MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen Açıklaması

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, devlete ve özel sektöre ait yurtlardaki kapasitenin, öğrenci sayısının yüzde 10’unu karşılayabildiğini söyledi.

23.10.2014 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, devlete ve özel sektöre ait yurtlardaki kapasitenin, öğrenci sayısının yüzde 10'unu karşılayabildiğini söyledi.

Belen, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşadığını belirtti. Üniversitelerde 5 milyon 173 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kapasitesinin 305 bin, özel yurtların kapasitesinin 200 bin olduğunu vurgulayan Belen, devlete ve özel sektöre ait yatak kapasitesinin ihtiyacın yüzde 10'unu karşılayabildiğini dile getirdi.

Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) hukuksuzluklar yapıldığını ve hak etmeyenlerin yurtlara yerleştirildiğini iddia eden Belen, "Yükseköğrenimi kazanan evladını yurda yerleştiremeyen, özel yurt ya da ev tutacak parayı bulamayan, bundan dolayı çocuğunu üniversiteye gönderemeyen ailenin durumunu AKP'nin vicdanına havale ediyorum" dedi.

Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de toplam 79 bin öğrenci olmasına rağmen yurt kapasitesinin 11 bin olduğunu, yedek listede bekleyenler olmasına rağmen KYK'da bin 200 yatağın boş olduğunu söyleyen Belen, Edirne'de 56 öğrencinin hakları olmadığı halde devlet yurduna kayıt yaptırdığını belirtti.

Belen, "Kimdir bu öğrenciler? Hangi yandaşların ya da partililerin çocuklarıdır? Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a sesleniyorum; Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki yolsuzluk ve hukuksuzluklara bir an önce son verin, sorumlular hakkında gereğini yapın" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement