Microsoft'un Yeni "Madeni" - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft'un Yeni "Madeni"

Microsoft\'un Yeni "Madeni"

Ortalıkta dolaşan söylenti, Microsoft'un çok önemli bir şirketi satın almak istediğini söylüyor!

11.09.2014 00:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söylentilere göre Microsoft, Minecraft'ın yapımcısı olan Mojang AB ile bir satış anlaşmasına ulaşmak üzere. Wall Street Journal'ın haberinde, Microsoft'un bu hafta içerisinde, bu iş için 2 milyar dolar harcamaya hazır olduğu söyleniyor.

Küçük firmalar her zaman büyük şirketler tarafından alınıyorlar ancak Mojang'ın Microsoft'un emrine gireceğini düşünmek biraz şaşırtıcı. Özellikle Mojang'ın geçtiğimiz yıl sadece Minecraft'tan 100 milyon dolar kazandığı düşünülürse, bu satışın olasılığı görünüşte düşüyor. Tabii ki dünyamızda hiçbir şeyin imkansız olmadığını unutmamak lazım.

Facebook'un Oculus'u 2 milyar dolara almasının ardından Minecraft'ın yaratıcısı Markus Persson, Minecraft'ı Oculus Rift'e teslim etmekten tamamen vazgeçmişti. Facebook'un kendisini ürperttiğini söylediği tweet'inde, büyük şirketlerden ziyade sosyal medya devine karşı olan bir sevgi eksikliği hissediliyordu.

Minecraft, şu anda Xbox One ve Xbox 360'da kullanılabilir durumda; yani bu iki firmanın birbirleri ile sıkı ilişkileri olduğunu zaten biliyoruz. Bu ilişki, firmanın satışına kadar uzanır mı, bunu ancak zaman gösterecek...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Microsoft'un Yeni 'Madeni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement