Michelle Obama'nın Fas Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Michelle Obama'nın Fas Ziyareti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, Fas ziyareti kapsamında düzenlenen etkinlikte kız çocukları ile bir araya geldi.

28.06.2016 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, Fas ziyareti kapsamında düzenlenen etkinlikte kız çocukları ile bir araya geldi.

Marakeş'te düzenlenen etkinlikte, Obama'ya kızları Malia ve Sacha'nın yanı sıra ABD'li film yıldızı Merly Streep, Hindistanlı aktris ve model Freida Pinto eşlik etti.

Programda konuşan Obama, Faslı kız çocuklarına yönelik, "Hedeflerinize ulaşabilmek, ülkenizin kalkınmasına katkıda bulunabilmek ve kendi hayallerinizi gerçekleştirebilmek için eğitiminizi sürdürmelisiniz. Eğitim görmeniz için karşınıza çıkacak tüm engelleri aşmak zorundasınız." dedi.

Toplumun kalkınmasının temel taşlarından birinin kadınlar olduğunu belirten Obama, "Potansiyel zorluklara ve engellere rağmen kızlarımız yılmadan eğitimlerine devam etmeli. Hedefimize ulaşmak ve başarılar elde etmek için hiçbir zaman umudumuzu yitirmeden çalışmalıyız. Başarımızın önündeki en tehlikeli engel umudu yitirmektir." ifadelerine yer verdi.

Hindistanlı sanatçı Pinto ise annesinin öğretmen olması hasebiyle eğitim alma konusunda bir zorluk çekmediğini belirterek, "Kızların eğitimi gerekli olan görevlerimizdendir ve onların kaderini belirleyecek, hayatlarını kolaylaştıracak en olumlu olgudur." diye konuştu.

Obama'nın Fas ziyaretindeki hedefinin, eğitimini yarıda bırakmış veya eğitim kurumlarına ulaşamayan kız çocuklarının sorunlarına dikkati çekmek olduğu aktarıldı. Obama, Pazartesi günü çıktığı Afrika gezisinin ilk durağı Liberya'da resmi temaslarda bulunmuş ve çeşitli etkinliklere katılmıştı. Dün gece geç saatlerde Fas ziyaretine başlayan Obama'nın, resmi temasların ardından yarın İspanya'ya geçmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Michelle Obama'nın Fas Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement