MHP Tekirdağ Milletvekili Belen: "30 Mart'ı İyi Değerlendirelim" - Son Dakika
Yerel

MHP Tekirdağ Milletvekili Belen: "30 Mart'ı İyi Değerlendirelim"

MHP Tekirdağ Milletvekili Belen: "30 Mart\'ı İyi Değerlendirelim"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Hukukçu Özcan Pehlivanlıoğlu, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde partisinin gerçekleştirdiği 'Balkanlardan Çanakkale'ye' adlı konferansa katıldı.

21.03.2014 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Hukukçu Özcan Pehlivanlıoğlu, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde partisinin gerçekleştirdiği 'Balkanlardan Çanakkale'ye' adlı konferansa katıldı. Belen konferansta yaptığı konuşmada 30 Mart'ın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

30 Mart'ın Türkiye'nin geleceği ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi için dönüm noktası olduğundan söz eden Belen, "Bizim abdestimizden şüphemiz yok diyen sayın Başbakan, dün gusül abdesti aldı. Allah mübarek etsin; açtırmadı kutuyu, söyletmedi kötüyü. 30 Mart ülkemizin geleceği ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi tarafından dönüm noktasıdır. Ülkemizin büyükşehir yasasıyla birlikte belli bir bölgesi PKK'nın kontrolüne geçmek üzeredir. 30 Mart'taki yerel seçimlerde büyükşehir statüsünü kazanan Van, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır bölgesi tamamıyla BDP'nin kontrolüne geçerek. Sayın Genel Başkanımız Dr Devlet Bahçeli'nin söylediği gibi yaklaşık 8 buçuk milyon insanın yaşadığı bir bölge özerklik ilan edilebilecek bir bölge haline gelecektir. Oslo'da her türlü tavizi veren ve iktidarda kalma uğruna bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün pazarlığını yapan sayın Başbakan'a dur diyebilmek için bir fırsat doğdu. Bu fırsatı iyi değerlendirelim, gece gündüz demeden çalışalım" diye konuştu.

30 Mart'ta çok güzel bir mevsim, çok güzel bir rüzgar estiğini dile getiren Belen, MHP'nin Türk milletinin ümidi haline geldiğini vurguladı. Gittikleri her yerde vatandaşların kendileriyle kucaklaştığını belirten Belen; "Bizler de MHP yöneticileri olarak vatandaşla kucaklaşıyoruz. Hepsini geç hareketi seç, 3 hilale mühürü bastıralım. Sizlerden haseten rica ediyorum, gece gündüz demeden çalışalım" diyerek sözlerine son verdi.

Çanakkale Savaşları'nda toprağa düşen ecdadın, gelecek nesillerin yaşaması için şehit olduklarını dile getiren MHP MYK Üyesi Özcan Pehlivanlıoğlu, 1983'ten 2014'e kadar 30 yıllık süre içerisinde PKK terörüne verilen şehitler üzerinden pazarlık yapıldığını öne sürdü. Hukukçu Pehlivanlıoğlu, Türkiye'de her gün meydana gelen türlü türlü hadiseler olduğunu bildirerek, "Ülkemiz savaş alanı haline dönüştü. Ecdadımız toprağa düşerken biz bugün bunları yaşayalım diye mi şehit oldular? Çanakkale tarihe sığmıyor, Çanakkale ne bir başlangıç, ne de bir sondur. Haçlı zihniyeti Türk'ü dünyadan silmek üzere bir plan yapmış ve bunu adım adım uyguluyor. Çanakkale de bu stratejinin hedefiydi" ifadelerini kullandı.

Çanakkale Savaşları'nın Türk milleti adına kahramanlık destanı olduğu ifade eden Muratlı Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Yazıcı ise; "Çanakkale Savaşları dünyada eşi benzeri görülmeyecek şekilde büyük bir kahramanlık destanıdır. Bu savaşların yapılmasının birkaç nedeni ve sonucu vardır. İhtilaf Devletleri'nin asıl amaçları nettir, haçın hilali tamamen yok etme amacıdır. Asıl amaçları Türkleri Anadolu'dan söküp atmaktır" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Tekirdağ Milletvekili Belen: '30 Mart'ı İyi Değerlendirelim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement