Midyat Belediyesi Hakkında Açılan Dava - Son Dakika
Yerel

Midyat Belediyesi Hakkında Açılan Dava

Aralarında Belediye Başkanı Nasıroğlu'nun da bulunduğu 56 kişinin yargılanmasına başlandı

27.09.2013 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Midyat Belediyes'nde "belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma" iddiasıyla haklarında dava açılan 56 kişinin ilk duruşması yapıldı.

Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanmakta olan 52 sanık hazır bulunurken,  aralarında Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun da bulunduğu 3 sanık duruşmaya katılmadı.

Kimlik tespitinini ardından Cumhuriyet Savcısı iddianameyi okudu. Sanıklar aleyhe olan belge ve beyanları kabul etmediklerini söylediler.

Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu'nun avukatı Edip Nas da belediyeye müfettiş gelmesinin nedeninin belediyenin kötülenmesine yönelik olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Her ne kadar müvekkillerim hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan dava açılmış ise de daksillendiği söylenen belgeler ile ilgili olarak kriminalden alınan raporda bunların igfal kabiliyetinin olmadığı söylenmiştir. Yine bir belgenin resmi belge olması için kamu görevlisi tarafından kamu görevi nedeniyle düzenlenmesi gerekir. Ancak görüleceği üzere belgeleri düzenleyen emlakçılar kamu görevlisi değildir. Bu nedenle ortada resmi belge yoktur. Nasıroğlu'nun azmettirmeye yönelik herhangi bir emri olmadığı bu celsede dinlenen beyanlarla anlaşılmıştır. Taşınmazlar değerinin üstünde satılmıştır, kamu zararı yoktur" dedi.

İddia makamı sanıklar Latif Arslan, Murat Akgün, Cazim Aslan, Metin Kutlu, Abdullah İleri, Farettin Şahin, Mehmet Şerif Soysal, Rayif Demir, Abdurrahim Ayyıldız ve Şeyhmus Nasıroğlu'na atılı suçlardan dolayı tefrik kararı verilerek sanıklar hakkında dosyaya bu esas üzerinden devam edilmesine, geri kalan sanıkların üzerlerine atılı suçların fiil ve eylemleri herhangi bir bağlantısı bulunmadığından dosyanın Ağor ceza mahkemesin görev kapsamına girmediğinden görevsizlik kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra,  aralarında Nasıroğlu'nun da bulunduğu 10 kişinin ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edilmesine, diğer 46 kişinin dosyasanın ayrılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Sanıklar hakkında "görevi kötüye kullanmak ve evrakta sahtecilik" suçlarından TCK'nın ilgili maddeleri gereğince cezalandılırmaları isteniyor. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyat Belediyesi Hakkında Açılan Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement