MICROSOFT'UN TÜRKİYE'DEKİ SHOWCASE OKULU DOĞA KOLEJİ OLDU - Son Dakika
Advertorial

MICROSOFT'UN TÜRKİYE'DEKİ SHOWCASE OKULU DOĞA KOLEJİ OLDU

MICROSOFT\'UN TÜRKİYE\'DEKİ SHOWCASE OKULU DOĞA KOLEJİ OLDU

Kurulduğu günden bu yana eğitime kazandırdığı yeniliklerle Türkiye'nin lider okullarından Doğa Koleji teknolojik gelişmeleri de eğitim anlayışının bir parçası haline getiriyor. Tuzla Doğa Koleji Microsoft tarafından Türkiye'nin tek ShowCase Okulu seçildi.

02.12.2014 16:32  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

2002 yılında 1 kampüs ve 200 öğrenci ile eğitim hayatına başlayan Doğa Koleji, aradan geçen 12 yılın sonunda 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılına 106 Kampüs ve 65.000'den fazla öğrenci ile başlayarak büyük bir başarı örneği gösterdi. Eğitimdeki farklı yaklaşımları ve öğrenme modelleri ile ön plana çıkan Doğa Koleji, konsept okul projesi ile sektöre yeni bir bakış açısı kazandırdı. Dünya çapında markaların iş birliktelikleri ile konsept okulları birer deneyim merkezi haline getiren Doğa Koleji, son teknoloji ürünlerin yanı sıra bunları öğrencilerin kullanımına sunarak "Yaşayarak Öğrenme" felsefesini de öğrencilerine aktarıyor.

Kendi Eğitim modelleri ve farklı alanlardaki başarıları ile Dünya çapında sayısız ödül sahibi olan Doğa Koleji, Microsoft ile yürüttüğü stratejik çalışmalar sonucunda Microsoft yenilikçi okullar ve yenilikçi eğitimciler kapsamında yapılan ve her yıl düzenlenen Microsoft in Education Global Forum'da yer almak üzere Microsoft Türkiye'nin Showcase Okul seçilerek başarılarına bir yenisini daha ekledi. Microsoft Eğitim Sektörü Dünya Genel Müdürü Mark East, Microsoft Eğitim Sektörü Ortadoğu ve Afrika İş Geliştirme Müdürü Dr. Buğra Karabey ve Microsoft Türkiye Akademik Programlar Müdürü Dr. Anıl Çekiç Doğa Koleji Tuzla Kampüsünü ziyareti sırasında, Microsoft Kinect eğitim uygulamaları ile öğrenmeyi eğlenceli bir şekilde deneyimlediler. Yetkililer 5'inci sınıftan itibaren öğrencilerin aldığı Microsoft Kodu ve ileri seviye öğrenciler için Microsoft Unity programlama eğitimi alan geleceğin programcısı öğrenciler ile görüştüler. Microsoft Yetkilileri, 3D Eğitim Sınıflarında 3D Eğitim içerikli derslere katılarak farklı bir öğrenme yöntemini deneyimlerken, 3D tasarım odalarında öğrencilerin tasarımlarını 3D Printer Teknolojisi ile gerçeğe dönüştürdüklerini görmenin çok heyecan verici olduğunu ileterek "tüm bu deneyim odaları ve dersliklerin ülkenin geleceğine yapılan en iyi AR-GE yatırımı olduğu" görüşlerini paylaştılar.

Doğa Koleji CEO'su Uğur Gazanker ile bir araya gelen Microsoft Eğitim Sektörü Dünya Genel Müdürü Mark East, gördüklerinden çok etkilendiğini belirterek, eğitimdeki bu yenilikçi yaklaşımı, eğitime kazandırdıkları için Doğa Koleji adına Uğur Gazanker'e teşekkürlerini dile getirerek, Doğa Koleji'nin yurt dışı açılımının biran önce gerçekleşmesi temennilerinde bulundular. Doğa Koleji CEO Uğur Gazanker ise yaptıkları Ar-Ge yatırımlarına dikkat çekerek, çok ciddi Ar-Ge yatırımları yaptıklarını ileterek, aslında başarının tesadüf değil yapılan yatırımların karşılığı olarak gördüğünü ifade etti.

Doğa Kolejleri Hakkında:

Eğitim sektöründe 12 yılı dolduran Doğa Kolejleri, Fethi Şimşek tarafından 2002 yılından kuruldu. 2011 yılında, Doğa Koleji ve yatırım danışmanlığı hizmeti veren Turkven ortaklık anlaşması yaptı. Turkven'in danışmanlığını yaptığı Dünya Bankası'nın yatırım kuruluşu olan IFC, Avrupa Yatırım Bankası fonu EIF, Almanya Kalkınma Bankası DEG ve Hollanda Kalkınma Bankası FMO gibi uluslararası yatırımcılar Doğa Koleji'nde hissedar oldu. Bu ortaklık, özel okul sektöründe Türkiye'deki ilk uluslararası yatırım olma özelliği taşıyor. Kısa zamanda kaliteli eğitim vizyonuna ulaşan Doğa Koleji bağımsız araştırma şirketi GFK raporlarında da ence çok tercih edilen okul olarak 3 yıldır ilk sırada yer alıyor. Eğitimdeki vizyoner yaklaşımı, öğrencilerine aşıladığı sosyal sorumluluk bilinci ve özgüven sayesinde Türkiye çapında pek çok kampüsü ile eğitim vermeye başlayan Doğa Kolejleri'nin bugün, 80'in üzerinde kampüsü bulunuyor.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Advertorial MICROSOFT'UN TÜRKİYE'DEKİ SHOWCASE OKULU DOĞA KOLEJİ OLDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement