MHP'den "Çağrı Heyeti" Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

MHP'den "Çağrı Heyeti" Hakkında Suç Duyurusu

MHP yönetimi, olağanüstü kurultayı toplamakla görevlendirilen "Çağrı Heyeti" hakkında suç duyurusunda bulundu.

16.05.2016 16:34  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Merkezi'nce, olağanüstü kurultayı toplamakla görevlendirilen "Çağrı Heyeti" üyeleri hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

SORUŞTURMA İSTEDİ

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Genel Merkez Avukatı Yücel Bulut, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği 2016/11529 no'lu şikayet dilekçesinde, "Çağrı Heyeti" üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 217. maddesi uyarınca, soruşturma açılmasını istedi.

"KORSAN KONGRE" VURGUSU

Başvuruda, Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından olağanüstü kurultay çağrısı yapmak üzere, Çağrı Heyeti oluşturulmasına ilişkin kararın MHP Genel Merkezi tarafından temyiz edildiği, bu başvurunun sonucu beklenmeden, üst kurul delegelerinin "korsan kongre"ye davet edildiği belirtildi.

ÇAĞRI HEYETİ'NİN AÇIKLAMASINA GÖNDERME

Suç duyurusu dilekçesinde, bazı üst kurul delegelerinin Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk mahkemelerine başvurmaları üzerine olağanüstü kurultay kararının infazının tedbiren durdurulduğu hatırlatıldı. Bu kararlara rağmen, Çağrı Heyeti'nin mahkeme kararlarını, "yok hükmünde saydığı ve tanımayacağını" açıkladığı vurgulandı.

Ankara Valiliğinin "Kongrenin toplanmayacağı" yönündeki açıklamasına rağmen, Çağrı Heyeti'nce delegelerin ve kamuoyunun, kongrenin yapılacağı alana "Kaos çıkartmak" için davet edildiği, "Vatandaşların yasaya aykırı davranmak konusunda teşvik ve tahrik edildiği" ileri sürüldü.

"ÇAĞRI HEYETİ TAHRİK EDİYOR, SUÇ İŞLİYOR"

Dilekçede, Yargıtay kararı kesinleşmeden harekete geçen Çağrı Heyeti'nin suç işlediği iddia edilerek şunlar kaydedildi:

"Karar kesinleşmediği için yetkisi olmaksızın kongre tarihi açıklayan, bu konuda yetkisi olmadığı için yaptığı işlemler ihtiyati tedbir yoluyla durdurulan Çağrı Heyeti, kongrenin hukuken yapılmasının mümkün olmadığını bilmelerine rağmen, tarafsızlıklarını yitirmek suretiyle son ana kadar vatandaşları güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirecek tahriklerini sürdürmüşlerdir. Mevcut mahkeme kararlarının varlığına rağmen, karar kesinleşmediği için hiçbir yetkisi olmadığı halde, kongre çağrısı yapan ve de mahkeme kararlarına rağmen vatandaşları, kongrenin yapılacağı ilan edilen alanda toplanmaya davet eden Çağrı Heyeti'nin kamu barışını bozmaya elverişli eylemleri suç teşkil etmektedir."

Bulut'un suç duyurusu dilekçesinde, Çağrı Heyeti üyeleri hakkında soruşturma talebine dayanak gösterdiği Türk Ceza Kanunu'nun 217. maddesi, "Halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik eden kişi, tahrikin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır" hükmünü içeriyor.

MHP'de olağanüstü kurultayı toplamakla görevlendirilen Çağrı Heyeti'nce, Yargıtayın kararını açıklamasının ardından, yeni bir tarih ve saat belirlenerek, olağanüstü kurultayın toplanacağı bildirildi.

ÇAĞRI HEYETİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

MHP'de olağanüstü kurultayı toplamakla görevlendirilen Çağrı Heyeti'nce, Yargıtayın kararını açıklamasının ardından, yeni bir tarih ve saat belirlenerek, olağanüstü kurultayın toplanacağı bildirildi.

Çağrı Heyeti'nce yapılan yazılı açıklamada, Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesinin verdiği yetkiye dayanarak, yasal süresi içerisinde 15 Mayıs 2015 Pazar günü saat 10.00'da Büyük Ankara Oteli'nde, mahkeme kararında belirtilen gündem ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin olağanüstü kurultayının toplanacağının duyurulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çağrı Heyeti'nin dışında cereyan eden hukuki gelişmeler sonucunda kongrenin yapılamayacağı kararı tarafımıza tebliğ edildi. Ancak daha sonra, Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu tedbir kararının kaldırılması ve kongrenin yapılabileceği yönündeki karar üzerine, Ankara 25. İcra Müdürlüğünün, infazı uygulayacağı düşünülerek, önceden hukuki olarak ilan ettiğimiz yerde, ilan ettiğimiz saate kadar bekleme hakkımızı kullandık. Saat 10.00 itibarıyla 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararının infaz edilmediğini ve dolayısıyla olağanüstü kongrenin önünün açılmadığına şahit olduk."

Çağrı Heyeti'nin 12.Sulh Hukuk Mahkemesi kararını yerine getirerek gerçekleştirilecek kurultayın, kolluk kuvvetleri tarafından "cebren" engellendiği de iddia edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu sebeple ortaya çıkan hukuki karmaşayı giderme adına heyetimiz, Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararını kesinleştirmesiyle, görevine devam etme kararı almıştır. Yargıtay kararından sonra, olağanüstü kongre için aynı gündem ile yeni bir tarih ve saat belirleyip, olağanüstü kongrenin yapılmasını temin edeceğiz."

MHP\'den "Çağrı Heyeti" Hakkında Suç Duyurusu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP'den 'Çağrı Heyeti' Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Gurbetci Asena: BIZ BU YOLA VATAN ASKIYLA....ÜLKÜCÜ RUHLA CIKTIK...!!! ÜLKÜCÜ HAREKET ENGELLENEMEZ....!!! 20 0 Yanıtla
  • Gurbetci Asena: GELENEKTEN GELECEGE.....#O AN GELIYOR# SINAN OGAN... 16 0 Yanıtla
  • Gurbetci Asena: HERKES ORAYA KURULTAY"IN TOPLANMAYACAGINI BILEREK GITTI.....ADAYLAR ZATEN......"""KURULTAY OLMAYACAK""" DIYE ACIKLAMA YAPTILAR.....NEYIN SUC DUYURUSUYMUS BU....!? 16 0 Yanıtla
  • Kara: Bu kadar yüzsüzlüge pes artım Devlet Bahçeli partimizi dibe vurdurdu çekgit istemiyoruz seni 12 0 Yanıtla
  • kamil: delikanlıysan çıkar aday olursun kazanırsın. 8 1 Yanıtla
  • TÜRKİYE: MHP YE TARİHİ REZALETİ YAŞATAN BAHÇELİDİR , PKK NIN PARTİSİNDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA ŞİMDİDE AKP NİN ETEĞİNİN ALTINA SAKLANIYOR . YAŞLANDI VE MANTIKLI DÜŞÜNEMİYOR ŞİMDİYE KADAR NEYİ DOPRU YAPTI Kİ ZATEN BUGÜN SEÇİM OLSA BIRAK BARAJI YÜZDE BEŞ OY ALAMAZ MHP. BAHÇELİNİN ESERİ BU TARİH SENİ AFFETMEYECEK HAİN BAHÇELİ 9 0 Yanıtla
  • Milliyetçi: 900 delege imza vermiş artık bunu gordukten sonra yonetimin derhal koltukları bırakması lazım . neyin mucadelesini veriyor bunlar ? eger amac partinin varlıgı ve yükselmesi ise zaten şu durumda bu mümkün olamaz hala inat etmenin manasını anlayamıyoruz. neye kime hizmet ediliyor soru işaretleri herkesin kafasına yerleşmiş durumda bunun anlamı bu yönetim mhp zihniyeti tasımıyor oluyor bu anlamda. daha ne denirki bunlara ???? 6 0 Yanıtla
  • vatandaş: bahçeli git artık yeter bu millet seni istemiyo kendine yakışanı yap in artık şu koltuktan 6 0 Yanıtla
  • ......: GEZİ ÇANLARI ÇALIYOR 0 5 Yanıtla
  • C.D.: elbet yeni seçim olacak .Siz o kadar gelegenin imzasını hiçe sayarak hareket ediyorsunuz . ahada buraya yazıyorum .Seçimde barajı asla aşamayacaksınız . Benim size tavsiyem barajı aşacak olan bir partiden aday olun . Yoksa o koltuklara daha göremeyeceksiniz 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Xiaomi Mix Flip Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı
    14:31 Xiaomi Mix Flip Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı

    Xiaomi Mix Flip, içe doğru katlanabilen bir yapıya sahip olacak ve Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle güçlendirilecek. Cihazın çift arka kamera kurulumu ve uydu bağlantısı gibi özelliklerinin bulunması bekleniyor. Mayıs ayında tanıtılması planlanan telefonun fiyatı, Mix Fold'a göre daha uygun olacak.

  • Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı
    14:31 Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı

    Huawei ile yollarını ayırmasının ardından ABD yaptırımlarına takılmadan çalışmalarını sürdüren Honor, kısa bir süre önce Magic 6 Ultimate Edition modelini tanıttı. Honor Magic 6 Ultimate Edition; 6,8 inç 2800×1280 çözünürlüklü 120 Hz tazeleme hızı sunan LTPO OLED panele ev sahipliği yapıyor. Akıllı telefonda kullanılan işlemci Snapdragon 8 Gen 3. 4 nm teknolojisiyle üretilen yonga setinde 1 adet 3.3 GHz ARM Cortex-X4, 3 adet 3.2 GHz ARM Cortex-A720, 2 adet 3.0 GHz ARM Cortex-A720 ve 2 adet 2.3 GHz ARM Cortex-A520 çekirdekleri mevcut. Modelde 16 GB RAM ve 512 GB veya 1 TB depolama seçenekleri bulunuyor. Ayrıca 50 Megapiksel ana, 180 Megapiksel periskop ve 50 Megapiksel ultra geniş açı sensörlerinden oluşan üçlü kamera adasına sahip olan Honor Magic 6 Ultimate Edition, DSLR kalitesinde fotoğraf çekimi imkanı sunuyor. Fiyatı ise 16 GB RAM + 512 GB ROM için $972, 16 GB RAM + 1 TB ROM için $1069 olarak belirlendi.

  • Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü
    14:30 Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akseki ziyareti sırasında vatandaşların ulaşım desteği talebini karşılıksız bırakmadı. Uzak mahallelerde oturan vatandaşlar ring seferleri ile ilçe merkezine taşınıyor.

  • Başkan Yılmaz, öğrenci evinde sahur yaptı
    14:29 Başkan Yılmaz, öğrenci evinde sahur yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gençlere elleriyle sahur sofrası hazırladı. Üniversiteli gençler, Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

  • Çorum Belediyesi Sosyal Tesisinde Su Tasarrufu İçin Gri Su Teknolojisi Kullanılıyor
    14:27 Çorum Belediyesi Sosyal Tesisinde Su Tasarrufu İçin Gri Su Teknolojisi Kullanılıyor

    Çorum Belediyesi, Meydan Sosyal Tesisinde kurulan Gri Su Tekrar Kullanım Modülü ile su tüketimini yarı yarıya azaltmayı hedefliyor. Lavabo ve banyoda kullanılan atık su, filtre ve mor ışık teknolojisiyle tuvalet temizliğinde kullanılmak üzere arıtılıyor. Deneme sürecinin başarılı olması halinde, 8 sosyal tesise daha bu sistem uygulanacak. Gri su teknolojisiyle su tasarrufu sağlanmasının yanı sıra, AR-GE çalışmalarıyla farklı alanlarda da bu teknolojinin kullanılması planlanıyor.

  • Samsun'da Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi başladı
    14:25 Samsun'da Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi başladı

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi kapsamında Samsun'da ilkokul 3. sınıf öğrencileri arasından geleceğin spor şampiyonları belirleniyor. Uzman antrenörler eşliğinde yapılan taramalar sonucunda başarılı olan öğrenciler, spor branşlarına yönlendirilecek. Program kapsamında 19 bin 583 çocuk taramadan geçirilecek.

  • Yalova RoRo Limanı'nda Cezaevi Firarisinin Kaçışı: 4 Kişi Tutuklandı
    14:25 Yalova RoRo Limanı'nda Cezaevi Firarisinin Kaçışı: 4 Kişi Tutuklandı

    Yalova RoRo Limanı'nda cezaevi firarisinin 8 bin Avro karşılığında personel giriş kartını kullanıp gemiyle yurt dışına kaçmasını sağlayan ikisi işçi 4 kişi tutuklandı. Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firarinin limandan çıktığını tespit etti ve yapılan araştırmada, firariyi yurt dışına çıkaran kişilerin Bingöl'den getirilen insan ticareti organizatörü F.K. ve E.T. olduğu belirlendi. Ayrıca, limanda çalışan M.A. ve R.İ. isimli işçilerin giriş kartlarını kullanarak firarinin kaçmasına yardım ettikleri ortaya çıktı. 4 zanlı, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirdi
    14:25 AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirdi

    AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirerek, reklam panoları ve duvar giydirmeleri için yapılan harcamaların kaynağını sorguladı. Aydın, Ataç'a malvarlığını açıklamasını talep etti ve belediye bütçesinin şeffaflıkla kullanılmasını istedi.

  • Pinokyo Müzikal Masalı İBB CRR Konser Salonu'nda sahnelenecek
    14:24 Pinokyo Müzikal Masalı İBB CRR Konser Salonu'nda sahnelenecek

    Pinokyo Müzikal Masalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek etkinlikte, Pinokyo'nun hayallerinin peşinde koşarken yaşadığı maceralar, sevinçler ve zorluklar seyircilerin beğenisine sunulacak. Etkinlik, dürüstlük, sadakat ve gerçek benliği bulma arayışı gibi evrensel temaları vurgulayarak izleyicilere hem eğlenceli hem düşündürücü bir deneyim yaşatacak.


Advertisement