuyalım, neye bağlayalım? Bu U dönüşlerini hayra mı yoralım, hüsran mı görelim?"

"İlişkiler gecikmeden tamir edilmeli"

Komşu ülkelerle soğuk ilişkilerin seyrinin değişmesinin yerinde olduğunu ve başka çare de bulunmadığına işaret eden Bahçeli, "Ancak bu kadar kırık dökükten sonra, hiç mi özeleştiri yapılmayacaktır?" diye sordu.

Bahçeli, 24 Kasım 2015'ten bu yana Türkiye ile Rusya arasında soğuk savaş yıllarını aratmayacak gerilimler yaşandığını, "haklı yere düşürülen Rus uçağının" iki ülke arasındaki ilişkilerin donmasına ve durmasına neden olduğunu, Rusya'nın hemen devreye soktuğu yaptırımlar setinin Türkiye ekonomisini can evinden vurduğunu belirtti.

Turizm sektörünün vahim bir darbe yediğine dikkat çeken Bahçeli, artan terör olaylarının ve dış politikadaki sancılı gidişatın turizme doğrudan yansıdığını, çıkan faturanın ise hem ülke ekonomisine hem de girişimcilere zarar verdiğine işaret etti.

Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Cumhurbaşkanı'nın Putin'e yazdığı mektup, Moskova'ya yeni büyükelçi atanması, Rus Milli Günü'ne katılım gibi girişimler, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi adına yapılan bazı iyimser hamlelerdir.

Türkiye'nin komşularıyla iyi geçinmesi, gerekmedikten ve şartlar zorlamadıktan sonra kutuplaşma ve husumete şans tanınmaması milli menfaat açısından elzemdir.

AKP hükümeti, milli hak ve konulardan taviz vermeden, önüne çıkana iç politikada mevzi elde etmek için meydan okuma gayretkeşliğine tevessül etmeden, girdiği yanlış ve karanlık yoldan derhal dönmelidir.

Komşu ülkelerle ilişkilerimizin tamiri, dış politikanın tümden tashihi gecikmeden sağlanmalıdır."

Geri Kabul Anlaşmasına eleştiri

AB ile yapılan Geri Kabul Anlaşmasını eleştiren Bahçeli, bu kapsamda AB tarafından kalifiye, vasıflı ve işe yarar kişiler dışında alımın yapılmadığını ileri sürdü.

Bunun karşılığında bu aydan itibaren vize muafiyeti olacağını anımsatan Bahçeli, "Türkiye Avrupa'nın sınır bekçisi, mültecilerin toplanma kampı olarak görülmüş, hükümet de buna razı olmuştu. Milli onurumuzu ayaklar altına alan bu anlaşmayla ülkemiz AB'nin keyfine mahkum edilmişti" ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli, AB'nin vize muafiyeti konusunda ilave şartlar getirdiğine, terörle mücadeleyi engellemeye kalkıştığına işaret etti.

Bahçeli, şöyle dedi:

"Avrupa Parlamento binasının kirli koridorlarında kanlı örgüt YPG'nin sözde flamaları asılmış, bu örgüte selam verilmiştir. Bir terör örgütüne ait paçavraların Avrupa Parlamentosunda ne işi vardır? Bu nasıl bir medeniyet anlayışıdır?

Bu YPG denen illet PKK'nın ikizidir.

Bu YPG isimli cinayet örgütü, ABD desteğiyle Fırat'ın batısına geçtiğinden beri, tıpkı IŞİD gibi önüne geleni öldürmekte, işkenceye tabi tutmakta, çiftçilerden haraç toplamakta, yargısız infaz ve etnik kıyımla şiddet saçmaktadır.

Geçtiğimiz aylarda, Avrupa Konseyi binasının önünde terör örgütü PKK'nın çadır kurmasına izin verenlerin, bu defa koridorlara örgüt flamalarının teşhir edilmesine müsaade etmelerini hangi dostluğa, hangi insanlık değerlerine sığdıralım?

Avrupa Birliğinin bu PKK sevdasının, bu YPG tutkusunun kaynağı nedir? Avrupa Parlamentosuna asılmış YPG flamalarının altında poz veren, terörün yanında sırıta sırıta saf tutan, bu tavırlarıyla Türk milletine alçakça meydan okuyan HDP Eş Başkanı artık çok olmuştur. Biz bu siyasi teröristlerin sırtlarını YPG'ye, PYD'ye dayadığını biliyorduk da, Kandil'in AB şubesiyle bu denli haşır neşir olduklarını delilleriyle yeni gördük. Bu ne küstahlıktır? Bu ne hayasızlıktır?"

"Türkiye, AB'ye mecbur değil"

Türkiye'nin AB'ye mecbur ve mahkum olmadığını belirten Bahçeli, "Biz kendi söküğümüzü kendimiz dikebiliriz. Biz kendi göbek bağımızı kendimiz kesebiliriz. Çok şükür hiçbir müstevliye muhtaç da değiliz. Hiçbir namerde el açmaz, diz çökmeyiz." ifadesini kullandı.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan, AB'ye 'varsın orada kalsın vize muafiyetiniz' derken, bir tarafını eksik bırakmıştır.

Biz bu eksiği tamamlıyor ve diyoruz ki vize muafiyetiniz başınızda paralansın, vizeniz kadar başına taş düşsün.

AB'ye yakışan bundan böyle zirveleri Kandil'de yapması, yetmiyorsa, İmralı önlerinde yatıya kalması, kapıdan giremiyorsa şansını bacadan deneyerek bebek katiline yüz sürmesidir.

Kendilerine yakışan bu olacaktır.

Avrupa ülkelerinin; emzikli bebeklerin, henüz doğmamış yavrularımızın kanını dökecek kadar canileşmiş teröristlere ilgi ve sempatileri tam manasıyla Türk düşmanlığıdır.

Ve bunun mazisi eskiye dayanmaktadır.

Keskin sirke küpüne zarardır, rüzgar eken fırtına biçecektir ve artık AB'nin sonu da görünmüştür."

AB'nin artık masaya yatırılması gerektiğini savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"AKP bunu yapacak dirayet ve cesareti gösterebilmelidir. Hükümet, milli vicdana tam bir sadakatle hareket eder, Türkiye'nin tarihi haklarını korkusuzca savunursa, Milliyetçi Hareket sorumlu ve milli muhalefet anlayışından dolayı desteğini asla esirgemeyecek, iktidarı yalnız bırakmayacaktır."

Öte yandan Bahçeli, grup toplantısından çıkışta odasına çıkmak için bindiği asansörde kısa süreli mahsur kaldı. Bahçeli, odasının bulunduğu katta asansör kapısı açılmayınca bir alt katta indi ve merdivenlerden çıkarak odasına geçti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement