Midyat Burçin Öğretmenin Görev Aşkı, Alçıdaki Ayağı Ile Ders Veriyor - Son Dakika
Güncel

Midyat Burçin Öğretmenin Görev Aşkı, Alçıdaki Ayağı Ile Ders Veriyor

Midyat Burçin Öğretmenin Görev Aşkı, Alçıdaki Ayağı Ile Ders Veriyor

Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki Kocatepe İlk ve Ortaokulu'nda müzik öğretmenliği yapan Burçin Korkut, kırıldığı için alçıya alınan ayağı için doktorların iş göremez raporu almak yerine koltuk değneği ile her gün okula gelerek öğrencilerine ders vermesi taktir topladı.

18.10.2016 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki Kocatepe İlk ve Ortaokulu'nda müzik öğretmenliği yapan Burçin Korkut, kırıldığı için alçıya alınan ayağı için doktorların iş göremez raporu almak yerine koltuk değneği ile her gün okula gelerek öğrencilerine ders vermesi taktir topladı. Midyat Seyitler Mahallesi'nde 585 öğrencisi bulunan Kocatepe İlk ve Ortaokulu'nda 2 yıl önce ilk atama ile göreve başlayan 23 yaşındaki Müzik Öğretmeni Burçin Korkut, geçtiğimiz hafta evde bulunduğu sırada ayağa kalkmak isterken dengesini kaybedip düşmesi sonucu sol ayak tarak kemiğini kırdı. Genç yaşına rağmen Burçin öğretmenin, 1-2 ay rapor alması beklenirken, doktorların rapor teklifini reddederek, "öğrencilerimi okulda yalnız bırakamam" sözleriyle sergilediği örnek tavır, okul yönetimi, öğrenciler ve velilerden büyük takdir topladı. Sol ayağı alçıya alınan ve koltuk değnekleri ile yürüyüp okula gelen Korkut, haftalık programına uygun bir şekilde derslere devam ediyor.

Aslen Adanalı olan Burçin öğretmen, babasının şoförlük yaptığını, annesinin de ev hanımı olduğunu belirterek, bir kız kardeşinin de henüz lisede okuduğunu söyledi. Öğrencilerinin eğitimden geri kalmaması için rapor almadığını belirten fedekar öğretmen Korkut, "Doktorum, 40 gün boyunca ayağımın alçıda kalacağını söyledi. 'İsterseniz raporunuz bittiğinde, tekrar gelebilirsiniz rapor almak için' dedi. Ben de tekrar gitmedim. Hatta Pazartesi günkü raporumu gittim bozdurdum. Çünkü, okula gelmek istiyordum. Okula gelme sebebim de; bir kere öğrencilerimi çok özlemiştim ve evde oturarak hiçbir şey yapamayacağımı ve hiç kimseye yararlı olamayacağımı düşündüm. Burada en azından çocuklar bir kelime öğrense bile bu benim için yeterli. Bir kelime bir kelimedir diye baktım. Fethi hoca da sağ olsun kabul etti, okula gelmemi ve oturarak ders anlatmamı. Bu şekilde ders anlatıyorum. Çocuklar açısından bu şekilde daha mutluyum. Evde oturmaktan daha iyi, yararlı hissediyorum kendimi en azından. 'Fedakar öğretmen falan' diyorlar, ama onun dışında herkes her şeye yardımcı olmaya çalışıyor sağ olsunlar. Hiç tek bırakmadılar. Teneffüslerde bile burası, sınıf öğrenci doluyor"dedi.

Öğretmeninin görev aşkı ve fedakarlığından çok etkilendiğini ifade eden Okul Müdürü Fethi Bilgiç de, "Bugün sınıflarımızı dolaşırken öyle bir sahneye şahit oldum ki sadece sustum. Ayağı kırılan bir öğretmenimiz vardı ve rapor almamıştı. Yatağında dinlenmesi gerekirken, kalkıp okula gelmiş ve dersine girmişti. Bu durumu gördüğünüzde duygulanmamak mümkün mü? Tabi ki mümkün değil. Ben bu fedakar ve görevine aşık öğretmenimizi kutluyorum. Bu örneklerin öğretmenlerimiz arasında artmasını diliyorum. Öğrencimizi düşünen öğretmenlere de çok ihtiyacımız var. Öğretmenime çok geçmiş olsun. En kısa zamanda tekrar sağlığına kavuşmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyat Burçin Öğretmenin Görev Aşkı, Alçıdaki Ayağı Ile Ders Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement